Pista bá: „Visszatértem, mint a sertéspestis!”

0
4 663

Állandó szakértőnk Lakatus Endre István, az újpesti Angyal büfé törzsvendége négy év szünet után visszatért a HírCsárdára. Beszélgettünk vele a #metoo mozgalomról, a választásokról, valamint Magyarország egyetlen igazi álhíroldalának 10. születésnapjáról is. Visszatérő interjú.

HírCsárda: Kezdjük a legfontosabb kérdéssel. Hol volt az elmúlt években?
Pista bá: Ezt a hülye kérdést. Ha a Marikát kérdezed, itt voltam minden szerdán, pénteken és szombaton. Jöttem, mint a Mikulás, csak nekem nagylányok ültek az ölembe, érted-e.

A szerkesztőségben azt beszélték, hogy a botrányok miatt érzékenyítő kurzusra kötelezték munkáltatói.
Hát, most erre is mondanám, hogy hülye vagy, de így is mondom. Igen, a Pista bácsinak érzékenyítő tréningre kellett mennie, de nem amiatt az Icukás eset miatt. Azt megbeszéltük vele, félreértés volt.

Milyen Icukás eset?
Mindegy is. A lényeg, hogy nem jött már úgy a zseton, mint régen, ti se fizettetek rendesen, a pia meg egyre drágább lett, muszáj volt valamit kitalálni, hogy ne kelljen meginnom két liter kevertet minden reggel. De most már elég érzékeny vagyok, két felestől beindul a masina, ha érted, hogy mondom.

Vagyis túl drága volt fenntartani az alkoholizmusát?
Ej, fiam, ez a baj a mai fiatalokkal. Hogy nem figyelnek, csak magukat fényképezik meg nyomkodják azt a szart a buszon. Alkoholista az, aki elesik a biciklivel vasárnap reggel hazafelé a kocsmából. Énnekem nincs is biciklim. Na, a következő kört akkor ezért most te fizeted. És ne ám azt a fos csapoltat, hanem igazi Kőbányait kérek!

Régebben sokat beszélt a nőkről, mit gondol az elmúlt évek #metoo mozgalmáról?
Mondtam már sokszor, ha az arcába lengedeznek a csöcsök, akkor a Pista bá keze bizony megmozdul magától, érted-e, fiam. Én mindent támogatok, voltak ezek az ukrán gyévocskák, akik mindig levetkőztek, hát bármi ellen is tiltakoznak, az nekem se tetszik. Majd ha idősebb leszel, te is rájössz: a nő két dologra jó. De hogy mire, azt én leszarom, nem az én problémám, érted.

Beszéljünk egyáltalán az önkormányzati választásokról?
Ha van nálad gyufa, akár az Adriára is eljöhetsz velem, vágod.

Most, hogy felújítottuk az együttműködésünket, arra lennénk kíváncsiak: Ön szerint mit hoz 2020 Magyarországnak?
Azt leszarom fiam. A Marika mit hoz, az a lényeg. Két kishubi lesz, ha te nem iszol semmit akkor.

És a HírCsárda születésnap? 10 éves lesz idén az oldal.
Akkor kikérünk neked is kettőt. Ha nem kell, megiszom én. Cigit?