A Nemzeti Embercsempészeti Intézet (NEMI) 100 munkatárssal és 50 hűtőkocsival kezdi meg a munkát.

201509-andy.jpg

Az embercsempészet jelentős összegeket – mintegy 2.7 milliárd forintot – vont el már eddig is az államtól. „Végre szabott árakkal, európai körülmények között és adózott módon folyhat a csempészés” – mondta el Balogh Zoltán emberi erőforrás miniszter az új embercsempészeti hűtőfurgonok átadásakor. Mint Balogh elmondta, az új furgonok mindenben megfelelnek az elvárásoknak: hűtés nincs bennük, kiválóan szigetelnek és Z-s rendszámúak.

A NEMI megkezdte már a munkatársak felvételét is. Az ő feladatok lesz a szerb határtól elszállítani a menekülteket Mátészalkára és azt mondani nekik, hogy az már Bécs.

A NEMI működtetésére és az embercsepészési koncesszióra ugyan pályázatot fognak kiírni, de azt végül Andy Vajna fogja csinálni, hiszen a kaszinókkal és a Terminátor 2-vel is bizonyította már rátermettségét.

12 KOMMENT

  1. Abban biztos vagyok, hogy a fidesz think-tank-ben már kattognak az agyak, hogy hogyan lehetne a politikai tőkén kívül anyagi hasznot is csinálni ebből az egész migráns ügyből.
    A plakát kampánnyal végül is már kitalicskáztak pár száz millát, de az csak zsebpénz. Nyilván az esetleges menekült-táborok csak fidesz-érdekkör ingatlanon valósulhatnak meg és a sürgősségre tekintettel nem lehet semmilyen pályázat, a bérleti díj meg hát ugye főleg másodlagos. Tényleg bosszantó, hogy csak úgy egy egyszerű vonatra szállnak fel. Tessék szépen ultradrága buszt szervezni nekik. Kit fog érdekelni, ha végre megszabadítanak bennünket a több milliónyi hömpölygő orktól. Tutti behurcolják a zebolát is. Azonnal kell venni 10 millió ampulla mittoménmit valamelyik offshore oltószer gyártótól.
    Jelzem, reggel megint nem járt a 4-es 6-os. Na kik miatt? Na kik miatt??

  2. @deruyter: szerintem érdemes lenne felruházni is őket az államnak! Ismerek egy gázszerelőt, aki faszányos ruhákat tudna nekik varrni, és még vissza nem térítendő állami támogatást is kapna rá, így akár már visszamenőleg is oszthatnának ruhákat, illetve cipőket nekik. Azt a kérdést meg, hogy miért kerül egy alsógatya kétszer annyiba mint egy Levi’s farmer, simán felül lehetne írni egy kiadós Gyurcsányozással.

  3. @ornagy50: nem vagyok benne biztos, hogy a te gatyádból egy centit is be fog venni! Szerintem van egy falubelije, akinek a gatyájából már bevett egy akkorát, amekkorát csak tudott! Ugye te sem a bőségére gondolsz? 🙂

  4. Na és hol lesz a casting? Andy meg már megint közbeszerzés nélkül akarja rendezni az akciójeleneteket? Azért figyeljen azokra a vörös keresztekre az autókon

  5. @legeslegujabbkor: a közbeszerzés az ilyen libsi baromság! Egyrészt pénzbe kerül a meghirdetése, másrészt nem biztos, hogy az nyeri akire a kiíró gondolt, és akkor lehet az érvénytelenítésével szarakodni, meg megmagyarázni, hogy miért az nyerte, aki nem is pályázott. Netán még valami Gyurcsány érdekeltségű cég nyeri, aztán ha azt érvénytelenítik, akkor pofátlanul panaszt emel! Jobb ez így! A zemberek 2/3-a erre hatalmazta fel a kormány. Különben is, csak!

  6. Ha jól értelmezem, az átvonuló szabadcsapatokat közmunkásitják, hogy meglegyen az egy milla új munkahely és kivezénylik őket az új vasfüggöny védelmére?

    @deruyter:
    Nem járt a 4-es 6-os? Csak nem a MÁV üzemelteti?