Strukturális reformokat és több fontos poszton személycseréket is ígér a Budapesti Operaház új biztosa Ókovács Szilveszer.

Legnagyobb újdonság, hogy visszatér Sas József a pesti kulturális éjszakába, mint az intézmény új művészeti vezetője. Zenei vezetőnek a TNT-zenekar fenegyerekét, Dobrády Ákost kérte fel az új kormánybiztos. Minden előadásban helyet kap majd Gergely Róbert, aki nagyzenekari kísérettel fogja elénekelni az Emánuellt.

Ókovács elmondása szerint egy este az Operaházban nem csak az operáról (vagy operettről, mint új műfaj a házon belül) fog szólni, többrétegű kulturális élményben lesz része a nézőknek. Az egyes előadások szünete hosszabb lesz, plusz programokkal: Schmitt Pálné Makray Katalin végtagfrissítő gimnasztika-félórája, de lesz disznóvágás, és vonatozás az aulában, ami különösen érdekes lehet majd a külföldi vendégeknek. A felső karéjokon pedig az Ultra Viola Bulldogs és a Green Monsters ultrái verik egymást széktámlával.

A világhírű Három Tenor magyar adaptációja is műsoron lesz Aradszky Lászó, Koós János, és Komár László szereplésével. Az Erkel Színházat pedig átnevezik Hír Színházzá. Itt Csintalan Sándor fogja esténként a Hajmási Pétert énekelni.

Fásy Ádám neve is felmerült a zeneigazgatói poszt kapcsán, de nem vállalta. A hírek szerint ő a MÜPÁ-ba készül.

6 KOMMENT