Otthonában látogattuk meg a kormány által rendelt, történelmi témájú festmények egyik készítőjét.

Mint ismeretes, az első és második világháború, a Tanácsköztársaság, Trianon, a Holokauszt és 1956 tablóképei még készülnek, mi azonban exkluzív betekintést nyerhettünk Szabó Alfréd ősmagyar festőművész majdnem kész művébe: a „Révész Máriusz szerencsésen visszaállt a munkába” című alkotás természetesen 2006 októberének hősét ábrázolja. A különösen szép végeredményre való tekintettel pedig a minisztérium inkább 4 millió forintot fizet érte az eredetileg kiírt 1,6 millió helyett. 

56 KOMMENT

  1. @garage: @netlovetta: Neba… Ez a hír simán befért volna a Hírcsárdába – talán csak a terjedelme miatt ismertem rá, hogy ellapoztam.:) Váteszi lépés volt a hvg.hu-tól, hogy megszüntette a kommentelést!

    A Kerényi nem fog a Szabadság téri 100Ft-os gyüjti-tüntiről is festményt rendelni a pénzemen, hogy díszíthesse vele a zalkotmány eltiprását? Esetleg hangos festményt – ha jól emlékszem, akkor harangoztak tiltakozásul a Csurkáék a sarkon, a Zorbán-beszéd alatt…

  2. Van még néhány felemelő pillanata az ezeréves magyar történelemnek,
    csak egy példa: Budai Gyula feljelent. Nem annyira mozgalmas, mint pl. a nándorfehérvári csata, de egy jó festő ezt is meg tudja csinálni.

  3. A jó édes fideszes anyátok, na ez a szarháziság!

    A nép nyomorog, éhezik, nincs elég orvosi műszer, az üzemanyag az euró az egekben, ezek a majmok meg képeket festetnek seggnyalóikkal!

    ORBÁN BANDA TAKARODJ!

  4. Az jutott eszembe, ha végül a Sándor-palotában kapnak majd helyet a festmények, majd pár év múlva SP vigye is magával el onnan azokat, és amikor utazó nagykövetként járja a világot, büszkén mutogassa vendéglátóinak, mint Kiszel Tünde a naptárját. 🙂

  5. @mahet: szoktak olyat is:

    pl

    Egy napsütéses, átlagos hétköznapon történt. A miniszter a kerékpárján reggel 8 ra beérkezett a munkahelyére. A minisztériumban serény munka folyt. Rövid érthető jogszabályokat alkottak. A költségvetést pozitívra tervezték…

  6. E festmény kapcsán a társadalmi hasznosságról gondolkodtam…
    Egyre gyorsuló ütemben hagyják el agyament honunkat az orvosok, az ápolók, a mérnökök, a tanárok és a szakmunkások… Ezt az ország meg is érzi.
    Mi lenne, ha helyettük inkább a politikusok, a bankárok, a brókerek, a celebek és a jogászok özönölnének kifelé? Észrevenné valaki a hiányukat? Csak simán fellélegeznénk? Őszintén?
    És most nézzük meg, a két csoport közül melyik keres sokkal jobban!
    Ezek után biztos, hogy igazságos az az egykulcsos adó?
    😉

  7. Nekem ilyenkor mindig eszembe jut a szélsöséges észak korai példa, ahol több millio ember halt szoszerint éhen a közelmultban, és elöfordul hogy érzéstelenitö söt olykor áram nélkül operálnak a korházakban, s azért is agyonlövés jár, ha valaki egy ellenzéki szórólapot felszed a földröl, amit a déliek átdobáltak.

    Nem akarok rémizzzgetni senkit, de minden valahogy igy kezzzdödik. Jön egy személy, meg a kultusz. A végén meg mindenkit, elöbb utobb, elvisz egy fekete kisbusz.

  8. Hülyék országa lettünk!
    Ahol hagyják Kerényit “alkotni” ott ilyen eredményekkel szembesülni.
    Alkotmány asztala, festmények az általa kiagyalt témákban, állatok!!!!!!
    Milliókat tapsolnak el baromságokra, csak Kerényi alkothasson.
    Hála sz égnek, már csak 2 és fél évük van.
    Mert ha még egyszer, megválassza őket a nép, akkor mindent megérdemlünk. Illetve én nem, mert akárhány éves is leszek, lelépek.
    Süljön meg mindenki a saját zsírjában.
    És lehet engem felbujtónak nevezni, de nem véletlenül mondják velem együtt az idősebbek a fiataloknak, el innen ! Nagy az Európa, pár százezer embert elbír.
    Vasárnap volt egy riport a TV2 Napló című műsorában, az Ausztriában dolgozó magyarokról. A minimálbér is 1000 euró, az Osztrák betegbiztosítás sincs kilopva az állam által, valamint a nyugdíj is biztos.
    2-3 diplomával eladóskodnak, mert így is megéri.
    Szégyen és gyalázat!!!!!!
    Lázár meg nemrég ünnepelte baráti körben Hódmezővásárhelyen a második milliárdját, mert összejött neki…….

  9. @potyus: egyébként ezek a kretének fel se fogják… nagy nemzeti gőggel valamit elhatároznak “gyönyörű elvek mentén”

    aztán a megvalósítás az nem fenkölt hanem “szolgai”…

    pl a zalkotmány asztala az minden kerületi önkormányzatnél az ügyfélszolgálat várójában, rendszerint a gyerek sarok mellett van…

    vicc. abszurdisztán… Új-Zséland…

  10. @milyen szép a Vértes, ó:
    Végülis a cél tényleg a történelmi pillanatok megörökítése lenne. Ez pedig egy ilyen lenne.

    Node, “viccet félretéve”, az én verzióm elég szürreális mű lenne: Orbán Viktor szájkosárban, ad abszurdum, száj nélkül ábrázolva. További lehetőség: Orbán Viktor alszik.

  11. Az rendben van, hogy Orbán Viktor felesége tiltakozott férje megfestése ellen, de Kövér Lászlóról azért készülhetne egy mű pl. “Nyomdász öcsémmel” címmel, vagy a Tamásról “Forradalmár nők körében” címmel.

  12. Kiderült, ki OV bohócügyi államtitkára. Nem más, mint a Nemzet Nagy Rendezője, Kerényi Imre. Már kigondolt remekműveket, mint pl.: Alaptörvény Asztala, most pedig készülnek az értékes festmények az Alaptörvény díszkiadásához.Várjuk további ötleteit, nemzetünk hírnevének öregbítéséhez!