Számos lakossági panasz után döntött úgy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH), hogy 2012 januárjától a Magyarországon futó X6-os BMW-kre is kell irányjelzőt szerelni.

 

Faszkivan a sok hivatalnokkal! Egy részeg vak is látja merre megyek nem!? A jetskimen sincs index” – reagált Barna Lajos szállítmányozó, Nove Zamkyból.

A fővárosban eddig egyszer láttak X6-ost indexelni, amikor a rosenheimi illetőségű Oláh Patrícia Amanda 20 körön keresztül használta az elakadásjelzőt a Clark Ádám téri körforgalomban.

Az X6-osok tulajdonosainak külön tanfolyamot tartanak a számukra eddig ismeretlen eszköz használatáról. Az oktatás kizárólag szlovák, német és „adókerülő-tapló-magyar” nyelven lesz elérhető. Az andorrai és luxemburgi autósoknak még várniuk kell.

Ezen kívül indul még "Kismamát zebrán átengedő", "Balról előző", "Buszsávban nem levillogó" és "Bicikliúton nem parkoló" tanfolyam is az X6-ost használóknak.

100 KOMMENT

  1. Egyszerűen nem értem az egész cikket.
    Én úgy tudtam (ill. láttam), hogy Audira, BMW-re, Merdzsóra és Volán buszra egyáltalán nem vonatkoznak a KRESZ szabályok.
    Kisteherautóra (jobbkéz szabály mellőzése) és kamionra (én vagyok a gyorsabb autópályán) is csak részben… 😀

  2. @Sajtkukac: a személyautóknál nem a márka a döntő, hanem az árfekvés.
    6-12 milla közötti árfekvésűekre nem vonatkoznak a KRESZ előírásai, 12-18 milla közöttiekre nem érvényes a BTK, 18 milla fölött pedig már a fizika törvényei sem érvényesek.
    politikusok autóira (árfekvéstől függetlenül) egyik sem érvényes.
    összehasonlításul: ha neked nem érvényes a buszjegyed akkor a helyszínen megbasz 200 ukrán vendégellenőr.

  3. Nem értek egyet a lépéssel. Rohadtul idegesítő az a kis kattogás, amit lehet hallani indexeléskor. Ráadásul azt sem tudom megjegyezni, hogy most lefelé vagy felfelé kell nyomni a balra forduláshoz. Egyáltalán, szabad még balra fordulni? Faszom ebbe az egészbe.

  4. Mercikböl gyárilag kispórolják az indexet, akármelyik piacra is gyártják (igen, a németországiaknál is). Szóval ez egy ócska cég ócska gyármtánya, mert gondolom az árba azért beleszámolják. smucig svábok.

  5. nemidetartozikdeezvanlegfölülmostéppen)

    Kedves HCS!

    hittétek volna-é??? a birodalmi tolmácsdroidot már a HírTV-n is ekézik!
    (megint lemaradtatok egy tempót, ilyen álhírrel még ti sem mertetek volna előállni)

    http://www.hir24.hu/belfold/2011/10/24/szijjarto-szerint-gyavak-a-netes-forumozok/

    “külsőleg megtévesztően hasonlít egy igazi emberre, de a szoftver mintha csúszásban lenne”

    nem kell végigszenvedni az egész propagandafilmet, a lényeg az elején vagyon.

  6. @Lendvai Ildi néni:
    Az a baj, hogy az igazi vértaplók miatt ezek az értékhatárok egyre lejjebb mennek és már a 3 milliós fostalicskában is istennek érzik egyesek magukat. Pedig mondjuk azt még el is tudnám fogadni, ha valaki egy legalább 50 milliós kocsival gondolja magát mindenek felett állónak, amit saját pénzből (kápé!) vett és nem 30 éves hitelre. Mert az X6-osok, illetve bármelyik 10-12m feletti autó túlnyomót többsége a bankoké, nem pedig azé, akinek a seggét furikázza.

  7. @zum trucc:

    Én ma indexeltem, mikor kikerültem egy biciklisávon parkoló autót. Mikor mondtam neki, hogy szar helyen parkol, közölt agresszíven, hogy hagyjam békén, mert szar napja van, hétfő.
    Csak röhögtem a szeme közé.

  8. Kétlem, hogy X6 jelenségről lenne szó. Szerintem teljesen általános kezd lenni, hogy nem indexel a parasztja, amikor kijön a körforgalomból, vagy jobbra lefordul a főútvonalról. Én állok ott béna kacsaként, a mögöttem lévő meg nyomja a dudát. Egyébként túlzó előítéletességnek tartom ezt a béemvézést. Semmivel sem igazolható, hogy bunkóbbak lennének pl. a skodásnál.

    Egyszer az egyik haverom mellet ültem (Golfja van) és megfigyeltem, hogy ő sem indexel. Amikor megkérdeztem miért, azt válaszolta, nem volt senki, akinek ez infó lett volna. Lehet, hogy túlságosan pragmatikus vagyok, de a KRESZben nem olvastam semmilyen kivétel sort. Vagy le vagyok maradva?

  9. @Kis ember: Ez fantasztikus, és szeretettel gratulálok. Sok éve vezetek, de ilyet még nem láttam, legfeljebb az óvoda udvarán cicamotorozó kisgyerekektől. (Azokból még nem árad az agresszivitás, mint a BMW-sek 100 és biciklizők 90%-ából.) Amúgy, ha jól rémlik, a kanyarodás irányát jelezni kötelező, bicikliseknek és BMW-seknek is, a KRESZ szerint. Te vagy az az egy biciklista, aki betartja. Vagy legalábbis életében egyszer betartotta. Meseszerű. Ne vegyél BMW-t. Soha. Még lerontanád az imidzsüket.

  10. @zum trucc:
    Légy egy kicsit elnézőbb, a kerékpárosnak egyszerre kell hátranézni (egyensúlyából így kibillen) és elengedni a kormányt. Nem egyszerű mutatvány ez.
    BMW-m nincs, de nem is veszek még egy olyan járművet, ahol a hátsó kereket hajtják, az elsőt meg kormányozzák. Arra ott a bringám.

  11. @zum trucc:
    Én az UFO-mmal is mindig szoktam indexelni.
    Akkor is, amikor jövünk Pataki Attiláért, és Miskolcnál letérünk balra, meg akkor is, amikor úgy döntünk megint, hogy mégis itt hagyjuk, barom van elég nálunk nélküle is, és akkor Miskolc fölött ugye jobbra.

    Pedig nem is írja a KRESZ.

  12. @Kis ember: “BMW-m nincs, de nem is veszek még egy olyan járművet, ahol a hátsó kereket hajtják, az elsőt meg kormányozzák. Arra ott a bringám.” Igazad van, a hasonlóság lényegi, hiszen mindkettőt okkal-joggal utálják a közlekedés normális járművet használó résztvevői.
    Amúgy a jármű (=bringa) elemi alkalmatlanságából nem következnek többletjogok az ilyet használók számára. Legfeljebb az IQ sejthető.

  13. @zum trucc: nos akkor mi még nem találkoztunk, mert én bringázás közben szoktam jelezni, hogy merre kanyarodok. Az agresszivitás sem árad belőlem, sőt úgy veszem észre, hogy az autósok több, mint 95%-ból sem. Akkor az ÍKÚ lesz a gond? 😀
    A hozzászólásaidban használt túlzások alapján, te valószínű a fennmaradó 5 százalékot képviseled, az a típust, aki vörös fejjel üvöltve, anyázva csapkodja a kormányt, ha valami vezetés közben nem úgy alakul, ahogy szeretné.

  14. @csacse:

    Vigyázz! A féklámpa VÖRÖS! Nem szabad fékezni!

    @zum trucc:

    Kedves (?) zum trucc, légyszíves a blog szellemiségének megfelelő módon írj ide. Vagy… paródiának szántad a mondandódat? Aha, tulajdonképpen RAJONGSZ a biciklisekért, világos. :)))

  15. @Asakura Hao: Az első bejegyzésed alaptalan baromság, de a második nagyon rendben van.
    @Kis ember: Amúgy először írok ide. Nem ismerem és nem tartom a helyi hagyományokat. Ha vannak ilyenek, és nem most találtad ki őket, hiszen érveid meg nincsenek.
    Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy a BMW-sekről szóló, egyébként nagyon jogos kritika is hamisan hangzik egy olyan közlekedői szegmens képviselőitől, akik még a pöffeszkedő-undorító márka nulla közlekedési kultúráját is sikerrel, következetesen és főszabályként alul tudják múlni.
    Persze, amúgy őszintén…szeretlek titeket, meg megnyugszik a beteg…

  16. @zum trucc:

    Aha. Nem tudom, én milyen közlekedői szegmens vagyok. Tegnap busszal mentem, ma délelőtt biciklivel, most este meg autót vezettem. És az ismerőseim közül sokan vagyunk így.

    Szóval hátrább az agarakkal és fel a fejjel! Csak nem általánosítani és nem gyűlölködni, mert az árt a szépségnek és előbb-utóbb olyan citromfejed lesz, mint a Daniel Craig-nek. Csak hogy a BMW témánál maradjunk.

  17. @Kis ember: Te a vegyes közlekedői szegmensbe tartozol, aki rendre hülyeségeket kérdez. Valószínűleg időnként kutyaszánt is használsz, és ezért írod, hogy “hátrább az agarakkal”.
    Esetleg “agyarakkal”? Honnan a szarvak/agyarak? Felszarvaztak? Nyilván okkal, kis impotens..
    De ez végülis érdektelen, veled együtt. Meg velem együtt. Szerintem te túl sokat személyeskedsz, találgatsz arról, ki milyen lehet, melyik színészhez hasonlít stb. Igazi ostoba biciklis mentalitás.

  18. Nem hiszem, hogy egy iJen draga auto megvasarlasa utan lenne arra keret, hogy allandoan cserelgesse a zoldeseges kollega a zindex izzokat. Mega mugyis a rautalo magatartas elegendo a sok puhany szuzukisnak.

  19. @Kis ember: @tea fan: @zum trucc: Fülkeforradalmunk győzelme óta a politikailag korrekt nép-nemzeti közmegmondás: Hátrább az agórákkal!

    Ez természetesen Önökre is vonatkozik! A nem. egy. működés nem engedi meg a nyílt ellenségeskedést tüntetőleg. Ennek elkerülése érdekében a becsületes névtelen feljelentéseket nálam, esetleg a szabad nép Magyar Nemzetében tessék megtenni!

  20. @Kis ember: Amikor gyerekkoromban tanítottak bringázni, én se értettem (illetve még most se értem), hogy a csudába képzelik, hogy egyszerre nézek hátra, nyújtom ki oldalt a fél karomat, és akkor még kanyarodjak is. Ez miféle artistamutatvány? Nem vitatom, hogy jelezni kell az irányváltást, de valami fiziológiailag lehetséges pozitúrát is kitalálhatnának.

  21. @Lendvai Ildi néni:
    Már sokadszorra hallani ilyet (hogy a névtelenül fórumozók gyávák, stb.
    Meggyőződésem, hogy most vezetik fel a közhangulatban, hogy tulajdonképpen teljesen jogos, ha a TEK jön értünk.
    A kis gecifejű (Szíjjártó) azt persze elfelejtette megemlíteni, hogy aki névvel netezik, azt elviszi a TEK!!! (A kurva anyjukat a geci bolsevikoknak.)
    Ehhez még egy adalék:
    Nézőpont: A magyarok közel fele lemondana a demokráciáról a gazdasági növekedésért
    http://www.origo.hu/itthon/20111025-nezopont-az-emberek-kozel-harmada-felvaltana-a-demokraciat-a-gyors.html

    Bármibe lefogadom (gyáva, név nélküli fórumozóként), hogy az alábbi fog történni:
    1.) Bevezetik az autokratikus rendszert.
    2.) Elmarad a felemelkedés, amiért a nép -az 1.) pont felhatalmazásával- súlyos büntetésben részesül, mert természetesen a nép lesz a felelős.

  22. @alibiman:
    “Egyszer az egyik haverom mellet ültem (Golfja van) és megfigyeltem”
    A Golfosok viszont (400e km felett vezettem eddig, nagyrészt Budapesten) tényleg szinte kivétel nélkül köcsögök. Napjaink kalapos skodásai.

  23. @zum trucc: Vagy talán a stílusod egysíkú, erre nem gondoltál, agresszív kismalac? A nyelvi tréfát továbbra sem látom a szösszenetedben, hacsak nem a “felszarvaztak?”-ra gondolsz, de ez a kis játék még nem utal arra, hogy ismerted a szólás helyes eredetijét.

  24. @zum trucc:
    Baromi nagy szerencsénk volt, hogy eddig itt nem fórumoztál. 🙂
    Mint az előbb írtam, olyan 400-500 (gyors összeadás fejben, melyik verdába mennyit toltam bele) ezer km-t vezettem le eddig Budapesten.
    Köszönhetően Matolcsy Mester gazdaságpolitikájának tavasszal letettem a kocsit és elkezdtem tekerni. Van km-órám a bikén, úgyhogy egészen pontosan 4500km-t tekertem le, szintén Budapesten.
    Naszóval: mindig kiteszem a kis kezem kanyarodáskor, ugyanis a tetves életem függ tőle. Ha majd meguntam az életem, majd nem teszem ki. És a titeket olyannyira zavaróan villogó lámpáimat is lekapcsolom.

  25. @tea fan: Az agarak-agyarak az ugye korábbi hozzászólásomban például nem tévedés, hanem szóvicc volt. Olyan, amilyen, de szóvicc.
    A nyelvi leleményt nem ismered fel, szerintem neked tényleg csak a biciklizés marad. Az agresszió rád stimmel, a malac nem, mert a disznó egy meglepően okos állat.
    @Adofizeto: A smid palival, vagy hogy írják való minden párhuzamot sértésnek tekintek.
    Amúgy, ha jelzed az irányt, akkor nincs veled bajom, mégha biciklizel is.
    Meg egy modortalan állat vagy, mert nem örülsz az új beszélgetőtársnak. Ha jól értettem, nem a vudu közgazdaságtan dicséretére hozod példának, hogy biciklire kényszerültél. Mondjuk, súlyos kényszerből biciklizni enyhítő körülmény. De nem mentség.
    Amúgy én nem haragszom rád, te vagy érthetetlenül indulatos.
    @algi: Több veszélytelen helyváltoztatási eljárás is van: gyaloglás, autóvezetés, Pesten BKV.
    Hozzászólásod tartalmilag azt mondja, nem lehet szabályosan és önmagadat, közlekedőtársaidat nem veszélyeztetve nagyvárosban bicikliúton kívül biciklizni. Egyetértünk, a következtetés kézenfekvő: nem kell nagyvárosban stb. biciklizni.

  26. @zum trucc: Nem ez a lényeg. Szóvviccet fabrikálni úgy is fabrikálhattál volna, hogy NEM tudod, melyik változat a helyes. Tehát, az, hogy fabrikáltál egy szóviccet, nem utalt arra, hogy tudod. Sőt, figyelembe véve ama tényt, hogy rendszerint az ostoba emberek a legmagabiztosabbak, a kis vicced – a stílusa miatt – épp arra utalt, hogy nem tudod.
    Ha ezt megérted, talán rájössz, hogy a vitapartnered nem feltétlenül azért nem érti a mondandódat, mert hüye, hanem azért, mert nem megfelelő stílusban tálalod.

  27. @zum trucc:
    Csak leorbánoztalak, nem lesmittpaliztalak, micsoda különbség!
    Annyival még tartozom neked, hogy leírom, először kicsit meglepődtem, aztán nevettem magamon, milyen buta voltam, amikor először szembesültem azzal, hogy a bringások között is ugyanúgy van egy köcsög kaszt (általában drága bikékkel :), mint az autósoknál. Pontosan ugyanolyanok! 30-cal tekerek és mögöttem jön (szélárnyékban a köcsög) kb egy méterre!!! (ez lefordítva annyi, hogy ha fékeznem kell valamiért, mindketten megdögölhetünk). Szóval ugyanúgy letolnak, bármennyivel is mész. A legutóbb az egyik -szintén a köcsög fajta- rám üvölt hátulról, hogy engedjem el, pont ott, ahol “egysávos” a bicikliút a lámpaoszlopok miatt. Gondolta és elvárta, félreállok, úgy engedem el, pedig én is gyorsan mentem. Ja, és ugyanúgy vannak szőke pi.ák és hétvégi vezetők, nagyjából ugyanakkora vezetési tudással, rutinnal mint autós társaik. Összegezve, a magyar ember eredendően köcsög, legyen az autós, biciklis, gyalogos. Irreleváns.
    Be szerettem volna linkelni neked Tóth Gy. László Kritikus Tömeg c. esszéjét, de pár napja (egy hete még megvolt) eltávolította a Magyar Nemzet. De az elvtársak szerencsére a gugli webcache-sel nem tudnak mit kezdeni, ahhoz pl. kurva kevés a 2/3, szóval:

    webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:PEh4rILs-tkJ:www.mno.hu/portal/787390+t%C3%B3th+gy+l%C3%A1szl%C3%B3+kritikus+t%C3%B6meg&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

  28. Már 456 napja nem tudjuk, Bayer Zsolt magyarosította-e már a szlovák rendszámos terepjáróját!
    Gondolom, az 5. számú párttagkönyve hanyagul oda van vetve a műszerfal tetejére, ha a közeg esetleg megállítaná…

  29. @Adofizeto: Ja, azt később vettem észre hogy leviktoroztál és ez akkora sértés/baromság, hogy inkább nem reagáltam. Egyébként persze nem mindegy, a smid vagy hogyhívják egy tehetségtelen, ostoba, de jó kedélyű sportoló, Viktor egyáltalán nem tehetségtelen, igaz, a tehetségét évtizedek óta rosszra használja. Nyilván ő is biciklizett régebben (pardon).
    Köszi a cikket, sajnos a jobber újságírónak sokban igaza van. A legfélelmetesebb, hogy a “válaszoló” biciklis milyen primkó.
    @tea fan: szánalmas magyarázkodás, utánlövés, lehet abbahagyni és eltekerni.

  30. @zum trucc: Mivel eddig ezen a lapon – egyedülálló módon – a hozzászólások is aránylag derűsek voltak, nem csak a tiszta anyázás ment mint mindenhol máshol, hadd idézzek Adófizetőtől egy összefoglaló iagazságot:
    “Baromi nagy szerencsénk volt, hogy eddig itt nem fórumoztál. :)”

  31. @uffontaine: Ha nem tűnt volna fel neked, Adófizetővel azóta meglehetős egyetértés és szinte baráti hang alakult ki közöttünk, de persze ezt ne vedd magadra.
    Amúgy, csak szinte vaktában egy korábbi hozzászólás erről a lapról: “hittétek volna-é??? a birodalmi tolmácsdroidot már a HírTV-n is ekézik!
    (megint lemaradtatok egy tempót, ilyen álhírrel még ti sem mertetek volna előállni)”
    Hogy is mondtad? “Derűs hozzászólások”, ugyan már. Semmi szörnyűség, de nem derűs, ráadásul ilyet tucatjával találhattam volna még.
    Egy posztról tiltottak ki mindösszesen az elmúlt néhány évben. Az kifejezetten neonáci beütésű volt. Ez a poszt nem olyan. Szerintem.
    Meg milyen jogon utálnál ki? Hülye biciklista vagy, nyilván.

  32. Kedves Angyal_Bandi!

    Kérhetném, hogy változtasd meg a poszt címét “Januártól lesz index az umtrucc-osokon”-ra? Mert ez nagyon megtévesztő ezzel az X6-ossal… Meg ha lehetne kérni, egy 18-as karikát is tegyél rá, hogy látsszon: Ide csak vérprofi hétpróbás kommentelők jöhetnek…

  33. @zum trucc:
    Nem utálok én ki senki, sőt már csak idézeteket irok:

    “Ha ezt megérted, talán rájössz, hogy a vitapartnered nem feltétlenül azért nem érti a mondandódat, mert hüye, hanem azért, mert nem megfelelő stílusban tálalod.” tea fan

  34. @uffontaine: Figyu, nem akarok belepofázni, de nézd meg a vitát az elejétől. @zum trucc: írt egy kommentet: “Azért a biciklisávon hadd’ parkoljanak. Vagy te láttál már biciklist indexelni?” Erre egy biciklis előbb a bringások tiszteletéről oktatta ki, majd miután súlyos heveny baszogatásba keveredtek, ki lett oktatva a stílusról. Ezután, mint a csipi-csibék, mindenki rámozdult. Ja, miután azt is megírta, hogy először kommentel itt. Vagyis nyilván idegen, és türelmet igényelne. Már csak az első poénja miatt is…

    Ennyit az X6-osról, és most már foglalkozzunk egymással is!

  35. @uffontaine: akkor mi okod a butaságra? Itt az a konfliktus, hogy néhányan erényt csinálnak a szükségből, nevezetesen abból, hogy nem bicikliúton, folyamatosan szabályokat szegve és ami különösen felháborító, felelősségbiztosítás és felelősségtudat nélkül nagy mértékben és visszatérően veszélyeztetik a közlekedés egyéb tényezőit. Még a BMW-ket is.
    @Aszongyaja Zanyósom: Háát, jól megvédtél, de azért köszike.

  36. @Aszongyaja Zanyósom: Aszongyajazanyám (aki másnak az anyósa), hogy egy anyósnak mindig igaza van;)
    Másrészt egy dolog mindenképpen a bicajosok javára írható: nem szennyezik a környezetet, max. mentálisan, és mentálisan se mind. Különben is könnyebben halnak, mint az autósok. Habár én utoljára tizen-huszonéves koromban bicajoztam, de akkor még nagyon, és volt némi kultúrája úgy általában véve is a közlekedésnek. Pláne a Városligetben.

  37. @Aszongyaja Zanyósom:
    Követtem a vonulatot elejétől végig. Kocsival járok, igyekszem indexelni, mert én is levégződöm a legjobb esetben is “kormánnyalegyütt húzomkiakart” tapíroktól. Bár kissé valóban off, de érdekes a biciklis téma, mert régen próbálkoztam magam is biciklivel Pesten. Aztán fel kellett adni, mert ahhoz képest a snowboard is fedettpályás távolbanézés. Igen, az ember az életéért teszi ki egy balra kanyarodáskor a kezét, mert nem biztos, hogy akkor már érzékeli a mögötte 90-el érkező autót, aki egyenesen hasít majd tovább. A város nincs alkalmasítva a kerékpáros közlekedésre, aki mégis bevállalja, az egy kicsit őrült, talán tapló is, de az autósokat sem kell félteni…
    A negatív kisugárzás vs. belekötök a betonba is témához valóban nem tennék hozzá többet, jöjjön vissza a derű.:)

  38. @netlovetta: @uffontaine: Na, én is, meg a zanyósom is biciglizünk. Meg autózunk is. Megvan a véleményünk mind a bunkó X6-ososokról, mind a bunkó bringásokról. De ha egy poén jó, az jó. A biciklin tényleg nincs index… Ellenben néhány X6-os indexén már megfordult egy-két bicikli… Na!

    @zum trucc: Nem téged védtelek, hanem időt szeretnék spórolni, hogy ne kelljen az apróbb-cseprőbb nézeteltéréseiteken átugorni. Öregek vagyunk mi már a zanyósommal a szökdécseléshez. Viszont, ha valaki bemegy egy idegen helyre, akkor azért tényleg illik kopogni, köszönni és lábat törölni! 🙂

  39. zum truccnak igaza van a biciklisekkel kapcsolatban, egyszerűen nagyvárosba, főútvonalra nem való bicikli!
    a BMW pedig nagyon jó dolog, nekem is az van, új is, nagyon élvezem, igaz, gyárilag van benne index
    használom is, érdekes módon nem kell agresszívan vezetnem ahhoz, hogy előrébbjussak
    ellenben a tököm televan azzal, hogy a köcsög biciklis a Margit-hídon az emelkedőn a pesti oldalról a sziget felé a drogoktól elgyötört testtel nem tud menni gyök kettővel sem, ezért feltart egy fél várost az igénytelen bölcsész testével, mert éppen úgy véli, hogy apucija pénzén menőzni, drogos-bölcsész-gödörtöltelék hülye kicsi gyerekként éppen azzal szórakozni, hogy okvetlenül a csúcsban akar tekerni, az jó dolog.

    különben is, aki 20 éves kora után biciklivel jár Budapesten, az sikeres ember nem lehet.

    félreértés ne essék, én is szeretek biciklizni, hétvégén, amikor felpakolom a gépeket a BMW-re, elmegyek valami csendes helyre az asszonnyal, és egész nap biciklizünk úgy, hogy biztonságban vagyunk, nincs szmog, kipufogófüst, csak maga a túra élvezete.

  40. @Spiritmonger:
    Ez nem az az oldal, de……
    Hűűűűű…..
    Van új bömösöd és van irányjelződ? Az a piros háromszöges nyomógombos, amit azért használsz, mert nem tudod eldönteni álló helyzetben, hogy merre menj?
    ‘aki 20 éves kora után biciklivel jár Budapesten, az sikeres ember nem lehet.”
    Szerinted.
    “a tököm televan azzal, hogy a köcsög biciklis”
    Szerintem pedig az ember a legnagyobb állat.
    “egyszerűen nagyvárosba, főútvonalra nem való bicikli!.”
    Néha járnod kellene nyugati országokban is.
    ” mert éppen úgy véli, hogy apucija pénzén menőzni”
    Nem lopott a bicaja, de lehet, hogy többet ér, mint a lelkivilágod.
    Járni azért megtanítottak?
    És mégegyer:
    “egyszerűen nagyvárosba, főútvonalra nem való bicikli!”
    Szerintem Te is a 95% közé tartozhatsz, aki libáért vette a jogsit.
    (Pötyögte neked egy 30 éves hivatásos PAV.I.cat. jogsival is bicajozó. És a PAV.I.cat. -nak semmi köze a macskákhoz. Járok bömössel is.)
    🙂

  41. @Dour: Úgy látom megkezdődött a tanfolyam… Én ugyan a zindexelésnél meg a zebránál kezdtem volna. Arra még egy tikot is meg lehet tanítani, hogy megálljon, ha nem kap kukoricát. Te viszont “gondolkodás”-nál próbálod megfogni, ami lehetetlen. Szerintem kínosan ügyelt rá a kommentárs, hogy a nyaka felett kevesebb köbcenti legyen, mint a segge alatt…

    Mit próbálkozol olyannal, akinek a számára egy 70-es IQ fölötti, vas nélküli közlekedő “drogos-bölcsész-gödörtöltelék hülye kicsi gyerek”?