A két kormányközeli portál szerint „itt az idő, hogy a kétlábú, látó és halló emberek visszavágjanak”.

2019-normalis

„A kétlábúaknak mikor építenek már rámpákat? Meddig tűrjük, hogy az aberrált szembetegek botokkal hadonásszanak az utcán? Miért kéne azt hazudnunk a gyerekeinknek, hogy a nők ugyanolyan intelligensek, mint a férfiak? Elég abból, hogy meg akarják mondani, hogyan éljünk!” – írja kiáltványában a fesztivál fővédnöke, a 888-as Vésey Kovács László, akiben egy mozgássérült nővel való találkozás utáni undor indította el az esemény szervezésének gondolatát.

Az I. Budapesti Normalitás Fesztiválra a szervező portálok mindenkit várnak, aki egészségesen fehér, heteró és persze férfi. Az esemény leírása szerint a pontos helyszín ugyan még nincs meg, de szeretnék egy hegyoldalban tartani, „hátha a bénák fel se jutnak, nehogy már elkapjuk tőlük a sok szart, vagy kiszúrják a szemünket a tolószékükkel”.

„Szögezzük le: ha valaki nem tud járni, akkor a következő lépés, hogy kisgyerekeket ültet az ölébe. És onnan már nincs megállás. Nekünk, normális keresztényeknek ugyanakkor nem a kirekesztés a célunk. Például nők is lesznek, hát mégsem fogdozhatjuk a saját seggünket” – foglalta össze a fesztivált Vésey.

A fesztivál arculatát információink szerint ugyanaz a cég fogja megtervezni, akik már a nagysikerű Rasszizmus a Zene Ellen Fesztiválon is dolgoztak.