A hívő lakosság megnyugodhat: az augusztus 20-ai misén megafonnal szaladgáló rendbontóról az elmeorvosi vizsgálat kiderítette: nem ő Jézus.

„Erdő Péter arckifejezése elárulta, hogy az a férfi nem Jézus. Ő biztosan felismerte volna” – mondta el az egyik biztonsági őr arról a férfiról, aki szombaton a kordonokon átmászva megafonnal rohangált a Bazilika elé helyezett oltár és Schmitt Pál között.

Az elmeorvosi vizsgálat azóta kiderítette: nem Jézus volt az illető, de még csak nem is Schmitt Pál. (A köztársasági elnököt véletlenül markolták fel a rendbontóval együtt, és ha már ott volt, őt is megvizsgálták.)

A pszichiátriai megfigyelés arra világított rá: a férfi nem Jézus, hanem XVI. Lajos. Nyilván rosszul érintette a nyaktiló-halál 1793-ban, és azóta is keresi a megfelelő fórumot ahhoz, hogy ezt elmondja: saját elmondása szerint 1914-ben Gavrilo Princip néven lőtt rá Ferenc Ferdinándra, úgyhogy Schmitt Pálnak mákja volt, hogy most csak megafon volt nála, nem pedig pisztoly vagy hibajavító.

A szakértők további megfigyelést javasolnak, hogy kiderüljön: a téren tartózkodók közül valójában ki volt Jézus.

17 KOMMENT

  1. Fogadnék három millka csokiba azzal, aki még szintén nem tudja biztosan ki is az illető. Szerintem ez:

    “W.ERDÉLYI ZOLTÁN MÓZES(ésCSALÁDJA) -MAGYARORSZÁG-AZ ÉLŐ ISTEN MEGTESTESÜLÉSE , KÓDJA ÉS PECSÉTJEINEK “FELTÖRŐJE”

    Főszerkesztő: W. Erdélyi Zoltán (a messiás)

    krisztusa.virtus.hu/

  2. @Link Elek: Akkor ugyanúgy kivégzik, mint a másikat anno. Ugyan már ember, hol élsz te! Magyarázat céljából át is adom a a szót Douglas Adams-nek: “…csaknem kétezer évvel azután, hogy valakit felszögeztek a fára, mert azt mondta, milyen remek is lenne, ha az emberek a változatosság kedvéért kedvesek volnának egymáshoz…”

  3. A Vidám Vasárnaptól valami csoda folytán megcsömörlött és a gőzfürdőből lopott lepedőben kisétáló Németh Sándor épp rázendített a Szomorú Vasárnapra, amikor a rendőrök a rendőrök “Jézusom!”-at kiáltva kiverték a kezéből a megafont, pont mielőtt Fásy Ádám leszerződtethette volna a mulatójába.

  4. A vizsgálat felesleges volt, hiszen mindannyian tudjuk, hogy az Úr az 1963-as évben újra közénk küldte a Megváltót – Őt mindannyian ismerjük és imádjuk.

  5. a legbiztosabb teszt eldönteni az igazát, megnézni, hogy harmadnapra feltámad-e. lehet, még aznap megfeszítették a kapitányság udvarán. az egyik rendőr a gumibotjával piszkálta, abból fontos ereklye lesz.

    kétezer éve Jézus sok kalandon ment keresztül, míg az akkori állambiztonság lekapcsolta. ma már elég volt hozzá 2 perc. mi ez, ha nem fejlődés? akkor Jézus korának leghatékonyabb kommunikációs csatornáját választott, prédikált a tömegekhez és a szájreklámra épített. nem hinném, hogy ennyi idő alatt semmit nem fejlődött. legalábbis, ha figyelte a showt. ha visszajönne, ma sokkal inkább web2-es közösségépítésbe kezdene a facebookon, esetleg venne egy tv csatornát, vagy többségi tulajdont egy média és pr ügynökségben.