Mivel kihalás fenyegeti a lapostetűt a szőrtelenség hódítása miatt, a legnagyobb környezetvédő szervezet megtiltotta alkalmazottainak, hogy tovább pusztítsák az állat életterét.

greenpeace tetu.jpg

Az ember áldatlan tevékenysége folytán egy újabb állatfaj került a kihalás szélére. Nem nézhetjük tétlenül” – áll a szervezet közleményében. Ám az egyelőre még nem világos, hogyan fogják ellenőrizni a korlátozást.

Közben több állatkert és vadaspark is fejlesztésbe kezd: minden kényelmi szolgáltatással felszerelt lapostetű házakat, kifutókat és tetűsimogatót építenek uniós támogatásból. A feketepiacon is megugrott az élő lapostetű értéke. Legutóbb az osztrák-magyar határon állítottak meg egy olasz rendszámú mikrobuszt a sofőr gyanús viselkedése miatt. Kiderült, hogy az ülések alatt kialakított titkos rekeszekben akartak 59 szigorúan védett, gyapjastetűt kicsempészni.

16 KOMMENT

  1. Ez olyan megható…..
    “Legutóbb az osztrák-magyar határon állítottak meg ….”
    Gondolom innen kifelé menet. A rohadt alfajból pedig van nálunk bőven
    De! Legalább beindul az export Mo. és Ausztrália között.
    A Greenpeace már elérte, hogy legyen vége az állatkísérleteknek is.
    Évek óta már csak gyerekeken tesztelnek.

  2. Update: Ózdon vadon élő lapostetű-kolóniát találtak. A kieső kanadai exportot így új piac nyitásával tudják ellensúlyozni, nem beszélve arról, hogy a vadon élő egyedek génjei minőségi ugrást eredményeznek az elkényeztetett ausztrál háziasított példányok keresztezésével.

  3. Pár éve egyszer kúrtam szánalomból egy ilyen grínpíszes, tiszacipős, biciklisfutár táskás, rasztás csajt, esküszöm még a pinaszőre is rasztás volt. Lehet, már akkor is beindult a lapostetű programjuk, csak akkor még ilyen egyéni pina rezervátumokban folyt a tenyésztés.
    Szerencsére én nem kaptam el. Bár most lehet, hogy beszerzek egyet, állítólag a kínai gyógyászatban az orrszarvú tülök, tigriscsont, medveepe mellett a lapostetű nyála is értékes gyógyszeralapanyag.
    Abban pedig biztos vagyok, hogy Ázsiában természetes környezetében is fennmarad a lapostetű. Aki látott már japán, koreai pornót, az tudja miről beszélek.

  4. A “Hat Ízeltláb” csoport vatikáni támogatókat talált céljához.
    – Ha az Úr érdemesnek találta arra, hogy Noéval megmentesse, honnan veszi a bátorságot bármelyik mókus, hogy csupaszsággal ennek ellenszegüljék? – teszi fel a jogos kérdést a teológusokkal kiegészült állatvédő társaság. – Legalább egy kis trimmeletlen rész maradjon! – követelik ugyanott.

  5. @dr. mesterseges szinezek: állítólag férfiak has és lábszőrén és meg tud élni, úgyhogy nincs minden veszve
    mondjuk ebben az esetben továbbterjedése csak szőrös, bear típusú melegek közt lehetséges

    már várom, hogy mikor akarják megmenteni a bélférgeket és rühatkákat is

  6. Arisztid lemegy a Rákóczi térre, hogy egy lányt felcsípjen. Kiválaszt egyet de az nagyon sokat kér.
    Sok válogatás után talál egy csajt aki száz forintért hajlandó vele elmenni.
    Egy hét után találkozik a csajjal és nekimegy, hogy: “Te rohadt lotyó, lapostetűt kaptam tőled!”
    Mire a csaj:
    – Hát mit akarsz azért a nyomorult száz forintért, selyemhernyót?