A HírCsárdának eljuttatott dokumentumok szerint Korényi-képekkel és bútorokkal fizetnénk a készenléti hitelért.

„Ez egy nem mindennapi megállapodás. A Valutaalaptól kapott 15 milliárd eurós készenléti hitelért tíz Alaptörvény asztalát, valamint egy egész ciklusnyi Korényi János-képet adunk, amint a Jani megfestette őket.” – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium által felvázolt tervezetben (képünkön a művész korábbi, A Valutaalap kiegyensúlyozza Törökország nemzetközi fizetési mérlegét c. munkája). A dokumentum szerint a magyar fél azt is vállalta, hogy az esetleg Magyarországon véletlenszerűen, hívás nélkül felbukkanó IMF-ellenőröket legalább háromcsillagos hotelekben szállásolják majd el.  

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő szerint nem is igazából megállapodásról van szó, voltaképpen afféle gesztus ez az IMF felé, akik látván Korényi Lovasroham c. képét, szerettek volna rendelni a művésztől a székházukba. Szijjártó emellett biztosította a közvéleményt, hogy a kormány a lehető legkeményebben bánt az IMF-delegációval, azok pogácsát és kávét sem kaptak, ráadásul nem mehettek ki a teremből, amikor valaki szellentett. 

„Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a forintot” – nyilatkozta kérdésünkre Kósa Lajos, majd elrakott egy IMF-szalaggal összefogott húszezres-köteget és látványosan, több pontot erősödött.

9 KOMMENT

  1. A hírek szerint az IMF hitelre a Fidesz törzsszavazók ezrei által igényelt Matolcsy-féle puliplasztika (= elöl-hátul ugyanaz a, khm, arc) finanszírozásához van szükség.

  2. @jenőke:
    El a kezekkel a fojósgojóstoltól! Kis hazánknak még soha nem volt ilyen pártsemleges elnöke. Minden törvényt hatszor átcsócsál, és ami ütközik a demokrácia alapelveivel, azt nem írja alá! Vagy normakontrollra átküldi a (szintén) pártsemleges Alkotmánybírósághoz….. :-))))))))

  3. Az ájemef tárgyalásra érkező magyar csoport előbb beugrott egy telefon- kereskedésbe pár tucat nokijás dobozért.
    A tárgyalások sikere garantált, mert fedezetként ~8 millió emeber veséit és egyéb szerveit is felajánlották…