loszamlalas.jpgA lóösszeírásos kormányzati mémből egyedül a lovardák, lovasiskolák és Lovasi András marad ki.

A kórházak és iskolák után a pékségeknek, kondi termeknek, könyvkötőknek és 14-es számú ügyvédi munkaközösségnek is össze kell írni a lovait a legújabb Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott rendelet szerint. „Valahol csak ott kell lennie annak a  kurva sok lónak, ha már egyszer lovas nemzet vagyunk. Titkolják a rohadékok, de kiverjük belőlük az infót, mint Michelle Wild a partnereit” – mondta el a rendelet kidolgozása alatt megőrült, és anyja nevének elhallgatását kérő egyik minisztériumi forrásunk.

Azt egyelőre homály fedi, hogy a minisztérium mit akar kezdeni a lovakkal. Egyes hírek szerint lovas csapataink megtámadnák Svédországot, hogy kiszabadítsák az ott igaztalanul megvádolt és letartóztatott magyar huszárokat.

Lóügyi szakértőnk Rétsághy Péter, a Zöld Nézőpont Alternatíva Szabadfőiskola védnöki tanácsának elnöke, OKJ-s etológus ugyanakkor rámutatott, hogy a rendelet hatálya nem terjed ki a kifejezetten lósporttal foglalkozó intézményekre, így a lovasiskoláknak, lovardáknak, lótózoknak és a Kispál és a Borz zenekarnak nem kell nyilatkoznia a lovaikról és lovasaikról. „Ilyen formában nem hiszem, hogy célravezető az intézkedés, bár én is nagyon szeretem a lovakat, hiszen Isten legszebb teremtményei, ugyanakkor rá kell mutatnom, hogy a minisztériumok az ördögtől valók” – mondta el Rétsághy, aki lóháton és lifttel hagyta el szerkesztőségünket.

44 KOMMENT

  1. Nem is olyan röhejes ám ez !
    Arról van szó, hogy valaki a budifülkeforradalmárok közül ” lóbuzi “…hogy finoman mondjam, és most meg hatalma van . Akkor már miért ne tenné rá a kezét az ország összes lovára ? A lovat tartók jobb ha szabadulnak a lótól míg nincs késő, mert ezek úgyis elkobozzák, illetve olyan körülményeket teremtenek, hogy önként és dalolva fogja nekik ingyen felajánlani.És ebben az a szomorú, hogy ezen az álhírportálon ez az én szerény pár sorom az, első, ami nem álhír.
    Majd figyeljétek meg, egy év múlva mi lesz ebből…( ha addig önként és dalolva nem fojtják magukat a Dunába…)

  2. Szerintem csak az ország legokosabb lovát keresik egy fontos kinevezéshez. Minden tulajdonosnak nyilatkoznia kell a ló végzettségéről, és a megbízhatóság szempontjából bele kell írni a ló szexuális irányultságát és azt is melyik vallás követője.

  3. @nyakigJimmy: Ha már a testi megjelölésnél tartunk, a végső kiválasztásnál inkább a szenteltvíz nyomát keresné a ló fején. És Szíjjártó napjában többször is elmondhatná, mennyire takarékos a kormány, mert az utókorra hagyott lovasszobornak csak az alsó részét kell felállítani 🙂

  4. Valaki magyarázza el nekem, miért gratulált Orbán Viktor Horn Gyula 80. születésnapja alkalmából!!!
    Amíg nincs elfogadható válasz, addig kénytelen vagyok arra gondolni, hogy a Fidesz szavazóbázisát a komcsi prolik alkotják.

  5. MIT KELL ITT ÉRTETLENKEDNI ???Ű
    A LOVAK KIEMELKEDŐEN FONTOS INNOVÁCIÓS FEJLESZTÉS ALANYAI…
    A BEZÁRT VASÚTVONALAK MENTÉN…., ÚJRA HADRENDBE ÁLLÍTJÁK A LOVAS-SZEKEREKET MÁS JÁRGÁNY NEM LÉVÉN….EZÉRT IS FONTOS A LOVAK SZÁMSZERŰSÉGÉNEK MEGÁLLAPÍTÁSA.
    KORMÁNYUNK INTENZÍVEN VIZSGÁLJA EGY TÖBB EZER KIBOCSÁTÁSÚ RIKSA-GYÁR BEINDÍTÁSÁT IS……VALAMINT EGYKEREKŰ KERÉKPÁROK ÚJRATERVEZÉSÉT IS, A KÖZELI BOLTOK MEGKÖZELÍTÉSE ÉRDEKÉBEN…
    FENTI FEJLESZTÉSEKRE JELENLEG ÚGY TŰNIK, ELEGENDŐ UNIÓS FORRÁS ÁLL RENDELKEZÉSRE.

    VIDÉKEN TERVEZIK AZT IS, HOGY ESETLEG ELEKTROMOS ROKKANTKOCSIK INDÍTÁSÁVAL PÓTOLJÁK A NAPI EGYSZER INDULÓ BUSZOKAT.
    INDEZEKET A VÉLEMÉNYEIKET HEVESEN ÉS KLAVIATÚRHÁT NEM KÍMÉLŐ MÓDON KINYILVÁNÍTÓ ECCERŰ VIDÉKI EMBEREK ÉRDEKÉBEN KÍVÁNJÁK BÉÉÉÉVEZETNI…

  6. Ősi magyar szokást szeretne feleleveníteni a párt,a kalandozások korát újra megélni.Ennek elengedhetetlen feltétele a lovak összeírása,lajstromba vétele.Ha megvan,ütőképes sereget szervezni gyerekjáték,irány a hanyatló nyugat,rajtaütésszerűen ki lehet fosztani egy-egy jeles városukat.Mire észbe kapnak,a sereg már el is tűnt.A büdzsé is jól jár,az önbizalom is jelentősen javul és nem utolsó sorban csapást mérhetünk a kapitalistákra (nem lennék a helyükben…).

  7. @citrix: Igen, a Szent Galleni Kaland után most jön a Nagy Szívatás: aszott gebékkel odamegyünk és szárazra itatjuk a Genfi Tavat! Magyarország most lobbizik Brüsszelben, hogy az emberek, áruk, szolgáltatások és tőke szabad áramlása mellé a lovak szabad áramlása is bekerüljön az EU alapokmányába.

  8. Lázár uraknak új lovakra van szükségük, ezért összeírják és begyűjtik mind. Amire a végén személyesen nem lesz szükségük, az pedig kolbászként lesz majd kapható a CBA-kban.

  9. @Adofizeto:
    Konzultáció….
    Hmmm….
    Lehet, hogy csak felmérik a tartalékban elbúvó lehetséges lóerőt a toporgó gyorsnaszádhoz.

    @tobias2:
    “szabad áramlás”
    A röghöz kötés időszakában?
    Azért ne felejtsd el, hogy sokan vannak, akiknél a Nap helyett a ló nézett be az ablakon.
    Ezért ülnek patkó alakban.

  10. @ColT: Dehogy, sehol sem találják a lovakat, mert az elmúltnyolcévben Gyurcsányék az összes lovat ellopták a kórházakból, iskolákból, könyvtárakból, uszodákból. Budai Gyula nyilván már írja a feljelentést…

  11. @ornagy50: legalább 50 évig direktbe vezették a Dunába Budapest összes szarát, nem hiszem, hogy párszáz politikus ökológiai katasztrófát jelentene.

    (OFF: Emlékszem, az egyetemen egyszer egy előadáson magyarázta egy “környezetvédelmi szakember” milyen “ötletes megoldást” alkalmaztak Budapest déli határán: a Duna vízfolyásával pontosan szemben állt a szennyvíz kifolyó cső. Ennek a brutális nyomása és a Duna elemi ereje akkora turbulenciát okozott, hogy a szennyvíz utána a folyó szinte teljes szélességében egyenletesen eloszlott.)

  12. Coming soon!
    Indul az Összeírás 2.0!
    összeírják a magyar vizslákat a pulikat, pumikat, mangalicákat a tyúkokat, kakasokat (a gall kakas kivételével) és tojásokat! Megalapítják a Magyar Nemzeti Génbankot! Majd indul a nagy Nemzeti Fejés. A projekt lebonyolitásásának 650 milliárdos költségét elnyerte a Közgép.