201210_kozso.jpgNem várt fordulatot vett a Kozsó és Lady Gaga közötti pereskedés. Az extravagáns popdíva a Szomorú szamuráj dallama miatt perli a magyar popzenészt.

Gyerekkoromban ez volt az a dallam, amit anyukám dúdolt ha nem akartam kakilni. Csak ültem a kübli, mellettem ült anyukám és dúdolt. Ez volt a mi kakadalunk. Nem tudom, hogy írhatott ebből bárki is popszámot” – mesélte az asszisztense könnyeit törölgetve Lady Gaga. Az énekesnő ezért ügyvédjén keresztül követeli a dalból befolyt eddigi jogdíjak felét és egy kolozsvári szalonnából készült télikabátot.

“Én ezt már 1912-ben megírtam, csak az amerikai menedzsment miatt jött ki később” – mondta a számról Kozsó, majd hozzátette: bizonyítéka nincs, de bármikor el tudja dúdolni a számot, igaz, segítség nélkül csak az első refrénig.

A jogvitákra az Artisjus képviselője csak annyit közölt: rögtön küldik Jeszenszky Zsoltot, aki lefoglalja az összes Lady Gagánál és Kozsónál található cédét és kazettát, a biztonság kedvéért.

12 KOMMENT

  1. @ornagy50: Megtisztelsz, hogy bennfentesnek gondolsz, de én csak egy egyszerű olvasó vagyok, aki gyakran versben kommentálja a történéseket. Nekem is feltűnt, hogy már milyen rég nem olvastam Hírcsárdát, de az okáról fogalmam sincs.
    Annyit tudok javasolni, hogy amikor nincs Hírcsárda, olvass Frady Endrét! 🙂