Átmeneti megőrzésre az oktatási államtitkársághoz kerülnek a felvételi pontok – jelentette be Schmitt Pál köztársasági elnök a csütörtöki Pont Ott Partyn.

„Mindenki maga dönthet, hogy önként beadja a pontjait, vagy kiiratkozik a felsőoktatás szociális rendszeréből.” – ismertette a terv részleteit a köztársasági elnök, akiről senki sem értette, miért pont ő jelent be ilyen dolgokat, de legalább meggyőzően beszélt. A tervezet részletei szerint a pontokat egyrészt táskákra váltaná a kormány a Tescóban, másrészt támogatnák vele a kínai Túró Rudi-gyártást.

„Ne valami ficsúrok mondják meg Bolognában, hogy milyen legyen az oktatási rendszerünk, és ne öreg, Dosztojevszkij-rajongó ősz bácsik mondják meg, hogy ki juthat be valamilyen képzésre, és hány pontot kapott.” – indokolta a döntést a szintén felszólaló Pokorni Zoltán, majd elzárkózott minden felelősségtől.

Idén 16 éves volt a legfiatalabb, 72 éves a legidősebb felvételiző, a leghülyébb pedig minden bizonnyal az, aki még a saját nevét sem tudta rendesen leírni a felvételi lapra. Őt és az esetleges sikertelenség miatt elkedvtelenedőket is automatikusan várja a lehetőség: a VV bármelyik következő szériájába jelentkezhetnek a pótvizsga során, ott úgyis csak alkalmassági vizsgát kérnek. Az Út a Hírnévhez Programra keresztelt kezdeményezést szintén Schmitt Pál jelentette volna be, de elment csocsózni, így csak sajtóközleményből értesült róla a nagyközönség.

6 KOMMENT

  1. Megvédjük a felvételizők pöttyeit, nem hagyjuk, hogy eltőzsdézzék!

    Az összes pontot Schmitt Pál magyar nyelvből elért felvételi pontszámainak kiegészítésére ajánlhatják fel a nemzeti eggyütműkködés hívei önként. Arra pedig jócskán szükség van, mert abszolút értékben, az origóhoz képest többszörösen meghaladta a szintet.

  2. Azt ugye vágod, álamszitkár, hogy a hírcsárda helyesebben ír, mint a hvg, az index vagy az origó (együtt). Eccer megpróbáltam megnyitni őket, hogy mi újság a nagyvilágban, de mindhárommal csak egy nyitás – bezárás történt, mert féltem, hogy kifoly a szemem a csak felsőidézőjel használattól.

  3. A bálna urológus is megnézte és megszámolta a pontjaimat a rudimon. Önként felajánlom a kormánynak, mert amúgy mindent meg akar tartani, csak a választási ígéreteit nem.
    Nehogy felkopjon az ál(l)am.