„A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című kétes eredetű dolgozat 80%-át a borajánló fejezet teszi ki. Az olvasásától is megvakul az ember.

Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának tetemes részét kitevő borajánló megcsillantja az egykori miniszterelnök borokról, borfogyasztásról vallott nézeteit a 80-as években, sőt néhol váteszként látja a jövőt is.

Lenin MGTSZ Balatonhenye, Szürkeelvtárs

Az egykori Szürkebarátból nemesített szocialista fajta a Szürkeelvtárs telepítései már messziről látszanak, ahogy Balatonhenye felé közeledik az ember. A Lenin MGTSZ két aranysarlóval, négy aranykalapáccsal és 3 év felfüggesztettel elismert bora igazi szocialista sikertörténet: a Szürkeelvtársból készített bor íze jellegtelen, hatása viszont alpári. Íze annyira jellegtelen, hogy sokáig arról is vita folyt, hogy borként, vagy kátrányszármazékként törzskönyvezzék-e. Végül a megyei párttitkár kiterjedt Szürkeelvtárs telepítéseire tekintettel „emberi fogyasztásra nem ajánlott borkészítmény” besorolást kapta.

Zalahalápi Zenit vízágyű fröccsel

Ez a tétel, ha ott pihen a polcokon, szinte kiveri az ember szemét, mint oszlatásnál a gumilövedék, mégis kevesen veszik a bátorságot, hogy megkóstolják. Ez az erős savakkal, csipetnyi pézsmahúgyal és szántásban kergetett róka öklendezésének ígéretével kecsegtető bor magában is kitűnő szórakozás, hát ha még iszunk is belőle. Én főleg fröccsnek ajánlom, sok vízzel, sőt, az igazi ínyencek fogyasszák a belőle készült fröccsöt a bor nélkül! Nagyobb rendezvényeken a szódásballont vízágyúval is helyettesíthetik.

Állami Borkombinát, Lesenci Pinot Noir

KISZ gyűlések elengedhetetlen kelléke egy jó vörös, legyen szó akár csillagról, akár borról, akár jegyzőkönyvvezető KISZ-titkárnőről. De, ha a bornál maradunk, a Balaton-felvidékről mindenképpen az Állami Borkombinát hordóból érlelt Pinto Noirját érdemes megemlíteni, meginni annál kevésbé. A bort lényegében a tölgyfa hordóból erjesztik KGST relációban beszerezhető szovjet Pinto Noir aroma és bolgár műtanin hozzáadásával. Bár az Állami Borkombinát ténylegesen termel Pinot Noirt, az a lesenci dolomitot nem annyira szereti, nem úgy egyes leendő miniszterelnökök édesapja. E tételt, bár emberi és állati fogyasztásra nem alkalmas, főleg reprezentációs és diverzáns célból ajándékozzák nyugati diplomatáknak pártunk és kormányunk vezetői.

Ghandi Cserszegi-Currys Fűszeres

Végére hagytam az indiai néppel ápolt jó kapcsolatunk okán betelepült borászat termékét. A Ghandi Cserszegi-Currys Fűszeres a Káli-medencében székelő és az india Káli istenség képével díszített palackjairól ismert Tadzsmahal pincészet fúziós bora. Izében a gyümölcsös, apró bogyós, mézes ízek éppúgy nem kaptak helyet, mint az alapanyagául szolgáló szőlő. Illatát főleg a currynek, kurkumának, gyömbérnek és a pincészet pulijának köszönheti. E lényegében ihatatlan tételt főleg pörköltökhöz és zendülések leveréséhez ajánlom.

59 KOMMENT

  1. Az idén augusztusban Gyurcsány Ferenc lesz a Balaton-felvidéki Borfesztiválok díszvendége! Balatonfüreden, valamint Balatonalmádiban külön kalitkában mutogatják majd őt, mint a DK díszpintyét! A fesztivált Bóka István -Balatonfüred polgármestere, parlamenti képviselő- nyitja meg. Mivel egyértelművé vált, hogy Fletó a Fidesz embere, ezért a rendezvény védnöki tisztségét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke tölti be! A megnyitó beszédet „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” címmel Rozs Szabolcs -Gyurcsány volt sógora- mondja el, kiemelve az eltérő pontokat, ami a saját illetve Gyurcsány dolgozata közötti különbséget képezi. A beszéd időtartama előreláthatólag 15 másodperc lesz, de lehet, hogy rövidebb!
    Mindenkit szeretettel vár a Rendezőség
    u. i.
    Aki olyan őrült módon tudja bomlasztani a baloldalt, mint Gyurcsány, az a Fidesz malmára hajtja a vizet! Azért úgy magunk közt szólva, ebbe is profi a mi Ferink!

  2. Sziasztok! Tegnap hazaérve hullafáradtan egy frissíto fürdot kívántam venni. A csapot megnyitva ömlött a fos sugárban a zuhanyrózsából. A látványtól elszörnyedve elfogott a hányinger és a wc fölé hajoltam. Ekkor vettem észre, hogy a lefolyót eltömítette valami. Alaposabban megvizsgálva egy felfújható szexbárány volt az. A földön össze-vissza véres és fekáliás spaknik hevertek. A sarokban pedig egy teli vödör beszáradt sperma állt, gépzsírral keverve. A tetején egy névjegykártyát találtam melyen ez állt. dr. Nagyfi Richárd elismert vízvezeték szerelo és análtágítási szakspecialista Úgy hallottam, hogy az említett úriember ezen az oldalon található. Megkérném, hogy adjon magyarázatot a tettére. A többiektol kérdezem: Történt már veletek hasonló?

  3. A Balatonalvilág híres borát- amit a Gyurcsány féle szakdolgozat külön tárgyal – a Kövidinkát, ütődött fogyasztók kedvenc italaként aposztrofál. Összetétele: kő és dinka.Kövét fejterá-piára használják, nagyobb adagja érzéstelenítő és támolygó hatással bír, túladagolva elvonóban kezelendő. Más része, a vese egyik gyakori alkotóeleme. Másik alkotóeleme: a dinka, az inka törzs kissé kótyagos szárnyát képviseli. Kótyagtolla már messziről feltűnik.”A kótyagos indián, jó indián”: fehér ember szólás-mondása.

  4. Ebből a béna fasz Gyurcsányből tényleg nem nézek ki egy őszödi beszédet.
    Nyilván megírták neki hát a Földes Gyuri meg a Vitányi tata, aztán mondták neki, hogy: mond el Feri bátran a saját szavaiddal eztet, mert az őszinteség az jó.
    Hát így sikerült.

    ***

  5. Talán a blogbejegyzéshez és a témához annyit, hogy “ennek” a Feri gyereknek nincs tisztességes diplomája az egyszer biztos.
    Ezt már sportminiszter korában sok barátom mondogatta egyetértésben velem… mert hát abban az időben valóban így mentek a dolgok.
    Aki akart normális diplomát vagy jó elvtárs volt, vagy külföldre ment, vagy megvárta a rendszerváltást.
    Igen ez szomorú de én bizony minden fontosabb ember diplomáját doktoriját, professzori címét felülvizsgáltatnám és különbözeti vizsgát írnék elő részükre ha a képesítés nem megfelelő vagy nem meggyőző.
    Fáradságos, sok munka nem megvalósítható mondják. (ezt halljuk ügynökügyben, ezt hallottuk a lusztráció kérdésében)
    De kik mondják? Hát az érintettek.
    Ha hallgatunk rájuk, akkor mindig napirenden marad, ez a kérdés és a fejlődésünk sem gazdasági sem politikai értelemben nem lesz egészséges.
    Bizonyíték erre az elmúlt 20 év.

    ***

  6. Ezt most biztos forrásból tudom, mert a szomszéd gyerek találta meg Gyurcsány leselejtezett szakdolgozatát, és pont azon a néhány lapon, amit el tudtam olvasni, azt az állítást próbálja bizonyítani, hogy lehet szőlőből is bort készíteni.

  7. @nethullladek:
    Velem ugyanez történt! A bevizsgálás után derült ki, hogy az egész vizesblokk, az MSZP szennyvízcsatorna rendszeréből táplálkozik! WC, zuhany, mosdó, de még a konyhai mosogató is! Képzelheted, mi minden folyt a csapból?! De rájöttem, hogy én vagyok a balfácán, mert hittem az MSZP reklámoknak, hogy az olcsó szar is lehet jó, de arra gondolni sem mertem, hogy a szarnál van még szarabb!

  8. Én mindig is éreztem, hogy ez a jólelkű, intelligens, őszinte és okos ember, a XXI. század legnagyobb magyarja, ez az agyon szidott, sokszor kinevetett és meghurcolt ember, a mi Fletónk, a Gyurcsány ártatlan mindenben.
    Meg kell őt védeni!
    De az igazság végül kiderült!
    A Rozs Szabolcs (szerintem eredetileg nem így hívták, de hát ugye még a saját nevét sem tudta leírni, szóval ez a Rossz Szabolcs) jutatta ide ezt az országot.
    Mert ha annak idején nem adja kölcsön a dolgozatát…
    De mint azt tudjuk, a “ha”-val kezdődő mondatoknak nics sok értelme.
    Így jártunk, ilyen az élet és egyéb közhelyek.

  9. @1120: Úgy utálom, hogy az ex-köztársasági elnököt mindenki csak SP-zi!
    Na nem a Pali bá miatt…
    De ezt a szegény rocker gyereket, az Éderkét már ne keverjük bele a politikába. Egyébként ügyes srác, énekel, fotózik, egyszer talán még belőle is lehet K-elnök. 😀

  10. amikor beadta a sógi diplomamunkáját még úgy tűnt, hogy a szociálizmus örökre fennmarad. módszerváltás után meg úgy tűnt, hogy soha senki nem is fog rákérdezni… osz’ mos’ me’ bilikiboru’
    hogyrohadnaelazösszesbüdöstrógerládaffa

  11. had kérdezzek valamit, kit érdekel gyurcsány? most komolyan? még mindig erről szól a magyar politika?
    örömmel venném, ha a célpont stábja, fogná magát és utánaeredne az ángyán józsef által emlegetett földpályázatok nyomába…
    ha gyurcsányra van kapacitásuk akkor erre is kéne. kicsit érdekesebb mint fletó..

  12. OFF
    Nekem az tetszett, hogy az igen kevéssé bulváros MTI Hírcenter kivonult és utánajárt, a kerítésnél ácsorgó ex-anyós pedig nem vállalta az arcát.

    Ha-ha, a lényeg.
    Ma ez a lényeg, hogy egy ex-paprikajancsi (ma csak műkedvelő bohóc) szakdoliját másolta-e. Imf, sms-adó, ki hogy lop – ezek kutyafarkak egy ilyen horderejű kérdés mellet, hogy a gyurcsifercsinek ki írta a doliját.

    Állati 😀

  13. @1120: No de kérem! S.P Köztársasági elnök volt, Gyurcsány pedig per pillanat a Demokratikus koalíció elnöke.- Annyira szánalmas ez az egész Gyurcsányozás. Miért nem találnak már ki valami újat?

  14. A politikai üldöztetése miatt Gyurcsány menedékjogot kapott Kanadától.
    Dolgozata “Rozshegyező avagy a zabhegyezés vége” címen már meg is jelent Montreálban.

  15. @Stringer:
    Arról is elfelejtett tájékoztatni a pártsajtó, hogy peren kívüli megegyezéssel éppen most tolt át kb. 2 milliárd forintot (mert persze üzleti titok, hogy melyik fideszes oligarcha éppen hány milliárdot kap 2. orbánsimicskától) Pintér Kéthétalatt Sándor keresztapunak. Úgy, hogy éppen veszítettek az egyeltalán nem független magyar bíróságon.
    Na, ez vicces. LOL

  16. Furcsa, hogy SP miatt egy hétig csak róla szólt minden blog. Már a könyökömön jött ki, hogy napokon keresztül ha 5 címlap téma van, az mind róla szólt. Most meg a komcsi miniszterelnök ügyében összesen ez a kis gúnyrajz??
    Mi van elvtársak, az én plagizátorom kissé más elbírálás alá esik, mint a másoké?

  17. @cipócska: Pajtás, a Schmtt szakdolgozat köröli időben is ugyanilyen volt az ország helyzete, és minden szarjankó a tetves fletóval az élen azzal foglalkozott.É n tisztában vagyok vele, hogy a Gyurcsány egy senki pojáca, de mégis egy volt /bukott/ miniszterelnök, így nyílván ugyanúgy ki kell vizsgálni a szakdolgozata körüli dolgokat, és ha valóban lopta, ami szinte biztos, végleg tünjön el a politikából , még ha egy nagy nulla is.

  18. Ez a Gyurcsanyi valoban nem becsuli meg a diplomajat, hogy eltunt neki. Miert nem keretezi be a szakdolgozattal egyutt? En a szakdolgozatom lapjaival tapetaztam ki a szobamat, nehogy eltunjon.

  19. @Kalmár: Jelenleg 5 darab van a címoldalon , te nagyon hülye anonim !

    “V Gyurcsány és a Csubakka-védelem
    Gyurcsány most bajban van, a magyaráz
    atoknak se eleje, se közepe, se lényege, úgy látszik a sajtóterrorizmus végre a jobboldali közízlésnek
    is megfelelő célpontot talált.

    Teadélután Gyurcsány Ferenc testesíti meg a nemzet egységét
    Mit gyötrődjünk újabb butaságokon, amikor itt van velünk Gyurcsány, és képes feldobni napunkat
    a 28 évvel ezelőtt leadott szakdolgozatával?

    Mandiner Gyurcsány-árvák
    Gyurcsánnyal sem a legígéretesebb formáció
    a DKP. Mi marad a pártból, ha kivonjuk belőle?
    Baljós árnyak

    Progresszív Magánbűnök, közerkölcsök és önkéntes vadászok
    Amíg átbringázik az egyetemista a piroson, addig ott lapul benne is egy potenciális Schmitt, Gyurcsány, vagy Orbán.

    Hírcsárda Megszereztük Gyurcsány szakdolgozatának borajánló fejezetét
    A Zalahalápi Zenit magában is kitűnő szórakozás, hát ha még iszunk is belőle. “

    Elég lesz , vagy még nyávox egy kicsit ?

  20. @Kalmár: Mellesleg – te hülye anonim – más egy bukott politikus , meg más egy a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnök . Ennyire fontos neked Gyurcsány , hogy arra rejszolsz , anonim ?

  21. Az a szép, hogy Gyurcsány volt az egyik leghangosabb fikázó, amikor kibukott Schmitt plágium ügye.
    Ha akkor mélyen hallgat, akkor lehet, hogy utána sem néz a HÍR tv a mocskos múltjának.

    Aki azt hiszi, hogy csak ezeknek van kamu diplomája, az nagyon téved.
    Akkoriban mindenki, aki a KISZ-ben vagy a pártban nyomult, így szerzett papírokat. Szekeres Imre, meg a többi KISZ-es, MSZMP-s is így jutott a diplomájához.
    Meg az összes buta, sík hülye sportoló is így nyert felvételt az egyetemekre, így rugdosták őket végig a vizsgákon. Azért, mert messze tud dobni, gyorsan fut vagy úszik és szereti őket a mindenkori hatalom, megdobják őket orvosi, jogi, állatorvosi, közgázos diplomákkal.
    Nem példátlan esetek ezek, csak azt kellett volna megtanulni Fletónak, hogy akinek mocskos a múltja, az ne nagyon játsszon erkölcscsőszt, mert aztán az ő múltját is megpiszkálják.
    Aki másnak vermet ás…

  22. @Archenemy:
    Kalmárhoz képest a nemanonim Lencsés szellemtörténeti óriás:
    1) Gyurcsány nem regnáló álamfő (bár a kvalitásai a mellékelt ábra szerint megvannak a poszt betöltéséhez)
    2) Nem telt el csak egy nap, hogy a független HírTv nyilvánosságra hozta deduktív bizonytását
    3) Lencsés István felsorolta azokat a cikkeket, amiket a (valóságtól) független Kalmár nevű felhasználó számonkért.