A Pumpedék című valóságshowról elnevezett művész meg akarja mutatni komolyabb oldalát is, illetve saját költészetét.

201703-pumpedvers

“Hát hogyne olvasnám fel, tesó! De előtte lebarnítózom magam, jó? Totál ki vagyok fehéredve” – meséli a felkérés részleteit Pumped Gábor, sztár. A napokban ismét az érdeklődés középpontjába kerültek Semjén Zsolt versei, melyek a költő Egyenes úton című kötetéből valók. A kiadó, hogy minél többekhez eljuthasson a miniszterelnök-helyettes művészete, hangoskönyv formájában adná ki a verseket.

“A felkérés azért esett Pumped úrra, mert a műsora alapján őt is hasonló kérdések foglalkoztatják, mint Semjén Zsoltot” – mondta el a kötetet kiadó Barankovics Alapítvány vezetője. “Így például Isten és az olcsó fehérjepor keresése, mit kenjünk az arcunkra rúzsként, vagy hogy éppen hogyan szopassunk, vagy baszódjunk meg” – részletezte a kiadó.

Sikerült bele is hallgatnunk a a kiadványba, és úgy tűnik, hogy Pumped a maga képére formálta némileg a verseket. “Hát érted, mi a faszom az a lichthof? Hát arra én ki nem tudnám verni! Inkább legyen benne csöcs meg, pina, vágod, az már csapatósabb” – indokolta az átiratokat Pumped. És ha már így belejött az átiratokba, akkor pár saját versével is kiegészítette Semjén Zsolt hangoskönyvét. Íme néhány részlet a feldolgozott művekből:

1985. február 12. Este, hazafelé.

Egy kutya baszik a fagyban.
Este én is megbaszom Ágikát!

*

Vasvessző

A gatyám kilógó
vasvesszeje
az a csend lesz,
amellyel eltűri,
hogy bőnyállal leszopjál a Sound előtt.

És Pumped Gabó saját versei, amiket húsvétra is szeretettel ajánl mindenkinek:

Badipor

Arcod, mint a badipor
Megdugnálak bármikor

*

Tejföl

Elfogyott a tejföl
Szopatnálak kelj föl


UPDATE! Véletlenül igazat írtunk:

5 KOMMENT