A forgalomlassító taxistüntetésekre válaszként az utasok tegnap délután lassították a taxisokat.

Taxislassító tüntetést tartottak az utasok tegnap a fővárosban. A tüntetés során nemlétező címekre hívtak taxikat, illetve a Nemzeti Taxi járműveit több ízben hívták a Dob utcai zsinagóga elé.

Az utasok emellett nagyon sok csomagot nagyon lassan pakoltak ki és be a taxikba, és volt, aki akváriummal az ölében utazott, verést helyezve kilátásba, ha kilötyög a víz.
Számos utasnak jutott eszébe, hogy otthon hagyta a pénztárcáját, és voltak, akik ragaszkodtak hozzá, hogy olyan útvonalakon haladjanak, ahol dugó van, ahol a buszsávban álruhás utasok haladnak rollerrel, vagy olyan útvonalakon, ahol más utasok szélvédőt mostak kátrányos vízzel.

A taxislassító tüntetéstől az utasok azt várják, hogy kicsit visszavegyenek az arcukból.

24 KOMMENT

  1. “Svájc! És nem csak azért, mert nemrég megverte a németeket. Vártuk, hogy a hazai Eb-n majd kijön nekik a lépés, de az nem sikerült úgy, ahogyan szerették volna. Szerintem most Svájc lehet az a kiscsapat, amely majd meglepetést okoz.”
    Kovács Kálmán, a magyar válogatott egykori játékosa a Hír TV stúdiójában. Az alpesi ország csapata ki sem jutott a tornára…

    Ez a HÍR fidesz tv, ilyenek a valóságtartalmuk.

  2. Nincs még egy ilyen szabályozatlan horror banda mint a mi budapesti taxisaink bűnszövetkezete.

    Minden estben átverik külföldön élő hazalátogató családtagjaimat jóllehet ők tudnak magyarul is. (Képzeljétek el ezek a gennyládák mit csinálnak [büntetlenül] azokkal akik nem tudnak magyarul.)

    Nem csak taxi(s)lassító demonstrációra lenne szükség, hanem egy orbitális (NAV+OGY+Kormány által összehangolt) pofán-verésre, hogy a sok bűnöző majom (kopoaszmercistahó is) összeszedje magát és jogkövető módon tengesse tovább a kis szaros életét.

    Elő kellene írni, hogy legalább érettségit végezzen minden taxis, továbbá az egyenruhát viseljen, és a gépkocsija megkülönböztető jelzést kapjon (színt …) egy jól látható számjelzéssel, továbbá elő kellene írni az átlátható egységes tarifarendszert.
    (Amelyik taxista elvtársnak ez nem tetszik, az menjen kukoricát kapálni.)

    Továbbá limitálni kellene a taxik számát megfelelő, tisztességes és méltányos számra (mondjuk max. 20 budapesti lakosra juthat 1 taxi) mert most minden budapestire jut 2-3 taxi és mind ott verekszik a repülőtéri drosztokért. (…)

    nem visszamutogatásból DE: szépen kialakította ezt a mérhetetlen fost is a Demszky és bandája. A “virágozzék száz virág” eszetlen elvtelen gondolkodása eredményeként összeborult igazgatási rendszer okán felháborodott kérdések elől a szarházi bedobta a törölközőt megsértődött és mint egy “meg nemértett művész” elvonult duzzogni a horvátországi “jól megérdemelt” nyaralójába. (A “Fizess” meg csak sajnálkozik a dolgok érthetetlen állásán.)
    Azért FIZESS figyelmét felhívnám, hogy van egy tömören megfogalmazott CÉL a Btk.37 § szakaszában. Talán tanulmányozhatnák ebben a kérdésben is.

    ***

  3. Én már tüntettem a taxisok ellen. 1990-ben a Parlament előtt. Később derült ki, hogy ez nem a taxisok elleni tüntetés volt, hanem a kormány melletti. Nem is értették, hogy fideszes kitűzővel mit keresek az MDF-esek között. Milyen érdekes, hogy megváltozott a világ.

  4. Valóban megérdemelnének a taxisok egy kis ellen demonstrációt. Ha olyan nagy az összetartás akkor vessék ki maguk közül azt a 10-15% hiénát akik miatt rossza a hírük. Mint Budapesti lakos én se mernék pl. egy pályudvaron nem rendelt taxiba ülni, vagy csak úgy az útcán leinteni egyet.
    Nézzenek körbe a világban ( a kultúráltabb felén), hogy nem extra feltétel az azonos szín és , hogy nem old’s mobillal fuvaroznak.
    Különben meg mindig azon sírnak, hogy sokan vannak. Majd kihullanak akik nem bírják (mint az összes egyéb vállalkozás).
    Pl.nehéz jó vízvezetékszerelőt, szobafestőt találni.

  5. gyakorlatilag minden taxist le lehetne ültetni két évre. majd a sitten bevallja, hogy mit követett el. persze csak nálunk ekkora “urak” más országban láttam normális taxist (és taxit is). Jellemző, hogy fel vannak háborodva, hogy nem furikázhatnak megbuherált órákkal és húszéves roncsokkal, a rendszerváltás taxisblokádja rontotta el ezt a dolgot, igaz akkor még volt egyetértés, ma már csak a lehúzás. (ha esetleg mégis van kivétel, akkor attól elnézést kérek 🙂