Berki Krisztián Pro Urbe-díjat érdemelt ki, de Bede Zsolt sem járt rosszul.

kari puzsi diszpolgi

Rendkívüli ülést tartott a fővárosi Közgyűlés, amelyen úgy döntöttek, hogy Tarlós István és Demszky Gábor mellett Puzsér Róbertet is Budapest díszpolgárává választják.

A bejelentéskor Puzsér először kikérte magának, hogy rámutogatnak, és hangoztatják a nevét, később azonban megértette, hogy elismerték, és hozzátette: nem számított a címre, de örül, hogy leváltották az ellenzéket, és szívesen körbehordozza majd a díszoklevelet.

Az emelkedett hangulatú eseményen lejátszották Puzsér Karácsonyt gyalázó mondatait, minden egyes odaszúrásnál hatalmas tapsot kapott a nyíltszívű véleményvezér. Karácsony Gergely sem fukarkodott a dicséretekkel.

“Ha valaki nagyon odatette magát a kampányban, akkor Robi te voltál az! Nagyot küzdöttél harcos! Nem csak a főváros, de az egész ország sokat köszönhet neked!”

– kedveskedett a főpolgármester, aki egyben átnyújtott egy ötéves Tarlós újság előfizetést a kampányban szinten jól teljesítő Fidelitas tagjainak.

Megható jelenet volt, amikor Tarlós István szintén elismerését fejezte ki a volt jelöltnek, a város volt vezetőjének mondata, miszerint “Köszi bazdmeg…”, annyira emberi volt, hogy még Horváth Csaba is átlátott rajta.

Az ülésen döntöttek arról is, hogy Budapestért díjat kap Bede Zsolt, aki ezen kívül Győrért, Hódmezővásárhelyért, Felcsútért oklevelet is hazavihette. Pro urbe díjas lett Berki Krisztián, aki emellett egy álomutazást, egy álomautót és egy álomlakást nyert, valamint havi egymillió forintot, amit karrierje beindítására használhat fel.