pocak matolcsy.jpg„Lassan felébredhetne a Standard & Poors vezetősége, hogy az egész világ rajtuk röhög” – reagált a nemzetgazdasági miniszter a hitelminősítő pénteki lépésére.

„Nem értjük, miért próbálnak olyan gazdasági folyamatokat befolyásolni, amikhez láthatóan semmi közük sincs. Porhintés az egész, csak a saját kapkodó rombolásukat szeretnék palástolni a folyamatos negatív kommunikációval” – bírálta Matolcsy György a S&P döntését. A miniszter szerint az elmúlt években épp elég kárt okozott az intézet, és most már itt lenne az ideje annak, hogy páros lábbal kirúgjuk őket, mielőtt Magyarország végképp tönkremegy.

„Ma már nem lehet komolyan venni a hitelminősítőket, ezért a kormány innentől a Coca Colára, Pocakra, Szulák Andreára és néha pedig Rogán Antalra fog hallgatni, ha az lesz a kérdés, hogy milyen gazdasági helyzetben van az ország” – hangsúlyozta Matolcsy a források hitelességét. A miniszter hozzátette, ez az egész, beleértve a saját fenekén található foltokat, csak azt jelzi, hogy az unortodox gazdaságpolitika sohasem működött még ilyen jól, és minden a legnagyobb rendben.

Információink szerint fél órával a S&P döntése után Semjén Zsolt is leminősítette az országot, de a KDNP elnöke tagadta, hogy a két leminősítésnek köze lenne egymáshoz. Ezt követően Semjén a liberális média által keresztre feszített Jézushoz hasonlította magát, majd nyitott egy új Twitter-fiókot.

11 KOMMENT

  1. S&P nek köze van smit pálhoz? akkor miért nem dr. S&P ? vagy ez az énekes?

    amugy szerintem is hiteltelenek… igaz a mi országunk is hiteltelen…

    én drmatolcsinak hiszek… ojjan aranyos biztos nem akar rosszat…

    amugy a hitelminősítő vezetőenk nemi életét ki fogjuk szivárogtatni… a NER már dolgozik rajta
    ja és az egyik szeretője egy kulák volt… nekik anyni… harangoztak nekik

    @Link Elek: azt a komp-f@szát! azt!

  2. A S&P minősítési rendszere átdolgozásán munkálkodik. A pluszos és mínuszos CCC, CC, C után lesz benne DDDDDDDDDDDDDDDDDD, DDDDDDDDDDDDDDDDD, DDDDDDDDDDDDDDDD, … D; EEEEEEEEEEEEEEEEEE, EEEEEEEEEEEEEEEEE, … E; a magyarok kedvéért magyar ékezetes betűkkel folytatva egészen ZSZSZSZSZSZSZS, ZSZSZSZSZSZS, … ZS-ig, ahonnét szükség esetén cirill betűkkel folytatható a rendszer. A görög betűk a görögöknek vannak fenntartva.

  3. Az Országgyűlés döntő többséggel elfogadott a három csapás elve alapján egy új törvényt arról, hogy hatályba lépését követően minden törvény csak harmadik módosítása után válik törvényerejűvé. Addig nem kell komolyan venni. Jogi szakértőnk szerint nem egyértelmű, hogy az új törvényt komolyan kell-e venni.