Bekeményített a tél, így hát alkalmasnak láttuk az időt, hogy gyakorlati és gasztronómiai szempontból is értekeljük a jelenleg kapható gourmet ablakmosó folyadékokat.

ablakmoso teszt.jpg

ArtSpricc Bélfrankos ’12

Kifinomult ízlésű, de filigrán testalkatú teherautósofőröknek készült az ArtSpricc nevű termék, jól megy hozzá a gyöngyházfény. Használatával d-mollban kezdenek egy nyiszogni az ablaktörlő gumilamellái. Akit ez zavar, azok kezeljék fenntartással, vagy eperillatú gumikesztyűvel. A párosítás magáért beszél. Tengeribetegségben szenvedőknek és a nehézatlétika rajongóinak csak mértékkel ajánlott.

Cafrangos Tamil ’11

A Kablaty és Társa cég termékskálájának legmerészebb darabja, kromofág és guargumi-aroma házasításából született. Színe a rozsda és a tengerzöld között váltakozik a napszaktól függően. Nagyszerűen illik vadhús mellé, amit nem csak a szélvédőről, de a lökhárítóról is kiválóan el lehet távolítani vele. Túlzott fogyasztása Alzheimer-kórhoz vezet, kis mennyiségben kortyolgatva viszont a kollégiumi bulik sztárja lehet.

Cleanoire (őzgerinces-fahéjas, limitált széria)

Végre egy igazi különlegesség az Edith Piaf rajongó rali-őrülteknek! Az új, növelt viszkozitású Cleanoir a Cliénchiéaux termékcsalád legújabb tagja, melynek megjelenését a szarvasgombás kobe marhás vécétisztító piacra kerülése óta várta minden avitt buzeráns világszerte. Vízlepergető hatása és hosszan tartó nanotechnológiás védelme lehengerelte a terpentin-sommeliereket. Biztos siker az indie-rock klubok férfi látogatóinak körében.

Filléres Duhaj Ensemble ’08

A Filléres Bolthálózat saját márkás ablakmosójának nyitásakor megcsapja orrunkat az enyhe citromos-agavés CIF-aroma, szemünket becsukva a hírhedt grúz naplemente és egy dél-kispesti autószerelő műhely padlójára dobált csikkek látványa jut eszünkbe. Külterületi disznóvágások elkerülhető tartozéka. Fogyasztása után két hétig kórházban voltunk, stabil, de nem tűrhetetlen rosszulléttel, és napi átlag két hányással.

CBA Ice-breaker (kóla ízű ablakmosó)

Neve ellenére a Matchban leltünk rá erre a ponty ízű termékre. Az igazi ínyencek nem is az üvegből, hanem a motorháztetőre fekve az ablakmosó spriccelőjéből fogyasztják. Az ablakra kerülve még plusz 5-10 fokon is olyan vastag ragacsos és vízálló réteget képez, hogy ablaktörlőnek ellene esélye sincs. Igazi csemege a CBA Ice-breakerből készült “Sex on the Beach” koktél. Elkészítéséhez menjünk le a horvát tengerpartra, szedjünk fel valami jó csajt, a kóla ízű ablakmosót pedig hagyjuk otthon.

17 KOMMENT

  1. Kiváló vélemények, igazán szellemes megfogalmazások,
    sajnos komoly hiányossága a tesztnek, hogy nem javasoltok semmit kék IFÁ-hoz, sem platós Barkashoz!

    @homálykrémes kenyér: Neki mind tetszett, sajnos ebben a formában nem volt tesztértéke a véleményének. Kórházba csak az utolsó miatt került, mert elejtette a palackot, és megvágták a talpát a cserepek.

  2. Fidesz banda, MOl részvény, gáztározó vétel, szarkotmány asztal, békemenet, karácsonyi fidesz jutalmak és a Romániába küldött “segélyek”…….stb helyett az egészségügy helyzetét illene rendezni!

    Az IMF-hitel előtörlesztése nem annyira bizalomjavító, mint inkább prevenciós lépés lehetett. Néhány dátum mindenesetre érdekesen alakul.

    Devizapiaci szakemberek szerint az IMF-hitel törlesztésének két héttel előbbre hozatala elsősorban nem azzal magyarázható, hogy a kormányzat a jó adós képét akarta erősíteni. Az előtörlesztésről a nemzetgazdasági tárca által kiadott közleményben szereplő egyik mondatot tartják árulkodónak.

    Eszerint: “Az esedékes IMF-törlesztéshez kapcsolódó piaci kockázatok megszűnnek”. A szakemberek felhívták a portál figyelmét néhány dátumra. A törlesztés eredetileg február 12-én vált volna esedékessé, a kormánypárti parlamenti frakciók évadnyitó találkozója pedig február 5-7-ig tart. Ezen, illetve ezt követően derülhet ki valami a leendő jegybankelnök személyéről is.

    Az elmúlt időszakban is látszó hisztérikus reakciók alapján pedig gyanítható, hogy a piacok erőteljesen reagálhatnak arra, ha nem tartják megfelelőnek a kijelölt személyt. Az NGM mostani bejelentésére is jókora forintgyengülés mellett került sor.

    Ilyen simlis, sunyi, és aljas a mi nemzeti szar kormányunk!

    Elég volt belőlük, készülj a kormány és rendszerváltásra!

  3. CC Betegsége miatt tűnt el Havas Henrik
    A tévést vastagbélrákkal műtötték decemberben.”””…sajnálom…

    …ezt nem értem…mindenhol azt olvasom, a milliárdosok válogatott kajákat esznek, ezért hosszabb ideig élhet….nének, mint a csóró parizerzabálók…
    akkor most mi van ?????