Hamarosan elkezdik forgatni Till Attila nagy sikerű rövidfilmjének, a Csicskának a folytatását. A rendezővel azután sikerült pár szót váltanunk, hogy bejelentette: a Pesti Srácok újságírója, Vésey Kovács László lesz a második rész címszereplője.

vesey

HírCsárda: Szinte mindenki arra tippelt, hogy, ha lesz a díjnyertes Csicska című filmjének folytatása, akkor Bayer Zsolt készülhet az Oscar-díjátadóra. Miért épp Vésey lett a befutó?

Tilla: Az utóbbi időben mintha mindenki erre a szerepre gyúrna, de Laci mindenki közül kiemelkedett. Amikor a castingon az egyik jelenetet imitálva egy szarral teli vödröt kellett meghágnia, ő még azt is felajánlotta, hogy tisztára nyalja. Ez a fajta merészség kell nekem!

A Tiszta szívvel című  filmjében mozgássérültek is szerepelnek. Nem okoz feszültséget, hogy a Pesti Srácok újságírója egy cikkben nekiment a kerekesszékeseknek?

Nézze, ez egy ilyen szakma. Ha leszólnak, meg kell tenni – ez a színészi alázat! Így is örülök, hogy Vésey visszamondta a cameót a Dr. Gumicsontban.

Ön nem gondolkozott, hogy eljátssza a címszerepet?

Bevallom, sokan győzködtek. Barátaim noszogattak, hogy ha már liberális létemre nézők százezreit szállítom a Tényeknek, igazán bevállalhatnám. De hogy lenne nekem ehhez arcom, amikor nálunk dolgozik Majka? Ő kivételes tehetség, az egyik leghitelesebb csicska, akit ismerek!

De akkor miért nincs a stáblistán az ózdi popénekes?

A címszerepet sajnos visszadobta, azt kérte, a jövő évi Fonogram után térjünk vissza a témára. De beugrott volna, kevésen múlott, hogy ő legyen a kert végi latrina seggmosója, de ehhez meg kellene tanulnia rappelni, egyelőre csak a Facebookon köpköd.

Más jelöltek is voltak a szerepre?

Gönczi Gábor nagyon el akarta játszani a karaktert. Állandóan bizonygatta az alkalmasságát, minden nap pénzt küldött, hogy vizeljem le a meztelen testét a Blahán a reggeli csúcsban. Azon túl, hogy Marsi Anikó mindig ellopta és elitta az összeget, azt gondolom, Gábor nem lenne jó, túljátszaná a szerepet. Vésey tökéletes választás volt a Csicska 2. címszerepére, nézzen rá, reggel kikötöttük az utcán és még mindig nyugton van, sőt, ahogy látom, békében elvan a hajléktalanokkal.

Talán túlságosan is, mintha letérdelne az egyik elé, épp ott a biztonsági kamera előtt…

Óóó, basszameg, ezt nem hiszem el… Már megint… Laci! A rohadt életbe… Még nem forgatunk! Laci, hééé!!!

(Ezen a ponton Till Attila elrohant, az interjúnk sajnos megszakadt)

1 KOMMENT