Továbbra sem csitulnak az indulatok, a gyűlölet és a rasszizmus elleni tiltakozás után legközelebb az EU-s pénzek pofátlan lenyúlása miatt hívja utcára híveit a Fidesz.

“Az “oly mélyen tisztelt” Európai Unió több ezer milliárd forinttal kevesebb pénzt utal majd Magyarországnak a következő hétéves ciklusban… Mégis hogy jönnek a brüsszeli elvtársak ahhoz, hogy lenyúlják tőlünk az EU-s pénzeket? Több ezer milliárd! A pofám leszakad! A szemünk előtt fosztják ki európai közösségünket!

– mondta a jövő heti demonstráció főszónoka, Bayer Zsolt az esemény sajtótájékoztatóján, ahol több egyéb demonstrációt is bejelentettek. Februárban majd Kásler Miklós szervez tüntetést a magyar egészségügy tarthatatlan állapota miatt.

“Budapesten tombol az influenzajárvány! Köhögnek, prüszkölnek a betegek! Ennyire képes Karácsony “világszínvonalú”  egészségügye?! Szánalmas! Az atlétikai vb-re bezzeg igent mondott… Nagyon érik a tüntetés, az első sorban leszek!”

– zsörtölődött az emberminiszter, aki többek között egész pályás útlezárással tiltakozik majd a sürgősségi centrumok előtt, hogy végre felfigyeljenek a szavára.

Bede Zsolt is vakmerő akciókkal készül. A Vadhajtások munkatársa vörös festékkel fogja leönteni a Magyar Tudományos Akadémiát és a CEU főépületét, hogy felhívja a figyelmet az oktatási rendszer problémáira.

“30 év alatt sem tanultam meg angolul! A magyar is döcög! Ez az iskoláink  szegénységi bizonyítványa! Hát hova romlik még a magyar oktatás a büdös kommunisták provokációja miatt?

– mondta Bede, aki a sajtótájékoztatón elárulta: elege lett abból, hogy minden reggel kicsúfolják a rendőrségi eligazításokon, ezért március 15-én az erőszak ellen is utcára hívja az embereket.