A pozícióváltást Orbán nem lefokozásként, inkább jutalomként értékelte.

„Valahogyan meg akartuk köszönni Gyurinak (Matolcsy György – a szerk.), hogy az elmúlt másfél évben kormányosként tartotta a frontot az ország hajóján” – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök a Sikerügyi Minisztérium megalakulását. Elmondása szerint az ország annyira jól teljesít minden fronton, hogy a különböző minisztériumok munkáját megakasztja már csak az is, hogy elmagyarázzák az embereknek sikereiket.

Matolcsy György új feladatköre ezért elsősorban a „laikusok számára nem egészen érthető, a szakértők által pedig félremagyarázott” sikerek bemutatása lesz. Személyét Orbán a 150%-os bizalommal indokolta, valamint emlékeztetett: a volt nemzetgazdasági miniszter kitűnő rétor, jól bánik a lézerpointerrel és meggyőző grafikonokat tud összerakni Excelben.

„Bár ez nem látható, karrierem fontos állomása ez az új pozíció” – értékelt Matolcsy, majd hozzátette: ha bárki más mutat neki olyan országot, amely megengedheti magának egy sikerminisztérium létrehozását, magas állami kitüntetésre terjeszti elő, addig viszont inkább megtartja magának.  

39 KOMMENT

  1. De mit keres ( a képen ) a repülő macska a “Sikerminiszter” mellett?
    Csak nem azt jelenti, mint amire minden jó magyar gondol? ( kib…….k, mint a macskát, szarni?) Nem, ez nem lehet, hiszen most nevezték ki sikerminiszterré! Vagy Magyarországon minden fordítva működik?

  2. @nyuggervadász: olvasták az előző czikkben, hogy a putyinhoz menyétet meg cickányt szoktak hozzávágni, kerestek hát a beiktatási ünnepségre egy fostos macskát, az is kistestű ragadozó, meg hát a matolcsinak úgyis mindegy, 150%os támogatottsággal a háta mögött hozzávághattak volna egy kifejlett leopárdot is, megbűvölte volna a szemével, mint sándor mátyás a farkast.

  3. Akkor rögtön kezdheti is a banketton, mert az biztosan lesz, Orbánnak elmagyarázni, hogy miért is vagyunk olyan “bezzeg” ország, mióta Orbán mutatja az irányt. Mert, hogy azt mondta a fényes tekintetű, hogy december közepétől ujabb támadások fogják érni a forintot. Meg nehéz lesz a 2012-es év. Hátha egyszer már hisz valakinek.

  4. Érdekes lenne belelátni Matolcsy fejébe, hogy mi történik ott. Vajon ő maga tényleg elhiszi, amiket mond? Vagy csak zseniálisan játssza a saját álomvilágában élő gazdasági minisztert? Nem könnyű eldönteni.

  5. Közrendőrből milliárdos 20 év alatt, kedvezményes nyugdíjjal, belügyérként, “PINTÉR SÁNDOR” féle életpályamodellt mindenkinek, bóvli Orbány kormány!

    Hol lehet a milliárdos pénzrabló, hol lehetnek a szolnoki emberrablók….hol a rendőrség?

    BÓVLI KORMÁNY , BÓVLI MINISZTERELNÖK!

  6. És mi van azzal, hogy “a siker láthatatlan”? Láthatatlan minisztérium lesz? Vagy csak a miniszter? Vagy magyarok számára láthatatlan az Azori-szigeteken? Megannyi kérdés.

  7. Azori-szigeteken ,élik világukat! Miközben nincs,fűtés az iskolákban! Gyerekek éheznek! Pofátlan emberek!!! Pofátlan kormánya!!! Közben azon agyalnak mit lehet még elvenni a szegénytől! Mutogatnak mindenkire,de ők nem hibásak.Nem olyan messze van jó példa,de ahhoz gerinc kell ami nekik nincs!! és nem is lesz soha!

  8. @hallari: a NGM Nemzeti Jövőt Kutató Intézete (NemJő’KI) közzétette legújabb sikerjelentését az MTI hoLNapján:
    “Kutatóink a láthatatlan siker keresésekor rátaláltak az Univerzum kétharmadát alkotó Láthatatlan (Nemzeti) Energiára. Az Energia kijelentette, hogy egyáltalán nem sötét és támogatja a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. A Nemzeti GyorsNaszád került az Energia támogatásának első körébe, de sajnos a kommunikációs nehézségek miatt elsőre nem az áLamadósságot, hanem a Duna vízszintjét sikerült leapasztani.” – nyilatkozta Ómagyarfallussy Tibold a NGMNEMJŐKI sikerügyi helyettes államtitkárának helyettese. Az eredeti helyettes Felsődobozzy Vitéz Kund sajnos nem ért rá, a Duna jegét készítette elő a királyválasztáshoz: a TEK-nek toborzott 120 cm magasság alatti államvédelmi búvárokat a vízszint alakulása miatt.

  9. Uhh. Rögtön egy durva félreértéssel kezdődik az egész…
    1. Az ország hajója??? Ez egy kabrió tengeralattjáró basszus!
    2. M. Gy. Kormányos??? Csak farvizet kavaró csavar volt, amit Viktor hajtott!
    3. “karrierem fontos állomása ez az új pozíció”: ha ez karrier volt, akkor a Titanic egy Etalon széria első darabja.

  10. @Dour.: Nem. Egy. Működő kormányunk arra kapta a kétharmados felhatalmazást, hogy mi mondjuk meg, hol van a kormány a naszádon! És ha kell, hát jöjjön oda hozzánk!

  11. Kis hazánk nagy reménye a za zállamférfiúi állhatatosság és kitartás, amivel Orbán Viktor a saját politikai sorsát összekötötte Matolcsy Györgyével…

  12. Új felirat lesz a pénzérméken.
    Tényleg igaz lehet, hogy Mogyorósajt felirattal is készült már forint?:-))
    Vagy csak sajtóhibás volt?:-))
    Esetleg a Köztársasági Elnök Úr bosszúja?:))