A Lövőház utcai tüntetésen az Unió zászlaja mellett véletlenül lángra kapott Dörner György és egy forma 1-es rajtzászló is.

A rajtzászló véletlenül kapott lángra: Gyevi Etelka (37) ugyanis nem talált otthon árpádsávos zászlót, csak olyat, ami csíkos helyett kockás, és piros helyett fekete. Ezt a két különbséget kivéve minden stimmelt, ezért Etelka ezt a zászlót lengetve haladt el a Mammut bevásárlóközpont előtt, megzavarva a piros lámpánál két streetfighter motorost is.

A Jobbik Lövőház utcai székháza előtt aztán a zászló véletlenül kapott lángra, meggyújtva a közelben ácsorgó Dörner Györgyöt is. A rajtzászló lángjainak látványára a tüntetők rögtön követelést is megfogalmaztak:"Az EU mellett a Forma 1-ből is lépjen ki Magyarország! Minek száguldó cirkusz, amikor van itt lomha is?"

Gíró-Szász András a tüntetés után elmondta: „Nem kell népszavasának döntenie arról, kilépjünk-e az EU-ból. A Fidesz ugyanis jelenleg is azon munkálkodik, hogy jövőre mi legyünk Észak-Korea.

149 KOMMENT

  1. Csak a fogyasztást növelő kormányprogramot akarták segíteni a benzin locsolásával. A jobbik új jelszót kreált, hozz magaddal még egy kannát. Sajnos ezt sok köcsög félreértette, ezért kimentek a jobbik tüntetésére.

  2. @gavidu: Mi az, hogy neoliberális?! Idegenszívű és nemzetellenes, valamint szánalmasan erőltetett, hiszen köztudott, hogy pártunk és kormányunk – híven példaképeihez – minden olyan rendezvényt támogat, ami a zemberek szórakozását és a polgárok gyarapodását szolgálja!

  3. Most már értem, miért nincs az állampártiak mögött
    soha EU-s szászló.
    Hivatalosan tűzvédelmi okokból.
    A valóságban pedig elfogyott mind, mert maguk is
    szeretik égetni titokban. Visszaütnek, zutty egy zászló.
    A parlamentben ki kéne jelölni egy helyet,
    ahol rá lehetne gyújtani egy szászlóra.
    Lenne ott EU, Izrael, Usa, Francia, Szlovák,
    Orosz, Román, Szerb, stb. szászló, előkészítve.
    Azért még az a jobbik eset, ha csak szászlót égetnek,
    nem kocsikat, meg épületeket.

  4. @gavidu:
    Oszt’ mi nem tetszik, Szépöcsém? Az európai szellemiség? Inkább az, mint
    a “köhög a bolha”, irány Észak-Korea!
    Csak nem a a “We can do it”-os ( Novák Előd) brancshoz tartozol? Mert akkor nektek tilos ilyen “lélekrombolós” álhírportált olvasni a Barikád helyett!

  5. @ Dr. Ga Vi Du közir(t)ó, elmebajnok!
    A a szellemi fölény,
    az a kipallérozott elme,
    az a lenyűgöző humorérzék,
    azok a szellemes riposztok,
    az a felsőbbrendű ideológiai háttér,
    az egyszerűen lenyügöző.
    Még szebb jövőt, sőtt kétakkorát,
    emberszabású barátunk.
    Nagy jövő vár rád Makarisztánban.
    Téged melyik kilóméterkőhöz állítottak?

  6. a Mószer Aranka szocialista brigád 2012-ben magának követeli a legeslegjobb sajtdíjat!
    mindegy, csak büdös legyen!
    hátizászlót nem égetünk!
    … bégetünk!
    … egyen!

  7. @Dr. Táskás Tóni:
    Tóni, ne irigykedj ! Azért, mert neked csak egy doktorid van, nem kell rögtön kekeckedni. Fogj egy idegennyelvű disszertációt, tedd a google fordítóba,
    ami olyan szar, hogy az új, magyar nyelvű fordításod már nem is számít plágiumnak. Persze, ha meg nem plagizálsz, akkor meg nem lehetsz a , (Hírcsárdás) ” Doktorok Klubjá”-nak elismert tagja.
    Mert mi csak tisztességes csalókat fogadunk be magunk közé!

  8. @Dr. Adofizeto:
    A múltbéli eredményeim feljogosítanak erre! Hogy mik voltak azok? Majd
    -visszamenő hatállyal- utólag kitalálom és törvénybe iktattatom.
    Minden más hírlapi kacsa , amivel nem kell foglalkozni (mondaná Szíjjártó)

  9. A tüntetés szánalmas és ijesztő volt, az álhír izzadságszagúan jópofizós, a kommentek meg ócskák. Gavidué is, természetesen. Szóljatok, ha valami kimaradt.

  10. Szerintem a Jobbik nagyon mellényúlt a zászlóégetéssel. Elrettentett sok feléjük kacsingató szavazót ezzel a Dzsihádféle megnyilvánulással.
    Anno (1000 éve) még jó volt a csihi-puhi, de ma már nem lehet ész nélkül a falnak rohanni, mert betörik az embernek a feje.
    Mindenkinek fáj a múlt, de az gusztustalan volt, amikor az alkoholgőzös surmó tépte ki a mikrofont az ATV-s riporter kezéből, és ordítva – mint a sakál – fröccsögi, hogy vesszen Trianon!
    Hogy ezt nem így kell csinálni, az hét szentség.

  11. Még szerencse, hogy az efféle agyatlan, sötét, megvezetett komcsifosszíliák nemsokára eltűnnek a közéletből gyurcsótánnyal, libajnaival -hiába istápolja az amerikai “nagybácsi”- és a többi csekély értelmű társával együtt. Nézzetek utána, hogy Barroso mikor tart fogadóórát, a csoportos kedvezményt igénybe véve elutazhattok, hogy megcsókoljátok azt a Maoista seggét. Jó utat!

  12. Bakker, én itt csak kisdoktor lehetek!
    A zászlóégetéshez még annyit, ha annyira elítélik az EU-t, miért nem kezdik a kilépést azzal, hogy függetlenítik magukat az EU kasszától és mondanak le az EU képviselőséggel járó dőzsölésről?

  13. Kéne vagy tíz-húsz “gavidu”. Csak azért, hogy lássuk a lehetőséget, hová vezetne az agyatlanok uralma.

    Csak sajnos ezerszám vannak. Tízezerszám. Majd összeszámoljuk…

  14. @gavidu: kérdeznék… de most tökre komolyan!.. szerintetek olyan nincs hogy valaki pártfüggetlen,csak mondjuk egy tisztességes magyarországi adózó?(mégha ilyen ‘alja liberális humorral’ is rendelkezik..).. válaszolj kérlek!

  15. @kittrabi: A zászló égetés az iszlám országokra jellemző. Azért egy úgymond európai országban elég bizar dolog. Mondhatnám úgy is, hogy szégyen, gyalázat.
    Bármilyen nemzet vagy akár az EU zászlójára vonatkoztatható. Primitív emberek primitív cselekedete.

  16. @Roy:

    @kittrabi: A zászló égetés az iszlám országokra jellemző. Azért egy úgymond európai országban elég bizar dolog. Mondhatnám úgy is, hogy szégyen, gyalázat.
    Bármilyen nemzet vagy akár az EU zászlójára vonatkoztatható. Primitív emberek primitív cselekedete.

    Hát ez azért nem állja meg a helyét,, pl az Amerikai Egyesült Államokban alkotmányos jog a amerikai zászlót elégetni, mert azt mint a szólásszabadság része, egyfajta szimbolikus tilatokzásként védik., Ezzel a jogukkal gyakran élnek is, általában a szövetségi rendszer, vagy annak valamely törvénye elleni tiltakozás jár együtt zászlóégetéssel.
    Persze ha az USA primitív, akkor mindenki az.

    “The flag of the United States is sometimes symbolically burnt, often in protest of the policies of the American government, both within the country and abroad. The United States Supreme Court in Texas v. Johnson, 491 U.S. 397 (1989), and reaffirmed in U.S. v. Eichman, 496 U.S. 310 (1990), has ruled that due to the First Amendment to the United States Constitution, it is unconstitutional for a government (whether federal, state, or municipality) to prohibit the desecration of a flag, due to its status as “symbolic speech.” However, content-neutral restrictions may still be imposed to regulate the time, place, and manner of such expression.

    (Én nem tartom helyes dolognak a zászlóégetést, csak a tényt szerettem volna veletek közölni, hogy egyátlán nem csak primitiv, demokrácia nélküli országokban fordul elő, és igenis a szólászabadság része, egyfajta vélemény kinyilvánítása. Persze nem kell szeretni ezt a véleményt, szerencsére ezért élünk demokráciába, hogy az a vélemény is kifejezhető legyen, ami nekem nem tetszik. Ahol nem így van, az a diktatúra)

  17. @gavidu:
    Igaz a hír, hogy Csurka vidéken több embert tudott mozgósítani, mint Vona Budapesten?
    Ja, én már azt szeretném, ha úgy köszönnél, hogy szép jelen!

    Mindig csak a jövőre vársz, sose lesz jelen belőle?
    Majd holnap. És holnap is: majd holnap!

  18. DE hová lett Schmitt copy PÁl, miért nem vall, mert ezzel beismeri?
    Kezdjük Schmitt Pállal, neki tényleg mennie kell?
    Igen, mennie kell, de nem azért, mert sok évvel ezelőtt másolta a doktori disszertációját, hanem azért mert az elmúlt időszak munkájával bebizonyította, hogy alkalmatlan arra a feladatra, hogy (köztársasági) elnök legyen, mert semmi mást nem tesz, mint úgy ugrál, ahogy a kormány mondja.
    Valóban ne legyen egy köztársasági elnök olyan ember, aki nem tud helyesen írni, aki plágiumot követ el, de valljuk be őszintén nem ez a legnagyobb baj vele, hanem az, hogy nem végzi a dolgát és még csak kísérletet sem tesz arra, hogy egy józan fék legyen a kormány ámokfutásában. De, ami a leginkább bosszantó Schmitt Pál disszertációja körül, hogy azt nem vesszük észre, hogy akkor vannak ilyen botrányok, amikor nagy a baj. Most államcsőd közeli állapotokról beszélünk, az IMF és az EU a nyakunkon és nagyon sok fog múlni azon a jövőre nézve, hogy mit fog aláírni Orbán Viktor velük, de nekünk ilyenkor a plágium az egyik legfőbb gondunk és az, hogy Schmitt Pál mondjon le.
    A (köztársasági) elnöknek már rég mennie kellett volna, és igen én is azt mondom, hogy mondjon le, de nem ez a legfőbb probléma és mi történik akkor, ha valóban megy? Mi megnyugszunk, hogy jó van Pali bácsi elment, nagyon ügyesek vagyunk. De mi lesz utána? Schmitt Pál 2.0 aki lehet, hogy tud majd helyesen írni, aki lehet, hogy maga szerezte a diplomáját, de ugyanazt fogja csinálni, mint elődje. Semmivel sem lesz nagyobb fék és ugyanúgy lelkesen fog berohanni a parlamentbe, hogy aláírhassa a Fidesz legújabb őrületét.

    Bye, bye Pál!

  19. A zászlóégetést, mint szimbólumot nem érzem magaménak, idegen az európai kultúrától. Az üzenete viszont világos, azzal egyet is értek:
    NEM a jelenlegi Eu-ra.

  20. Hahó! Barroso mondta ezt: minden befolyásunkat be fogjuk vetni Magyarország ellen!
    Tehát nem Orbán ellen, nem a Fidesz ellen, hanem MAGYARORSZÁG ELLEN!
    Ez nem tűnt fel az itt hőzöngő “eu konform” elme roggyant társaságnak? Ti lehülyézitek, azokat akiknek ez nem tetszik? Mikor az általatok mindenen felül állónak gondolt eu nyíltan hadat üzen az országnak, ti inkább a maoista bankár oligarcha mellett álltok? Miféle kutya fattyai vagytok ti????

  21. @gavidu: hoseman 2012.01.16. 12:51:16
    @gavidu: kérdeznék… de most tökre komolyan!.. szerintetek olyan nincs hogy valaki pártfüggetlen,csak mondjuk egy tisztességes magyarországi adózó?(mégha ilyen ‘alja liberális humorral’ is rendelkezik..).. válaszolj kérlek! EU-s témakörtől függetlenül kérdezlek!

  22. @alfacharlybravo:
    “Volt idő amikor az árja gyerekekhez eljött a Télapó”

    Barátom, azt Mikulásnak hívják a tanultabbak. A “Télapó” sohasem létezett, az egy politikai propagandaműhely találmánya.

    “a többiekhez meg a Gestapó.”

    Na , megvót a napi rettegés is. Mostantól kuSS legyen!

  23. @Attila64: “A szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező üzletember, Nyerges Zsolt korábban állatorvosként dolgozó testvére, Nyerges Attila politikai főtanácsadó lett az új fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné mellett – értesült az [origo] a kinevezést ismerő forrásokból. Az előző miniszternek, Fellegi Tamásnak kormányzati források szerint korábban több konfliktusa is támadt azzal a gazdasági körrel, amelynek Nyerges Zsolt is tagja.”

    Nekem inkább ez nem tetszik,
    meg az, hogy magyarként nem tudsz magyarul.
    Szégyent hozol ránk.
    Nem a gyökereid magyarok, hanem Te, személyesen?

  24. @Roy:Az amerikaiak legalább a saját nemzeti zászlójukat égetik. Akkor is a tiltakozás eme formáját elitélem. Különben mit is lehet várni a jenkiktől.

    Nem egészen, pont arról van szó, hogy az USA mint szövetség egyik tagállamának állampolgára a szövetségei rendszer, és/vagy a szövetségi kormány túlhatalma ellen tiltakozik (mert például törvényével felülírja az adott állam törvényét), és teszi ezt magukat hazaszerető, partióta amerikai. Ez kicsit hasonló ahhoz, amikor egy EU tagállam az EU ellen tiltakozik.

    Egyébként jelenleg Mo-n a Jobbikon kivül nincs EU-szkeptikus politikai formáció, a FIDESZ egyátalán nem ez, talán ezért se jelennek meg a pl UK-ban nagyon erős EU-ellenes beszédek, vélemények. Ott már szinte közhely az érvelés, hogy hogyan buktathat meg egy demokratikusan megválasztott kormányt egy senki által meg nem választott csoport (EU biztosság)… mindez egy demokráciának nevezett rendszerben…
    egy kis anyag (nem kurucinfó, hanem egy brit EU képviselő):

    http://www.youtube.com/watch?v=H-HVP_bpW54

  25. @Attila64: Sajnos a Mikulásra nem rímel,

    A tenger parton áll egy szűz a nap a szemébe tűz miközben a tenger vize lágyan nyaldossa bokáját. Nincs itt kérem semmi aggály rímmel majd ha jön a dagály.

    A Mikuláson nem segít a dagály.

  26. @gavidu: Aha. Adjál már egy tippet az EU-nak, hogyan léphetne fel orbán, mint személy ellen, vagy a fidesz, mint párt ellen? Azt tudjuk, hogy a tagországok (főleg a nyugati demokráciák) hogyan lépnek fel a szélsőjobb ellen: általában kurvakeményen, mindamellett, hogy egy nyugati országbeli szélsőjobbos nem akarja mindenáron kiírni az EU-ból az országát, főleg, miközben abban a lében dőzsöl, amit az EU-tagság kínál. Én spec. bevagoníroználak titeket, és nem több mint egy hónapig úgy tartanálak kenyéren és vízen se, ahogy a németek anno – hogy ne holokausztozzak, csak azért – a II. vh-s pl. amerikai hadifoglyaikat. Tegnap este volt látható erről egy film a National Geographicon Hitler Haláltáborai címmel.

  27. Hírcsárda külön érdemévé váltak a nicknevek, már ezektől is fetrengek a röhögéstől. Nem sorolom, csak egy-két kedvencemet a több közül: “betépett felhasználó”, “kacaj a villamos alól” (asszem), és itt egy új, amitől kész lettem: “instant vízpor”:XD

  28. @miro1: Naja. Azért megnézném a dajcskijafaszazatomi képét is, ha országos haverja kirúgatja az országot az EU-ból, ő meg elesik a 6300 eu-s havi fizetésétől. Még ha már háromnegyedmagyarországnyi pénzt össze is raboltak az elmúlt 22 évben (+szülők)… Bárcsak ez lenne a legkisebb problémánk…

  29. @gavidu:
    micsoda szemellenzős OSTOBA nemzetáruló vagy te, bazmeg! a magyar emberek szégyenei vagytok. remélem nemsokára csak egy elhallgatott széljegyzetei lesztek a magyar történelemnek. lelki toprongy fasiszta kóceráj!

    A Magyar KÖZTÁRSASÁG az Európai Unió szerves része. Aki az EU zászlaját égeti, az Magyarország zászlaját is égeti. És a magyarokat.

    Az EU pénzügyi támogatása nélkül már rég az albán szamár szintjén lennénk. Szerinted miért van az, hogy európa messze legnacionalistább népei (szerb, horvát) is úgy kilincselnek, hogy bekerülhessenek az Unióba?? Hogy még a saját embereiket is kiadják Hágának stb.! Azért mert tudják, hogy nincs más út, bazmeeg! Nincs! Olyan ostoba, elvakult frusztrált faszok vagytok, hogy nem érdemlitek meg a választójogot sem. Én minden önrendelkezést elvennék az ilyen kártevőktől, mint ti.
    Az ilyen ultranacionalista köcsögök vitték bele az országot mindig a szarba. Mindig! Az ilyenek miatt kaptuk a pofánkba még Trianont is.

  30. @Könnyen elkaptuk, uram!:

    /@Attila64: “Barátom, azt Mikulásnak hívják a tanultabbak. A “Télapó” sohasem létezett, az egy politikai propagandaműhely találmánya.”/

    “Melyiké?”
    Szovjetunió Kommunista Párt Központi Bizottságáé. Latin betűkkel: Gyed Maróz (Fagy Apó)

    /@Attila64: Father Christmas?
    Angol nyelvterületen?/

    A szabadkőműves liberális banda támadása a Santa Claus ellen.

    Ilyeneket nem tudni?! Hol élsz? Burokban?

  31. @miro1: “Tudod, mi nettó befizetők vagyunk az EU-ban, nem dőzsölünk a pénzükből… “

    nem tudom, miért mondjátok, hogy nincs a jobboldalnak humorérzéke.

    úgy is van! továbbá olajat is mi tolunk az Északi-tengerbe, hogy legyen mit bányászniuk mocskoknak. mit nekünk az az évi szaros két és fél milliárd euró? ha nem kapja kézhez a T. Zászlóégető, akkor az nemcsak hogy nincsen, de még egyenesen mi adunk nekik! mert… csak.
    hát nem kell nekünk ez a pénz. pfejj. basszák meg. nekünk megér ennyit, hogy a szoba közepére szarjunk. megleszünk mi anélkül is. szittya módon, lóhátról hátrafelé nyilazva elvesszük Európától, ami a magyar nép jussa, ahogy azt eleink is tették!!! a süni mostantól nálunk lakik!!

    vicces fiúk.
    (en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_the_European_Union)

  32. @gavidu: Mikor az általatok mindenen felül állónak gondolt eu nyíltan hadat üzen az országnak, ti inkább a maoista bankár oligarcha mellett álltok? Miféle kutya fattyai vagytok ti????

    Te nemnormális faszkalap…a Kedves Vezetőd ment fejjel neki az EU – nak ,az USA – nak …és a demokráciának !! Anyád kutya!

  33. @gavidu:
    szerintem meg az lesz belőlem, aki a nyakadra lép hamarosan…

    húzzatok vissza az Urál mögé, bazmeg! vagy a Góbi sivatagba! aztán majd puhíthatjátok megint a húst a nyereg alatt. idóta senkiházi nemzetáruló!

  34. @gavidu: ó elnézést, akkor biztos nem te mentél házhoz a pofonért, hanem a sok rohadt liberális fröcsögő elfoglalta a blogotokat, és te csak körmödszakadtáig próbálod védeni és gerillaként harcolni a zsidó métely ellen.

  35. @Fatal Error! System Halted!: Szerinted itt valaki “megszivatott”? Pusztán élvezem az itt szerencsétlenkedő hülyék erőlködését, mikor szeretnének valami “szellemeset” írni, csak nem megy. Sokkal jobb mint a sok általam idáig humorosnak gondolt oldal. Ezentúl csak libsi kommentekkel fogom szórakoztatni magam. Nagyon jó!

  36. @Cinkes: A “saját” oldalatokon kb. 20 hozzászóló küszködik. Ha ez lenne a “tömeg” akkor mi lehet mikor egy tüntetésen összegyűltök ötven is akár.
    Na jó a melegfelvonulásra azért sokan el szoktatok menni. Ott tényleg tömegesen vonultok.

  37. @gavidu: Jaja, 20 küszködik veled, totálisan feleslegesen, de légy erős, valószínűleg több ezer olvasó viszont röhög rajtad.

    “Ha ez lenne a “tömeg” akkor mi lehet mikor egy tüntetésen összegyűltök ötven is akár.”
    Neked nem szólt senki, hogy ne az MTV Híradót nézd, ahol a tüntetésekről a kezdés előtt 5 órával ill. két kerülettel arrébbról tudósítanak???!!!

    Bezzeg a ti kormánypárti (eleve hormonzavar!) tüntetésetek, a sok nyugger egyen transzparenssekkel! Tényleg, most mennyi volt a gázsiuk, nem tudod?

  38. @gavidu:” Valahol lehet hogy lemaradtam! Ki is “szopat”engem??? “

    Téged senki se szopat. Magadtól szopsz.
    Ha valaki szembe jön, már térdelsz is le. Valószínűleg feltételes reflex kiskorodból, mikor ministráns voltál.

  39. @Attila64:” We owe much about what we know about the Father Christmas today to the Americans of the 19th Century. In 1822, Clement Clarke Moore described what he imagined Father Christmas to look like in a poem. “

    Ja, 1822 . A szovjet propaganda osztály visszamenőleg életbe léptette father christmas-t.

    Attila, attila, te Isten ostora. Vagy Isten ostoba.

  40. @hoseman: a komonikácijó a lényeg. hogy esztet be lehessen jelenteni ojrópéer módra is, mint pl a hazai termelők támogatása tudatos fogyasztás által, meg böfögős-kurucosan is, hogy a imperialista nyugat csupa mocskot termel (bezzeg mi), az ottaniak szart zabálnak (bezzeg mi), és basszák meg. (persze csak miután idetolták a zsetont, ami nekünk jár.)

    plusz megint ez a háborús-megvédős retorika, amit Orbán bevallottan nem is szeret, csak valahogy mindig úgy alakul, hogy ezek jönnek ki belőle. pedig igyekszik a szentem.

    de ebben legalább már utolértük Amerikát:

    “Do you ever notice in this country that when we have a problem with something, we always have to declare WAR on it? The War on Illiteracy, the War on AIDS, the War on Homelessness, the War on Drugs… We don’t actually DO anything about it, but we’ve declared war on it….”
    – George Carlin

  41. @TrueY: “Érdekelne, hogyan oldaná meg művészileg… Milyen mélyről hozná a figurát? ;)”

    Naaaaagyon mélyről!
    Mélymagyar, mélyértelmiségi mélyművész.

    Mélytehetséges, menne az neki, zsigerből. Gyomorégésileg. Amúgy égésben már van gyakorlata.