Igen, a HírCsárda megszervezte az ország első nagy vodkatesztjét hazánk legtapasztaltabb szakértőivel.

A zsűri tagjai:

Tölgyes Lajos munkanélküli portás, Békásmegyer, kutatási állomásai a Csemege, a Donald, és a Pedró bisztrók – az Orbit és a Hubba sajnos évekkel ezelőtt bezárt.

Dr. Leiler Ágoston korboncnok, Klinikák megálló, kedvenc helyei: délelőtt a II. emeleti női mozgássérült WC, ügyeletben pedig a proszektúra.

Bundás Endre egyetemi könyvtáros, ELTE. Italguru, főleg a XX. századi magyar irodalom 2-es és 7-es polcai környékén gyűjti tapasztalatait, de szívesen temperálja italát a Toxikológia Nagylexikon mögött is.

Botos Ferenc sírásó és pompakocsi-szerelő Fijumei út, 5-ös ravatalozó, valamint a Nemzeti Sírkert. Ő maga is készít vodkát a 43-as számú oszlopos urnafülkében.

A tesztelők a kóstolásnál egyszerre 4-5 különböző vodkát kaptak egy nagy közös akváriumba öntve, ahonnan slaggal szívták ki az italt. A kóstolások között édes meleg vörösborral, lókolbász habbal és rebarbarás ezer-sziget öntettel frissíthették ízlelőbimbóikat a zsűritagok.

Az első három helyezett listája:

3. Malenykaja Robotka – Oroszország

Klasszikusan finom traktorbelső íz enyhe bányászhónalj esszenciával. 5-6 dl elfogyasztása után még egy Kepes András, vagy egy Havas Henrik könyvet is el tudunk olvasni. Ha sörrel kísérjük akár egy Zorán koncert DVD-be is belevághatunk.

2. Csornaja Biohazard – Ukrajna

„Ő” szinte mindent tud, amit egy vodkának tudnia kell, hisz benne van a gránit, a csapszeg, az izzó fűtőelem és egy kis szerda reggeli pajkos hancúrozás a dácsa kátrányos tetején. Igazi szőrös vizecske.

1. Kúcsma Pityov – Hejőkeresztúr

Igen, igen! Meglepő, de mégis igaz. A hejőkeresztúri Rettegő Pálinkafőzde terméke mindent visz! Kissé kurkumás, klóros szag, elviselhetetlenségig küzdő neutrínókkal. Emeli a tétet: 4-5 deci után elmosolyodunk a heti hetesen, és komolyan vesszük Juszt Lászlót. Alattomos dög, nagyon vigyázzanak vele!

10 KOMMENT