Orbán Viktor és Ven Csia-pao szombaton megállapodtak: eztán a legtöbb, Made in China feliratú terméket nálunk gyártják titokban.

A magyar és a kínai államfő megállapodása szerint egy 1 600 000 főt foglalkoztató, mindent összeszerelő üzemet fognak építeni, ami összekötné Budapestet és Vácot

Az üzemben ezután eredeti kínai cuccok készülnek majd, a zenélő öngyújtótól a hamis Nike cipőkön keresztül az eredeti Nike-cipőkig. Az így elkészült árut hajóval vinnék Kínába, hogy rávarrják a Made in China címkéket.

Az árrés nem lenne nagy az így gyártott dolgokon, sőt, az első három évben Magyarországnak kellene fizetnie. Az új gyár azonban  megoldaná a munkanélküliséget, akik pedig jobb sorsra vágynak, azoknak a magyar-kínai megállapodás lehetőséget nyit arra, hogy Kínában magyar éttermet nyissanak, ahol a csípős-nem csípős fogalompár helyett a zsíros-nem zsíros és a gulyás-nem gulyás kategóriákkal dolgozhatnak.

8 KOMMENT

  1. Kormányzati források kiszivárogtatták, hogy elsősorban eredeti svédacél supercopy lapátokat fogunk gyártani, a kooperáció keretében. A XXI. századi, egyre gyorsuló magyar ga(-rá-)zdaságnak és társadalmi-technológiai fülkeforradalomnak piszok nagy lesz az igénye erre a csúcstechnikára, legalább a következő tíz Orbán-kormány idején.