lázár gázár.jpgA szolgáltatók a költségeiket áthárítják a vevőkre így az olcsóbb gáz végeredményben jóval drágább lesz.

“Mi teljesen egyetértünk a kormánnyal, és üdvözöljük a gáz és áram árának csökkentését” – mondta el lapunknak az egyik gázszolgáltató képviselője, aki kérte, hogy hallgassuk el, hogy valaha őrsvezető volt.

“A gáz világpiaci árának növekedése is elősegíti a kormány szándékát, mi pedig örülünk, hogy ennek köszönhetően olcsóbban adhatjuk a gázt. Sőt, cégünk a 10 százalékon túl önszántából további 5 százalékkal kevesebbért adja a gázt, de akit nagyon szeretünk, annak akár ingyen is adjuk. Reméljük a vevőink elégedettek lesznek és szeretni fognak minket, mert a gáz ára igenis látványosan fog csökkenni. Sőt, egyéb változtatásokat is bevezetünk, amik mind a lakosságot fogják segíteni, hogy jobban éljenek. Az importkorrekciós tényező, például, az eddigi 2%-ról 27%-ra javul, de ez is csak a vevőink érdekeit szolgálja, mert ennyivel jobban fogjuk tudni korrigálni az importot. A mostani 22%-os rendszerhasználati díj 30%-ra módosul, mert az egy rendes kerek szám, és könnyebb megjegyezni. Sajnos a biztonsági készletezési díjat ugyanakkor 1%-ról 17%-kal kell emelnünk, de erről csak is a Gyurcsány-kormány tehet. Szóval a gáz ára csökkenni fog, igen, így lesz” – nyilatkozta a gázipari szakértő és erre úttörő becsület szavát adta.

17 KOMMENT

  1. Oké, lekenyerezik a nyugdíjasokat a nyugdíj reálértéken tartásával, meg azokat, akik elhiszik, hogy a rezsijük hirtelen a sikeres gazdaságpolitika miatt csökken. Oké, ezzel és pár választási trükkel nyernek 2014-ben. És aztán mi lesz? Miből pótolják az extra kiadásokat? Ez a pálya fenntarthatatlan. Módszeresen szétverik, ami közép- vagy hosszútávon kihúzna bennünket a gödörből. Ami problémát meg egyáltalán felismernek, arra többnyire rossz választ adnak. Eljutunk oda, hogy a Hírcsárda többet mond a valóságról, mint a közszolgálati média.

  2. Államosítani kell a lakosság energiaszolgáltatását, ne nyerészkedjen azon senki!
    Ettől lesz occo a gáz, és a villany, aztán a benzin, a kegnyér, meg a kóbász.
    Utána az alapvető élelmiszerek gyártó, elosztó rendszerét is államosítani kell,
    meg az oktatást, meg az egészségügyet, meg a tömegközlekedést,
    meg a lakáspiacot, aztán meg a béreket is hozzá.
    Mintha már láttam volna valahol, valami ilyesmit.
    A főnök mondta: neki nem volt baja a rendszerrel, csak az emberekkel.
    Azaz, ha Kádár & The Communists idejében átadja neki a hatalmat,
    még az oroszok is maradhattak volna.Nem kéne újra nyitni keletere.

  3. Húúú, én a fényképet néztem és azt olvastam, hogy csökken a Lázár, 10%-al, a mi Jánosunk? Az nem lehet!! De aztán megnyugodtam, hogy csak a gáz-ára csökken,mert annyira megszoktam már, hogy a NER-ben minden csökken…

  4. Végre vezérem, most két legyet ütünk egy csapásra. -Na végre, hogy rájöttél. Leesett? -Le vezérem, le. Most lett számomra minden világos. -Most persze könnyű ,amikor a villany árát is csökkentem.- Akkor mondd el, te hogyan kommentálnád. -Hát a választási harc megköveteli, a nép etetését, és ez bizony étvágygerjesztő lépés lesz. Ebben te profi voltál mindig is. -Na látod, nem is vagy olyan hülye, mint amilyennek látszol. Ezzel nyerni fogunk, mert a marha birkák jól beeszik. Mást is tervezek, de ez még maradjon az én titkom. -Csaphatom a második legyet, főnök?- Na köpd ki! -A jobbiknak, azaz a híveinek is adunk ebből a kajából. -Na végre, rájöttél? És hogyan gondoljuk?-mond el. -Hát, mivel a pártjuk tagadja a holokausztot, kapóra jöhet nekik a bejelentés. Már a parlamentben a képviselőjük világosan megmondta: listázni kell a kettős állampolgárokat.ezzel pedig egyértelműen kiderül, most szeretnének holokausztot. Ehhez pedig kapóra jöhet az olcsóbb gáz. Természetesen mi ettől elhatárolódunk, de a híveik erre gondolnak, vagyis majd inkább ránk fognak szavazni. -Hát persze, pontosan erre gondoltam! Mi nyílván ezt erőteljesen tagadnánk, ha azok a mocskos komcsik és a nyugati elvbarátaki erre a következtetésre jutnának. Nyert ügyünk lesz. -Zseniális vagy vezérem, én mindig is mondtam. -Hát nem mondhatok ellent, mert közismert szerénységem.

  5. A remete levele 2.

    Másféle nap süt az égen, mondják az erre járók, és érezzük is erősen. Szegényes jólétünk olvad tőle mint a hó Szent György napkor.
    Elolvad tőle a kórháti ágy, a gyógyszerár támogatás, fogászat, műláb, szülőotthon, az oskola, a kenyér, a cukor, a megélhetés, felsorolni se tudom má! Újságot már régen nem veszek, most már szemüveget se adnak hozzá, meg minek is idegesítsem magam. Hazugságaikon nincs mit olvasni!
    A legnagyobb bajom, hogy má, tehénszar sincs a határba, amivel fűteni tudnék, szenet má régen nem bírok venni. Gázom már régen nincs, a bab is drága!
    Másrészt meg azt mondják a népek, ez az új nap igazán furcsán süt. Akire rásüt, arra rásüti a gazdagságot. Úgy hízik tűlle mint bikaborjú a friss marha répátúl. Másikra meg oly keveset süt, hogy dolgozni se bír tűle, mint az őszi légy repülni! Hogyan lehet ez fijam, én má sehogy se értem. Már énhozzám se jönnek a népek: sok remete van már a városba is, aki a fák alatt alszik. Az erdőt mind kivágják, ellopják! Helyette csak a BOKROS nő, annak meg mi haszna? Annyi a megcsalás, hogy nem győzöm a csipám törölni. Pedig igen hideg már a Bódva vize, így októberbe! Haj ha megadná nekünk a jó Isten, hogy a sok gazember is elhullana, mint a fa levele…
    Azért ha erre járnál Szendrőládon, keress meg, oszt beszélgessünk. Józsi Bátyád!
    1995. XI. 04.
    Közreadja a címzett.