Hat nap után megtörte a csendet az MTVA egyik dolgozója és saját e-mail címéről küldött névtelen levélben mesélte el nekünk milyen volt belülről átélni a december 16-i székházas tüntetést.

fear

A Kunigunda útja 64-ben dolgozom, a Hírhamisítási főosztályon. A nevemet inkább nem árulnám el. Ha megtudnák, hogy én vagyok Kozlovszki Antal vágó, akkor abból bajom lehet a munkahelyemen, ami Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, vagyis az MTVA.

Főleg migránsozós és karaktergyilkos videókkal foglalkozom. Azon a vasárnapon egy Mariah Carey videóból vágtam ki részleteket, hogy úgy látszódjék, mintha migránsok erőszakolnának meg magyar tempolomokat. Aztán este jött a hír, hogy a megvadult tömeg közeleg az MTVA felé.

Amikor kinéztem az ablakon úgy éreztem magam, mint az északi fal védői, az Éjjeli Őrség, amikor meglátták a Mások hadát közelíteni. Nem a levegő volt hideg, hanem az, ami a szívükből és pórusaikból áradt.

Aztán megjelentek az ellenzéki képviselők. Már addig is nehéz volt dolgozni úgy, hogy folyamatosan éreztük a halál leheletét a nyakunkban, de ahogy Hadházyék vonultak az üres és sötét folyosókon, halálsikolyaikat hallatva, csontjaikat zörgetve, úgy éreztük magunkat, mint Frodó és barátai, amikor a nazgúlok elől rejtőztek el a fa gyökerei alatt. Akadályoztak minket a munkában, máshogy ezt nem tudom mondani.

Bár az őrök állig fel voltak fegyverkezve, ha akarták sem tudták volna elővenni pisztolyaikat, mert annyira reszkettek. Féltem, hogy minket lőnek le ha megpróbálnak közbelépni. Vagy egymást.

Többen próbálták hívni a családtagjaikat, hogy elbúcsúzzanak tőlük, de a rettegés egyre jobban szorított össze minket bénult bábokká. A telefon egyszerűen kihullott a kezünkből.

Én még nem láttam rendes, meglett férfit bevizelni, de amikor Bősz Anett azt üvöltötte veszett kutya módjára hogy “Szabad sajtót!”, akkor a belém kapaszkodó kollégám lába felől éreztem a félreérthetetlen bűzt.

A szemein pedig láttam, hogy lelke egy békésebb helyet keres. De nem jut ki az ellenzékiek terrorja alkotta spirituális gyűrűből.

Este 9-re elfogyott az összes túrórudi az automatából. Döntöttünk: ha ez továbbra is így marad, akkor valamelyikőnket meg fogjuk enni. Végül abban maradtunk, hogy az ügyvéd kollégát áldozzuk fel. A Jurrasic Parkban is az ügyvédet ette meg először a T-Rex, hiszen rá volt a legkevésbé szükség. De végül nem kellett, mert találtunk még pár zacskó kekszet.

Eltelt hat nap. Hat nap után végre tudok beszélni arról az estéről. De minden megváltozott.

Mint Will, miután megjárta az Upside downt. Már más bejárni ebbe a szívünknek egykor oly kedves intézménybe. Hideg árad az egérből, amikor megfogom, hogy Kunhalmi Ágnes szavait kettévágva új értelmet adjak a mondandójának. Hideg árad a tárgyaló falaiból, ahol Dani (Papp Dániel – a szerk.) egykor kilövési engedélyt adott Hadházy Ákos szüleire. És mi is megváltoztunk. A félelem mérge kékre festette a vérünket.

Lázálmaim is vannak: Szél Bernadett, mint az Alien bújik ki Vadai Ágnes gyomrából. A Korózs Lajosnak öltözött anyám ráül a mellkasomra és nem kapok levegőt. Egy gödörben fekszem, Stummer János lapátolja rám a földet, én nem tudok mozdulni, ő pedig csak vihog.

Egy valami ad már csak reményt, hogy lassan itt a karácsony. Várom, hogy a hó, mint tiszta gézlap fedje el a lelkünkön esett sebeket.

1 KOMMENT

  1. “Úgy néz ki, hogy Orbán Viktorban megérett a döntés, hogy kilépteti Magyarországot az Európai Unióból.

    Szijjártónak fel kell bontania a kétoldalú beruházás-ösztönző szerződéseket az EU-s országokkal;
    aztán Budapestre költözik a közép és hosszú távú beruházások finanszírozásával foglalkozó orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank);
    és végül Orbán bejelentette, hogy leállítjuk az euró, ill. a dollár alapú hitelfelvételeket, kötvénykibocsátásokat, kínai jüan alapú államkötvények kibocsátását tervezzük a jövőben.

    A Földön kívül is van élet jelszóval, ablak melletti helyekre, jegyek elővételben kaphatók