LMP-s kötődésű szervezetek tartottak "rendteremtő akciót" Budapesten – elmondásuk szerint a járőrözéssel a világbékére, a magas sörárakra és a szeles időre szerették volna felhívni a figyelmet.

A megmozdulás keretein belül a Bölcsészek a Jobb Holnapért Egyesület tagjai egykerekűztek a belvárosban, a batikolt egyenruhába öltözött aktivisták pedig ingyen öleléseket osztogattak. „Lakossági kérésre jöttünk, eredetileg tűzzsonglőrök is voltak, de őket a rendőrök hazaküldték, mert szerintük veszélyes” – számolt be a járőrözés sikeréről Schiffer András.

„Főleg a Szimplakert és a Fecske környékén szerettük volna őrizni a rendet, de egyiknél sem rakták még ki a kinti asztalokat, úgyhogy végül a Gödörnél gyűltünk össze.” – írta le a történteket Szotyi, a neve elhallgatását kérő biciklisfutár, aki társadalmi munkában vállalta a járőrözést. Mint hozzátette, a Gödörnél amúgy is sok probléma szokott lenni, ráadásul ott  a bicikliket is könnyebb volt lelakatolni.

„Minden a legnagyobb rendben van, nem járőrözik senki, mindenki hazament.” – adta tudtunkra üzenetrögzítőjén Pintér Sándor belügyminiszter, hogy ura a helyzetnek.

10 KOMMENT

  1. Rendet is kéne már vágni a Gödörnél, egy-két Tigris tankkal letaposhatnák azt a sok parasztot, legalább rendesen nőne a fű. Szétszórják a szemetet és csúnyán beszélnek, meg dárenbézt hallgatnak. Már csak az utóbbiért is megismétlik a kötelet, de hogy az ölembe fújja a szél a mocskukat, az már több a soknál. Esetleg beáshatnák őket nyakig, aztán átnyargalhata rajtuk harci szekéren a fogathajtó válogatottunk…