Ők aztán értenek a vodkához – indokolta a döntést Kurucz Éva kormányszóvivő.

201409-italbolt.jpg

„2015-től már csak Oroszországban, speciális üzletekben juthatunk alkoholhoz, illetve juthatnak azok, akik nem polgármesterek, kormánypárti képviselők, vagy az ő rokonaik, esetleg hentesük”  – szól a Napi Gazdaságnak eljuttatott kormánytervezet szövege. Az értesülések szerint a dohánypiac államosításából tanulva a kormány radikálisabban alakítaná át az alkoholpiacot, a kérdésről pedig már a társadalmi egyeztetés is lezárult – igaz, erről a társadalomnak nem szóltak.

„Nem kell aggódni, 2015-től lényegében csak a szomszédba kell menni, mivel Ukrajna igazából mindig is Oroszország része volt” – nyugtatta meg a kedélyeket a kormányszóvivő, majd hozzátette: 2014 áprilisában a szavazók jól láthatóan erre a koncepcióra adták áldásukat a szavazófülkékben, úgyhogy előzetesen is elzárkóznak bármilyen további módosítási javaslattól. A tervezettel egyébként a kormány a gyerekeket védené, így a nemzeti italboltokban tilos lesz a Coca Cola, a Microsoft-termékek és a faxgépek árusítása is.

„Nem tudjuk, miről van szó, de benne volt a közleményben, hogy Oroszország, úgyhogy csak jó lehet” – reagált azonnal a tervezet hírére a Jobbik.

20 KOMMENT

  1. @toportyánzsóti:
    L. Simon után Mészáros is nyilatkozott:
    – A kormány minden részletet érintő tárgyalásain repülőtér várójában kiderült, hogy ha Oroszországban akarjuk megvásárolni a piát, 2015-től már nem kell messzire menni.

  2. @Susan Karpati: KGB bérencek hiába álmodoznak,magyarok sokszorta többen vannak mint a félázsiaiak.Putinka sok pénzt nem szán rájuk,ukránokat is úgy akarta magához édesgetni hogy felemelte a benzin és a gáz árát 3-5-szörösére,egyelőre fegyver nélkül nem jön neki be.

  3. Jönnek a Nemzeti Kurvák is, mivel tűrhetetlen, hogy több 10 milliókért viszik külföldre nemzetbiztonsági okokból a cafkákat.
    Pecsételni fogják őket, kapnak tetoválást, hologramos matricát, és ha nem jól teljesítenek az ágyban, petróleumlámpával világítják át őket.
    Akinek szifilisze sincsen, annyit is ér.

  4. @Susan Karpati: Ezek nem véletlenül államosították az egyetemeket, képesek még a preparátumokról is leinni a spirituszt!:-))
    Azután meg csodálkoznak, hogy minden politikus össze-visszabeszél pártállástól függetlenül. Egyébként ukránok nincsenek is mondotta volt egy bajszos házelnök, meglóbálva cirkuszi ostorát.
    Bennfentesek azt mesélik, egyes politikusok beöntésben kapják a vodkát.
    Attól nem kapar a torkuk, és ércesebb az orruk.

  5. Tegnap hallottam egy régi viccet. Brezsnyev és Carter repülnek Moszkvába. Carter kinéz az ablakon s azt mondja: mennyien szeretnek téged, mindenki távcsővel figyel. Brezsnyev kinéz az ablakon aztán kifakad: Nem figyelnek – isznak!

  6. Már elnézést a bocsánatért, a Nemzeti Italbolthálózat időszerű, nehogy már a multikapitalista idegenszívűek tolják haza talicskával a szegény magyar alkoholisták nyomorba döntésével összeharácsolt pofátlan extraprofitot. Erre ott van Lázár és haveri köre, megoldják ügyesen. A következő lépés ( ha az üzlet beindul…) a Nemzeti Bordélyház Hálózat kiépítése lehet, nemzeti érzelmű magyarok csakis nemzeti honleányt töcsköljenek és ne mindenféle takonykóros luvnyákat. Legyen minden Nemzeti 🙂

  7. De gyorsan eljutottunk a legális pálinkafőzéstől a Nemzeti Alkoholtilalomig! Pedig:

    Legális pálinkafőzés

    Nincs párja fiúnak s lánynak,
    Hiába jő lőni Ámor,
    Udvarlás helyett csak hánynak,
    Honunk merő cefremámor.

    Tintás tömeg bárgyún tejel,
    Bankot tart el, nem lop rezet,
    S együtt lépne zúgó fejjel…
    Minden út kómába vezet!

    illusztrálva:
    fradyendre.blogspot.hu/2010/06/legalis-palinkafozes.html

    Amúgy a régi finn falfirka “Látogasd meg a Szovjetuniót, mielőtt a Szovjetunió látogat meg téged!” alapján mi is hamarosan része leszünk az újjáalakuló Nagy-Oroszországnak, így helyben lesznek a Nemzeti Iszodák.
    Na zdaróvje, továriscsi! 🙂

  8. A Népnemzeti (állami) Italbolt továbbfejlesztett változata a múltban gyökerezik. A Nemzet Csaposa elmondta, az átkosban csak a kommunistákat hozták előnyös helyzetbe. Ma amikor a Dicsőséges 2/3-ad van kormányon, csak természetes, hogy az ő soraikat helyezik előtérbe még a nemzeti italboltokban is. A testvéri Oroszország pedig szinte magát megelőzve jelezte, náluk is szívesen nyitnának magyar-orosz nép-nemzetközi (kolhoz) ital és drogboltot. Az együttműködésben az átadott licenc magába foglalja a hungarikumnak minősített pálinkát az ős-magyar-kumiszt is, vagy a szintén hungarikum és kellemes allergiát okozó parlagfű-kivonatot, és az oroszikumnak nyilvánított vodkát, a kaukázusi medvetalpat. De az átkos nyugati kábító hatású és coca cola mámorban fetrengést okozó u.n. „üdítőt” tiltó listán tartják. Nemcsak ezt, de a dobozos plázát, a ruházatba rejtett Nike márkát is tiltja a házirend, az internetes koktéllal együtt.( kivétel a hazai u.n. Second Hand-ban árusított termékek). A hetedikes tankönyvek is hangsúlyozzák, hogy ezeket a hanyatlónyugatiszenny-termékeket csak a zugmérőhelyeken lehet kapni, de már nem sokáig, csak ideig-óráig.