Javában tart az orosz labdarúgószezon, az Anzsi Mahacskala már a 4. helyen áll a bajnokságban. A csapat magyarját, Dzsudzsák Balázst láttuk ezúttal vendégül Csetszobánkban.

Milyen a szállásuk? Jó helyen laknak? Elég rémisztő híreket hallani a dagesztáni közbiztonságról. (G. Álmos, Veszprém)
Azt kell mondanom, hogy az itteni közbiztonság nagyon jó, a múlt héten csak két biztonsági őrünket verték meg az utcán. Szerencsére nekünk 30 van fejenként, azért elég elvetemültnek kell lenni, hogy ennyi gumilövedéket bevállaljon az ember. A szállodánkba is csak a hotel saját alkalmazottai törnek be, vagy a rendőrök, szóval biztonságban vagyunk.

Hogyan tölti Zimány Linda a napjait? Sikerült beilleszkedni? (ancsykah12, Zugló)
Egyre több menő orosz arc kezdi követni a Twitteren, úgyhogy oké minden. Sajnos egy nagyobb összeget el kellett költenünk szőrmevásárlásra, de most már nem nézik ki a jobb társaságokból sem. Voltak nehézségei szegénynek, kiderült például, hogy allergiás a Szovjetszkoje Igrisztoje és a fekete kaviár 1:4 arányú keverékére, volt is ebből egy kis bonyodalom az egyik partyn. Rólam meg az derült ki, hogy a lószőrre vagyok allergiás, így a csapatból egyedül értem küldenek taxit, mikor megérkezünk a mahacskalai repülőtérre.

Mit csinálnak szabadidejükben? (F. Tamás, Nagykanizsa)
Van itt egy érdekes helyi szokás: egy hétig éheztetnek egy medvét és egy bevadított pitbullt, majd összezárnak velük egy ablaktalan sötét szobába, és el kell érni, hogy vegetáriánusok legyenek. Nagyon jó mulatság, bár én még nem próbáltam, de Linda igen, és imádja.

Aggasztó híreket hallani mostanában az orosz droghelyzetről. Te kipróbáltad már a krokodilt, Balázs? (baka1941, Budapest)
Szerencsére meg tudunk itt engedni magunknak sokkal jobb cuccokat is, nem kell ilyen szarokkal szétcsapatni magunkat. A doppingellenőrzés szerencsére nagyon laza, sokszor meccs előtt is nyalunk egy kis savat Boussoufával. Főleg a koksz megy itt, meg az én holland kapcsolataimnak hála a príma fű. De nagyon várjuk, hogy leigazolják Eto’o-t, hátha hoz valami heavy cuccot. Szóval krokodil nein! Azt lőjék csak magukba a Kispest Honvédnál!

Mik a legnagyobb különbségek a felkészülést tekintve, legyen az az edzés módszer, vagy a táplálkozás? Találkoztál már valami különlegességgel, furcsasággal, Bazsi? (motordaddy, Cegléd)
Sokkal gyorsabb az egész, a hollandok le voltak lassulva. De hát a fű, tudod. Itt minden fel van pörgetve, gyorsabban, többet kell futni, meg azért a taposóaknák sem könnyítik meg az ember életét. Az étrend is teljesen más, kezdjük azzal, hogy mindenben van vodka. Kicsit szegényesebb is, gyümölcsből például csak banánt kapunk. Mondjuk ez érthető, hiszen ingyen van, annyit dobálnak be a pályára szegény Robertónak.

7 KOMMENT