Boris Johnson miniszterelnök elszántabb, mint valaha.

Február elsején az Egyesült Királyság kilépett az Európai Unióból, ezzel már minden akadály elhárult, hogy végre elindulhasson a britek rendezett visszalépése az EU-ba.

“A nehezen túl vagyunk, folytatjuk! Már ma elkezdjük a véleménynyilvánító népszavazásról szóló támogatottsági felmérés előkészületi munkálatainak próbafolyamatát modellező kísérleti tesztvoksolás javaslatainak tanulmányozását! Az biztos, hogy nem fogunk lacafacázni és kíméletlenül végigvisszük a visszalépést!”

– csapott az asztalra Boris Johnson.

A brit miniszterelnök szerint az év végéig tartó átmeneti időszak tökéletes alkalmas arra, hogy egy kreatív csapattal kitalálják, hogy mi is legyen a neve a folyamatnak, egyelőre a kemény és a puha Britin között ingadoznak.

„Euroszkeptikusként nem tudom, hogy jó-e nekünk az EU-n kívül, így, a klímaválság közepén viszont fontos, hogy a Britin-mentőcsónak ne a jéghegy, hanem a Titanic felé haladjon. Te jó ég, de jó ezt kimondani!”

– mondta Nigel Farage.

A hírre a font meghasonlott, a világ vezető politikusai viszont üdvözölték a döntést. Vlagymir Putyin például jelezte, hogy támogatja a britek törekvéseit, némi propagandával besegítenek majd, hogy hangsúlyozzák a Britin és az EU egységének fontosságát, illetve álhírekkel nyomatékosítanák a migráció előnyeit.