Az újpesti Angyal büfé padlóján találkoztunk ismét állandó szakértőnkkel, akit a közelmúlt hazai és nemzetközi történéseiről kérdeztünk.

alcoholic.jpg

Magyarországon járt az orosz elnök, és többek között ki is tűzte Orbán Viktorral az orosz zászlót a parlamentre. Hogy értékeli a miniszterelnök egyensúlyozását Moszkva és Brüsszel között?
Hát ha ez egyensúlyozás, akkor a szomszéd Puchner is egyensúlyozik a buziság meg a normalitás között, pedig a vén fartúró akkor se tudja, merre van a tőgy, ha elé raknak kettőt. Én szeretem, ha lengedeznek a csöcsök, ez a Putyin meg mit szeret? Lesz itt davaj csaszi, de akkor nem ilyen kalácsképű mongolokat küldenek, hanem Ivánék egyből jönnek a platóssal, vágod. Arról jut eszembe, vodkát itt lehet kapni, vagy megint valami szar helyre hoztál?

Az utóbbi egyik legnagyobb könyvsikeréből készült filmet mutattak be a mozik. Ön milyennek találta a Szürke 50 árnyalatát? A film megnézését tervezi?
Látok én itt csöcsöt eleget, érted, a Pista bácsi is megnyalja azért néha, már ha érted. De amilyen kis buzi suhanc vagy, még nem tudhatod, hogy miről beszélek. Tudod mit, menjél el te a moziba, nálunk nincs is, csak itt az Ibolyában a sportcsatorna, aztán láthatjuk, hogy szop a Paks. Ehh.

Hetek óta belvíz alatt az Alföld. Sokan a mindenkori, és így jelenlegi kormányt is hibáztatják a megfelelő infrastruktúra felújításának elmulasztása miatt. Önnek mi a véleménye?
Hát engem is eléggé gyötört a belvíz, de aztán kiadtam, nem a hagyományos csatornákon. Hö-hö, jól megizzasztottam a seggemet, ha láttál már olyat. Hehe, na jó, csak faszkodok veled ám, inkább jöjjön még egy kör Ászok, mert belelöklek egy csatornába. Hö. Hö.

Feloszlik a HS7. Egy hónapon belül ez már a negyedik hazai rockzenekar. Elindult egy folyamat vagy ez csak véletlen?
Amikor az Endre azt mondta, hogy nem iszik többet, ott meghalt a rock. Érted, Omen, Pokolgép, Ossian, ezek még szóltak valamiről, most meg már a rádiót se tudom úgy bekapcsolni, hogy ne kapjak hányingert. Mondjuk lehet, hogy a hányinger a Hubitól van. Azért mégegy jöhet, fogod?

Kész Zoltán veszprémi győzelmével az ellenzék csapást mért a kétharmadra – erről mit gondol?
Hát fiam, az egyetlen dolog, amire ezek csapást tudnak mérni, az a saját seggük – láttad te a Gyurcsányszkijnak a gitáros videóit? Ennyi erővel fagottozhatott is volna, akkora szopóágon vannak! Hogyaszondja ellenzéki győzelem, hát jobban elbújtak a csávó mögött, mint a Berki Krisztián a váci rendőrök elől! Na de végre, ott látom a Hubit.

Lassan elcsendesedni látszik a Simicska-Orbán háború. Tartós marad ez az állapot?
Foglalkozhatunk ezzel is, csak egy teljes adag fost rakok rá. Na, gyufád van-e.

8 KOMMENT

  1. A remete levele: Kedves komám Gábor!

    Régen nem írtam már, de most múszáj! Tudod mióta meg szűntem kuriózum lenni, a városba is meg szaporodék a „remete” Nem jönnek már felém se! Szóval üldögélek, bámészkodok a Bódva, meg a világ folyásán! Arra gyüttem rá, hogy mindig vótak szegények, gazdagok. Általjában, az ügyeskedő gazemberekbűl lettek a gazdagok, akik „nemes uraknak” neveztették magukat. Aztán vótak, akik színtén gazemberek, de szegények maradtak. No ezek kitalálták, hogy fellázítják a többit, a gazdagokat elűzik, oszt maguk ülnek a helyébe! Ők lesznek a gazdagok, az urak azontúl! No mivel nagy vót az ínség, a nyomor, sok a szegény ember, sokan mellé álltak, működött a dolog. A gazdagot, elűzték, agyonütték, vagy elmenekült. Sok senkiházi, a vagyonba, hatalomba béleült, oszt megállt a tudomány! Elfogyott, a lopni „államosítani” való! Maradt a rideg való, nem értünk semmihez, leginkább ahho, amihez kéne! Elvegyük a másét, addig tiszta sor! De ha ki írtottuk a mást, nem maradt kitűl elszedni! Államosítás, utána beszolgáltatás, Békekölcsön, külföldi kőccsőn,
    Hogy valahogy működjön, az ostobák uralma!
    No de ez se ment, végtelenségig. Kitalálták a rendszerváltást! Mégis jobb a régi! Ami szar vót, de működött, az övék meg nem működik! No váltottak, mint a részeges váltókezelő, a „rendszerváltók” de a sínhez nem nyúltak! Az a régi maradt! Meg a masiniszták, állomásfőnökök, így maradt a régi vonal, a pálya, amely az Istennek se megy az jólét fele csak a pusztagödör fele, amerre építették majd ötven évig! Köccsön már nem kapnak, a megszorítás járja! A pórnépnek, igavonónak! Garantált minimál bér, hogy éhen ne dögöljél, azér! (a kódussá tetteknek segély, meg közmunka! Nem rabszolga, csak elrendelt, a valódi helyett! Piramis helyett meg stadion, az majd olyan régi!) Maguknak ötször annyinál kezdődik, mert ők állapítják meg!
    Közbe alakul ám a mennjország! Már a kisrádiómat is bevágtam mérgembe a Bódvába! Hazudjon másnak, nekem ne! Mára a régi szép kommunista időket is felülmúlja! El nem kopnak az önfényező smirgli alatt! Már gondolom semmi se maradt, csak hiányzik a marha gyerek, ki megmondaná „A király meztelen!”
    No ennyi morgásom van mára! Isten megáldjon fijam, te hogyan viseled, ezeket az új, korábbinál is butább majmokat?
    2014-01-02.
    közreadja a címzett!

  2. @lényeglátó:
    “Már a kisrádiómat is bevágtam mérgembe a Bódvába! Hazudjon másnak, nekem ne!”

    Megfigyelőink jelentik, hogy feltűnően aktívabbak a rózsás márna rajok, viszont a fejes domolykók depresszióba süllyedtek.

  3. A költségek, melyek a hatalom fittogtatására pazarétoltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem tartathatja fel magát!”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.

    “Már az is nagyon veszélyes, ha a kormányzat néha, mint Platón engedélyezte, hazudik. De mindinkább bizonyossá válik, nincs nagyobb veszély, mintha a kormányzat semmi egyebet nem tud, és nem tesz, csak hazudik, vagyis ha az egész államkormányzat a hazudozáson nyugszik.” Hamvas Béla

  4. Aktuális Kossuth nóta!

    Orbán Viktor azt üzente:
    Elfogyott a munkahelye!
    De ha még egyszer azt üzeni,
    Mindnyájunknak el kell menni!

    Orbán Viktor az üzente:
    Kékebb ma, az égkékje!
    Országunk jobban teljesít!
    Mint roma lova, megdöglik!
    Mikor egy szál szénát eszik

    Orbán Viktor azt üzente:
    Mindenki Őtet kövesse!
    Ő az új csoda, a messiás!
    Ki jövőnknek új sírt ás!

    Esik eső Karikára!
    Orbán Viktor kalapjára!
    Valahány csepp esik rája!
    Annyi átok szálljon rája!

    Ha az mind kővé válna!
    Ráesne, mint választása
    Az se volna néki elég!
    Hogy méltón büntesse az ég!

  5. Az ÁNTSZ-be elvetették

    a súlykot! Közleményt adtak ki! Miszerint hepatisz járvány nincs! A nagyszámú sárgaság észlelést a nálunk élő kínai kereskedők, és arab menekültek okozzák! De vannak mongolok is, akik ulan bátrak, hogy sátrakban élnek a faluvégeken! Ők a rossz higéniai körülmények ellenére, jól bírják a hideget! Viszont nem tűrik a tisztaságot! Különös bogarasságuk van, a bolha, és tetű! Ezt jobban tűrik, mint tetű hiányát a fejük felül!
    A mongol idő óta, előfordul nálunk a mongol idióta! Aki látszólag értelmes, iskolázott egyed, csak hiányosságait észre ne vedd! Betűket pl. nem ismeri! Ló helyett autót lop, azon jár! Az, néki is jár! Iskolához, párjához nem ragaszkodik, anyagi javakhoz inkább! Pálinka, cigaretta, mobiltelefon, legújabb addida a cípőd paraszt! Ilyesmihez!

    Ha orr bán író lenne —Tömörkény
    Ha pap—egyistenhívő,
    Ha rendező—új színjátékok
    Ha orvos—kuruzsló!
    Ha tenyészcsődör—pazarló!
    Ha kiscsikó—szélhámos!
    Ha jós—illuzionista,
    Ha báró—Müchausen
    Ha jövendőmondó—utópista
    Ha elfelejtkezne—szavahihető
    Ha őszinte—bűnbánó!
    Ha gondolkodó—lelépő
    Ha elektromos—félvezető
    Ha kutya—vakvezető
    Ha fényforrás— világtalan,
    Ha szabó—zsebmetsző,
    Ha asztalos—koporsó készítő
    Ha sírköves—önmagának emléket állító!

    Ha Gyurcsány róka lenne—vörös,
    Ha kommunista—hívő
    Ha szocialista— református
    Ha kis főnök—alkoholista!
    Ha besúgó— fáradhatatlan,
    Ha hittérítő— tévedhetetlen,
    Ha leváltott—dühöngő örült!
    Ha diagnosztizált—elmekórtani eset!
    Ha ápolt—kényszerzubbonyos!
    Ha jövendőmondó— csalhatatlan!
    Ha hazudozó— utolérhetetlen!
    Ha pénzt kérő—hiteltelen!
    Ha igazmondó—bukott politikus!
    2015-02-23