Az előválasztást a lovin tartanák a Kincsem Parkban.

Sokan ráharaptak a gumicsontra, miszerint az ellenzék képtelen közös főpolgármester-jelöltet állítani, a háttérben azonban már régóta zajlik az új jelölt felkészítése.

2010 nyarán Farkasházy Tivadar még Overdose-t javasolta Budapest élére Balatonszárszón, a ló viszont elpusztult, a 2014-es kampányban viszont már megmutatta magát a volt jelölt, Falus Ferenc lova, akinek most főszerep jut.

6697380_431dce04e174bf18a6c02ad886031158_x

„Számunkra egyáltalán nem volt kínos a jeges vödrös videó, azért nem adtuk a nevünket hozzá, mert mi már akkor a ló mellett voltunk. Falushoz még az Együtt ragaszkodott, meg is szűntek… Látjuk a tendenciát: egy orrszarvú miniszteri körökbe juthat, egy macska Amerikába jár gyógyulni magángéppel, a mai politikában a populistáké a főszerep!”

– nyilatkozta az MSZP budapesti választmányi elnöke. Kunhalmi Ágnes hozzátette, a ló végre eggyé tudta kovácsolni az ellenzéket, a Jobbik üdvözölte, hogy egy lovas nemzet végre lovat indít a posztért, és az LMP is nevetve mondott igent az ötletre, de azért elindít még 71 saját jelöltet is.

A korábban Falus Ferenc mögött szerényen meghúzódó ló az évek alatt megfontoltabb és tapasztaltabb lett, ráadásul a kisvárdai lórehabilitációs központban felépült a jeges videó okozta sokkból és az azt követő posztraumatikus stressz is a múlté már.

Amikor egy éve a szintén a posztért induló Puzsér Róber azt nyilatkozta, hogy „az elképesztően szexi lófejéért szerettem Demcsák Zsuzsát”, tulajdonképpen eldőlt, hogy a frontvonalba kell tolniuk az eddig háttérszerepre kényszerülő négylábút, aki élvezi az ifjúsági szervezete, a Magyar Póni Klub támogatását is.

A bejelentésre a szilveszteri ügetőig várnak az ellenzéki pártok, de már most kiszivárgott több részlet is az esélyes jelölt elképzeléseiről. Tervei szerint végleg felszámolná és a saját hatáskörbe vonná a Hős utcai lónyugtatós varázsdohány piacot, ismét felújítaná a Széna teret, illetve bevezetné a Szigeten a forint helyett a sokkal logikusabb lópikulát Metapay rendszerben, valamint saját szalmájából áldozna a fővárosi hajléktalanok megsegítésére.

Tervei vannak az országos politikában, kivizsgáltatná Mészáros Lőrinc hatezer férőhelyes szilvásváradi lókomplexumát és visszaállítaná a TAO-támogatást Pintér Tibor Lovasszínháza kedvéért, de egyelőre a fővárosi főpolgármesterségre koncentrál. A neve még kérdéses, a támogatói már most Incitáltosnak szólítják Caligula konzulesélyes lova után.

Az ellenzéki előválasztást a lovin tartanák a Kincsem Parkban, már, ha a Horváth Csaba hajlandó lenne életében egyszer négykézlábra ereszkedni Tarlós István előtt, a célszalagot ugyanis a jelenlegi főpolgármester vágná el, amikor a számára ideális jelölt megérkezik a célhoz.