Több fontos intézkedést vezet be a magyar kormány, miután egyeztetett az Operatív Törzzsel a koronavírusról.

Első és legfontosabb: a külföldi diákok magas száma miatt bezárják a CEU, illetve vizsgálják, hogy a Színművészeti Egyetemen szükség van-e hasonló döntésre.

Mivel a nyomtatott újságokat többen összefogdossák, muszáj lesz a Népszabadság című ellenzéki lapot is megszüntetni, illetve korlátozni a Pesti Hírlap közterület-használati engedélyeit. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerint el kell azon is gondolkozni, hogy a sok látogatót fogadó Természettudományi Múzeumot elköltöztessék Budapestről.

Fontos, hogy a nagy forgalmú vasútvonalak helyett a kisebbeket használjuk, illetve, hogy a zsúfoltabb vasútkocsik helyett a kevésbé használtakat vegyék igénybe az utasok, ezért kisvasutat terveznek indítani. Egyelőre csak Felcsúton, de már folynak az előkészületek, hogy a vonalat esetleg Bicskéig meghosszabbítják. Kiegészítés a BKV-t érintő változásokhoz: a buszjáratokon megszüntetik az első ajtós felszállást, ami azonban most már a sofőrre is vonatkozik.

Vészhelyzeti protokoll lép életbe a közbeszerzéseke illetően is: az összeset Mészáros Lőrinc nyeri el pályáztatás nélkül, vagyis itt nem változik semmi.

Valamint a vírusveszély miatt nem léphetnek be újságírók a Parlamentbe. Ez a döntés is visszavonásig vagy örökre érvényes.