A KDNP képviselői az Újszövetség után az Ószövetség szövegéből is merítenének a törvényi szabályozásokhoz.

Semjén Zsolt elmondta, hogy végre az Ószövetségre is van idejük figyelni, így számos új törvény előkészítésénél, ha a történeti alkotmányról le is kell mondaniuk, az Ószövetség megbízható társuk lehet. Ennek értelmében a vasárnapi zárva tartást szombatra is kiterjesztenék.

Ezen kívül a párt megkísérel jobban fókuszálni a paráználkodásra is, így bekerülhet az új Ptk.-ba a felebarátok házastársának kívánásának tilalma, míg az államigazgatási határidőknél a Genezist veszik figyelembe, hiszen ha az Úr hat nap alatt meg tudta teremteni a földet, akkor egy építésügyi eljárásban felesleges lehet a 30 nap.

Az sem elképzelhetetlen, hogy támogatni fogják a Jobbik korábbi, maszturbálást ellenző javaslatát is és énekesmadarakkal mutatnának be engesztelő áldozatot.

177 KOMMENT

  1. No de kérem, a zsidó Sabbath péntek naplementétől szombat naplementéig tart. 🙂

    Úgy tudom, fontolgatták a homoszexuálisok halálra kövezésének bevezetését is. A javaslat felvetésekor az LMP tagjai elhagyták az üléstermet. Egy magát megnevezni nem kívánó forrás szerint, az akció nem tiltakozás kivonulás volt, hanem politikai menedékjogukat kihasználva elhagyták az országot.

  2. .. és az érettségihez nem csak a kötelező 50 óra társadalmi munka kell majd a fiataloknak, hanem minden maturáló fiúnak kötelező lesz min. 3 alkalommal a seggét odatartani egy egyházfinak, aki azt le is pecsételi egy nunciusi pecséttel.

  3. Úgy tudom, hogy elfogadták Kósa Lajos módosítóját a törvényhez, így a szombati és a vasárnapi zárvatartás alól is felmentést kaphatnak a tulajdonosi körükben fogathajtó világbajnokokat felmutató kereskedelmi láncok, hiszen náluk a szombat-vasárnap hagyományos lovasnap.

  4. Nem értem hogy miért van úgy oda mindenki ezzel a vasárnapi zárva tartással. Negyven évig érdekes módon senki nem reklamált hogy vasárnap zárva voltak a boltok.Érdekes módon senki nem halt éhen.Most meg mindenki be van szarva! Én nem bánnám ha az asszony vasárnap itthon lenne ,nem a pult mögött!

  5. @soproni1: Egyébként a gyógyszergyártók után sorra jelentkeznek be a legkülönbözőbb iparágak képviselői, hogy ők is szeretnének különadót fizetni. Komoly fejtörést okoz a kormány közgazdászainak (egyébként ők ketten vannak, de az egyiküket évek óta nem találják, a másikat pedig senki sem veszi komolyan), hogy ha az APEH (na jó, a NAV) is fizethetne különadót, akkor az adóalapba beleszámolják-e a saját maguk által fizetett adót. Egyelőre Matolcsi próbál kitörni ebből a sajátos logikai spirálból.

  6. @torró: Ha ilyenre emlékszel, akkor biztosan a Hahotába is küldtél olvasói levelet, hogy amikor a ruszki, az amcsi és a magyar találkozik a repülőn, akkor nem is szólnak egymáshoz nyelvi nehézségek miatt.

  7. @Szergej55:
    és ha megsértődik? miért kéne a vallásos hitet kivonni akár az éles kritika alól?

    a vallásos ember vallásos megsértődése miért lenne magasabb rendű mint bármilyen másember bármilyen más megsértődése?

    engem pl, sok vallásos kijeelntése mélyen sérti a nemvallásos lérzékenységem. és? letojják. én is az ővékét. meg a hitüket is. kőkori mese, dogma. tartsák meg maguknak

  8. arra lennek kivancsi, hogy aki itt a fideszre szavazott, annak hany szazalekanak jutott eszebe kozben egy pillanatra is a kdnp…van egy hipotezisem, ha igeny van ra megosztom…

  9. Később, a foglalkoztatásra való hatással kapcsolatos újságírói kérdésekre válaszolva Matolcsi György elmondta: a foglalkoztatás bővülésével számol, ugyanis az öt napra összpontosuló vásárlások többlet szervezői és kiszolgálói feladatokat eredményeznek, így még több munkahely lesz a kiskereskedelemben, mintha 6 vagy 7 napon oszlana meg a fogyasztói kereslet.

  10. @The_Goat:

    Ez egy álhír…
    Itt nem a vallás a lényeg, hanem a törvényalkotók hozzáállása. Nem értem miért kell vallási alapú hőbörgéssé változtatni mindent. Ez egy viccoldal, nevetünk, ironizálunk.

    Amúgy meg vallásszabadság van, mindenkinek meg lehet a véleménye a keresztény, izraelita, muszlim, ateista vallásról. Aztán majd a halál után mindenki meglepődik.

  11. @torró:

    Régi szép idők. Megrendeltük a fehér hibrid autót a Merkur telepen és öt év múlva megjött egy lepukkant CLS Merci.
    Állítsák vissza a hétfői adásszünetet ! De legyen áramszünet is, nehogy kijátsszák a dvd-t nézők!

  12. @zebinho:

    Mindenki előtt ott volt a szavazólapon, hogy a Fidesz szövetségben van a KDNP-vel. Aki ezt nem tudva szavazott a Fideszre, az így járt.

    Ahogy az LMP-s környezetbarát szavazók is tudhatták, hogy nem csak a zöldségre szavaznak, hanem a melegségre is. 😀

  13. @soproni1: Láttam, az *réna *esco már készül a Friday-only nyitvatartásra (ez csak a brit üzletláncokra vonatkozik, a franciák szerdán, a németek* csütörtökön nyithatnak ki, a magyarok hétfő-kedden, a fogathatjtók pedig ezek tetszőleges kombinációján és hétvégén), és automata pénztárokkal próbálja legyűrni a pénteki csúcsforgalmat.
    * Az osztrákok csak délelőtt.

  14. “az államigazgatási határidőknél a Genezist veszik figyelembe, hiszen ha az Úr hat nap alatt meg tudta teremteni a földet, akkor egy építésügyi eljárásban felesleges lehet a 30 nap”

    Ezen úgy átsiklott mindenki figyelme, pedig szerintem a legütősebb része a posztnak 🙂

  15. “Monorau Bukurea” /Hogy ennek mi értelme van?/ Rövid ütőset nem találtál?:))Én emlékszem ,igen! Majd meglátod te mire fogsz emlékezni! Erre a viccre már én sem!
    “soproni1″Na ennek legalább van értelme!:)) Most meg bemész a kereskedőhöz megveszed kp vagy jó kis hitelre/mondjuk öt éves lejáratra,mikor is a verda már a felét éri a hitel meg a dupláját/ majd egy hónap múlva kiderül hogy szállításnál a kiccsávó leejtette és vettél egy frankó törött verdát. Hát nem jó? A többi is jöhet,úgysem sokat nézem a ládát! Mert ilyen süketekkel vitatkozom!:))))

  16. @mózes-kóser: “…mindenkinek meg lehet a véleménye a … ateista vallásról.”

    Ateizmus definíciója szerint épp azt jelenti, hogy nem vallás. Aki ateista, az nem hisz, tehát nem vallásos.
    De azért értem a mondandód…, bár nem hinném, hogy halálom után bármin is meglepődnék.

  17. Itt Németországban vasárnap minden zárva. A kávézókban, ahol süti van, ott lehet kenyeret, zsemlét kapni, többnyire van egy kis pult, ahol tejet, kávét, ilyesmiket. Cigit az autómatánál.

    Viszont szombaton délután kényélmesen lehet vásárolni, mindenhol.

    vannak persze akciók, karácsonkor, meg városi rendezvényeken, akkor nyitva vannak a nagy áruházak is, persze akciókkal.

    Valahogy túl éli ez a 80 milliós ország, nem is értem hogy csinálják.

  18. Kövezzetek halálra, még ha nem is mondtam, hogy Jehova 🙂
    de,
    Nincs azzal semmi baj, ha be akarnak vezetni egy kötelező vasárnapi zárva tartást, ha
    ezt nem a szent egyházi közös akarat alapján akarnák tenni.
    Mert ha vallási alapon megy a buli, (vasárnapi mise), akkor vegyék figyelembe az összes(történelmi és nagyobb közösséget felmutató) egyházat is. Kötelező lesz a római katolikusság? Ha meg nem vallási, pusztán emberi alapon jár az egy nap pihi, akkor ne dolgozzon az ügyfélszolgálatos, a rendőr, a mentő, a benzinkutas, a pizzafutár, a testőr, a miniszteri sofőr, senki. Legyen zárva minden, a múzeum, a fagyizó, a strand, a vidámpark, minden! Ja, a legfontosabb, ne legyen vezetékes viznyomás, gár, áram, semmi, mert olyan jól elvolt az ember évszázadokig ezek nélkül. Egy napot bírjon már ki mindenki.

  19. @The_Goat: Hát, ez is egyfajta szemlélet, igazság van benne. Én most igazából azokat nem akartam megsérteni, akik templomba járnak, hisznek az istenben, és a többi. A politikusok egyértelműen békaphatják.

  20. @taxi33:

    Mivel nincs empirikus bizonyíték (legalábbis 1-2 legenda van, de azt a tudomány nem ismeri el), így materialista szemszögből nem tudható, mi vár a halál után. Ezért nevezem vallásnak, mert a nem látott dolgokról való meggyőződés. Mert az ugye elismerhető, hogy vannak olyan dolgok, amiket nem tudunk kimutatni. Gondolatkísérlet: simán lehet egy materiális érzékszervekkel rendelkező lénynek is transzcendentális része. Nem jelenthető ki száz százalékos bizonyossággal, hogy nincs más. Minthogy egy ásványvízre sem írható rá, hogy nem tartalmaz nitrátot, max azt, hogy nem mutatható ki. 🙂

    Na, de nem filozofálok, csak kötözködtem. 😀

  21. @soproni1: Senki nem mondta, hogy a Merkur telepeket, vagy a hétfői adásszünetet sírjuk vissza. Bár amennyit én tévét nézek az sem érdekelne. De ez a mindennapra kiterjesztett “fogyassz-amennyit-bírsz” szemlélet és az ezt kiszolgáló üzletek hada már tényleg sok.

  22. @Okosmikulás: maxi igazad van! Nem létezik, hogy egy napra nem lehetne kiereszteni a gőzt! Mindenki rohan, de hogy hova, azt nem igazán értem. Olyan gyorsan elszalad az élet, meg kéne állni legalább hetente egyszer pihenni. És igen! A fagyizó és a mekdonáldsz is legyen zárva. Persze azért az egészségügy, a rendvédelem és a közművek működjenek, mert a leállás ki tudja mekkora kárt okozna, de aki ezeken a napokon dolgozik, azt fizessék meg tisztességesen!

  23. @Okosmikulás: Az alapvető szolgáltatások biztosítása (víz-gáz-villany + a rendőrség-mentők stb.) ma már nélkülözhetetlen alapeleme az életnek. Te sem vennéd jónéven, ha édesanyád haldoklani kezdene és mivel vasárnap van, a mentősök nem jönnének. De egy Tesco-nak nem muszáj nyitvatartania. A lényeg a lehető legminimálisab létszám berendelése vasárnapi munkára, nem a teljes nihil. Minél több ember élvezhesse családi körben az élet.

  24. …hogy ezt az ájtatosmanó pofájú, “csüngtem viktor ajkán szótlanúl” formátumú gennyládát miért nem tudja már végre pofánb@szni vki…?
    Én kilövési engedélyt is adnék rá!

  25. NEM NEM NEM!!!

    MAGYARország KERESZTYÉNY hagyományú ország!!! Így teljesen megalapozot a VASÁRNAPI (hetedik nap!!!) pihenés kötelező parancsa. Vagy talán Izraelben nyitva vanak a plázák szombaton??? Különben is ha a tisztelt(???) szerzők nem tudnák, már a HONFOGLALÁS előtt is jellemző MAGYAR őseinkre volt a hetedik nap tisztelete (csak utalok: hét törzs, Szumir-Levédia kapcsolat, AGYMOSOTTAK nézenek utána!!!)

    Az ÓSZÖVETSÉG pedig igenis legyen irányadó!!! Vége az elmúlt nyolc év KÁROS szabadosságának!!! A NE PARÁZNÁLKODJ örök érvényű PARANCS!!! Ballibek! Talán nehéz betartani???

  26. @Link Elek:

    Lám-lám szép dolog az algonkin indiánok hitvilágának terjesztése az óhazában, ámbátor érdemes megjegyezni, hogy többségük nem láthatott amerikai bölényt, távol élvén azoktól.

    Mindazonáltal megjegyezném, hogy igyekszek elkerülni mindennémű transzcendens entitással történő, extrém szexuális segédeszköz igénybevételét megkövetelő, deviáns kopulációt.

    Viszont javasolom egyúttal egynehány Seduxen hidegzuhannyal egybekötött elfogyasztását.

  27. @almodhi: megalapozoTT, vaNNak, néZZenek (nézz utána a hosszú mássalhangzóknak!)

    különben határozottan vicces vagy. Tudnál még idézni az Emese Álma és a Fehérló Fia könyvesboltok kínálatából?

    Főleg a sumér-magyar rokonság részletei érdekelnek? És Gagarint tényleg elvitték az ufók?

  28. @hallari: Én csak ironizáltam, persze, hogy nem szeretném, hogy ne menjenek a közművek, meg a rendvédelem, de ettől eltekintve, hogy ki tarthat nyitva és ki nem az hatalmas lobbibiznisz lesz. Teszemföl, azt mondják, hogy a teszkósan zárva, de kajafutár nyitva. Miért nem fogja azt mondani a teszkósan, hogy innentől csak olyan munkaerőt alkalmazok, aki tud vezetni és vasárnap pedig húzzon a polctöltés helyett árut házhoz szállítani robogóval, hűtőkocsival. Jogállam, szabályokkal. Pár forintért kiváltják az ipart és ott a kiskapu. Ki szabja meg milyen alapon, hogy ki dolgozzon és ki nem.

  29. Lehet, hogy Németországban bezárnak a boltok vasárnap, de ott hétköznap is más az élet, mint itt. Aki pl. itthon magyarhonban hétköznap estig melózik, mert kell, az csak hétvégén ér rá vásárolni. Ha bezárnak vasárnap, marad a szombat, amikor meg minden tömve lesz. Ja és arról a pár ezer emberről meg is feledkezünk a nagy népámítás közben, akik majd utcára kerülnek. Remélem, hogy mindegyikük kap a felmondólevele mellé egy papírost, amin a KDNP-s korlátolt agybetegek telefonszámai lesznek. Majd őket hívhatják fel, hogy akkor segítsenek, ha már ilyen jól elbaszták a munkahelyüket. A KDNP-nél nagyobb demagóg bandát keveset találni, pont tojnak az emberek érdekeire. Amúgy meg milyen fura, hogy a 280 nm alatti üzletek nyitva lehetnek, pl. a CBA-k. Melyik cég tulajdonosai támogatták a Fidesz kampányát? Ja pont a CBA tulajai, amelyik lánc megúszta a különadót is? Hmm. Egészen véletlen. Persze OV kisöpörte a politikából a magánérdeket, és csak a közérdek dominál. Az alkotmányba ezért kerül be Makovecz kis szövetkezete is. Ja és persze senki nem járt rosszul az adócsökkentéssel. És nem lesznek megszorítások, csak a segélyt csökkentik, meg a gyógyszertámogatást, meg egyebeket. Sorolni lehetne a sok hazugságot és mocskot, amit művelnek.

    Ki hisz még ennek a szemét bandának, amit kormánynak hívnak?

  30. @almodhi: Magyarország keresztyén lett, mikor István nagyon bölcsen meghajolt az akkori trendnek és behajtotta az ország fejét a katolikus igába. Ha nem tette volna, a keresztesháborúkban széttéptek volna minket.
    Szerintem politikai döntés volt, mint most az Únijó!.

  31. @Okosmikulás: Mondjuk a Tesco-ból én nem rendelnék pizzát… 🙂 Tény, hogy lehet ezen vitázni, de nekem Frengi hozzászólása tetszett, hogy Németországban ezt már rég megoldották. Sőt szerintem ez sosem volt probléma, mi is csak átbillentünk a rendszerváltáskor a ló túlsó oldalára. Ezt kéne most visszabillenteni. Eddig is sok jogszabályt vettek át a németektől, szerintem ezügyben is lehetne példát venni. A Tesco-hoz visszatérve: csak készételt lehet kiszállítani vasárnap, fogyasztási cikket nem. Kiskapu bezárva.

  32. Kedves Frengi · frengi.blog.hu/ 2011.04.14. 18:58:35
    A pont az, hogy aki A-t mond mondjon B-t is. (különben pökhendi képmutatás és vérbeli álszentség):
    OK, vasárnap ne legyen vásárlás. No de, akkor ne legyen pl. benzin se,
    közlekedés se, rendőrség se, tűzoltóság (és tűzoltás se), de ne legyen orvosi ügyelet se, sőt, senki ne is szüljön vasárnap, meg a katonák,
    határőrök is maradjanak otthon, de az erőművek se adjanak áramot, meg
    a vízszolgáltatás is szüneteljen, de a legfontosabb, a templomok is maradjanak zárva, és a papok is pihenő napjukon legyenek…. folytatni tudod (vagy kérdezzük meg a KDNP-t?)

  33. Kedves Frengi · frengi.blog.hu/ 2011.04.14. 18:58:35
    A poén az, hogy aki A-t mond mondjon B-t is. (különben pökhendi képmutatás és vérbeli álszentség):
    OK, vasárnap ne legyen vásárlás. No de, akkor ne legyen pl. benzin se,
    közlekedés se, rendőrség se, tűzoltóság (és tűzoltás se), de ne legyen orvosi ügyelet se, sőt, senki ne is szüljön vasárnap, meg a katonák,
    határőrök is maradjanak otthon, de az erőművek se adjanak áramot,
    a vízszolgáltatás is szüneteljen, de a legfontosabb, a templomok is maradjanak zárva, és a papok is pihenő napjukon legyenek…. folytatni tudod (vagy kérdezzük meg a KDNP-t?)

  34. “hallari” Úgysem értik!
    “Frengi” Így igaz.És még ha bejön a vasárnapi csend? Rosenheim-n még a márka útólsó napjaiban le kellett bontanunk egy nagy épületet ,de ugye a Magyar vasárnap is robizik-na! De ehhez engedély kell,amire fél évvel előbb be kell adni a kérelmet.Gondoltuk hátha elmegy a dolog.Egy rohadt hangos generátort kaptunk,fél órán belül ott volt a police .Magyarok?:))) na összepakolni sebesen és ötszáz márka büntetés! És ezt sem ártana bevezetni,mert mindenki vasárnap nyírja a füvet,csak úgy zeng a környék.

  35. @soproni1:
    Koppány:
    “…Pogánynak tartanak, mert nem tűröm a papok hatalmát!
    Bűnt kiáltanak, hol szabadságát védi az ország….”

    ISTVÁN:
    Koppány vezér! Ne hidd, hogy én nem szeretlek!
    Tiéd a trón, ha vállalod, mit meg kell tenned.
    Kezünkben van egy nép és az ország sorsa;
    Rómába vezet minden út, vagy a pusztulásba.

  36. Hajh! A fejlett modern nyugat. Pont ott vagyunk mint 20 éve. Majmolnánk a fejlett németeket. Majmoltuk őket két háborúban…
    Szerintem legyen a hétfő a szünnap, azt mindenki utálja!

  37. @hallari: igen, van benne valami. Viszont szerintem hétköznap az emberek többsége dolgozzon, alkosson, tervezze a következő napját,
    közben legyenek zárva a kereskedelmi létesítmények, viszont majd nyissanak ki 7végéken, amikor ráér mindenki, aki 7közben végig dolgozott.
    (vagy az emberek nem is dolgoznak 7közben?)

  38. @Okosmikulás: Szerintem se sok minden változott a 20 év alatt (sajnos), és az sem a politikusok miatt volt. Háború tekintetében pedig tényleg nem volt jó ötlet a németek után menni, de az életük szerintem jobban meg van szervezve.

  39. @torró: Gondolom, a nejed a multinál áll vasárnap a pult mögött. Gondolom, te meg arra is gondoltál, hogy ha a multi létszámot épít le mert csökken a nyitvatartási idő, akkor esetleg a nejed nem csak vasárnap, de egész héten rendelkezésedre állhat kis otthonotokban.
    A vasárnapi nagy csendben csak csendben lehet lenni? Esetleg nézhetném a tv-t, hallgathatnék zenét? Mosni, porszívózni nem néma vendégeket fogadni bizonyára nem lehetne.

  40. @Bartolomeo Mazzini:

    Ez most komoly: pont ma olvastam egy jó kis vitát: Egyik ipse szerint a cigányok Árpáddal jöttek a Kárpát medencébe, és igazából szittyák voltak meg sumérok. A másik szerint a cigányok Indiába vándorolt zsidók leszármazottai voltak. Nagy veszekedés volt ám.
    Annyira építő volt, hogy csoda! 😀

  41. “nemstatikus” Ne félts bennünket,saját.Úgyis szeretnénk az unokákkal több időt tölteni.
    “hollarió” A harang max 3 perc.A fűnyíró meg a “szikrázó fűrész”/flex/.Egész nap.Van különbség! Nem?

  42. @torró: Annak is örülsz majd, ha az asszonyt kirúgják, mert hetedével csökken a nyitvatartási napok száma, így a létszámot is csökkentik hasonló mértékben?

    Jó a hír, kár, hogy annyira nem is elrugaszkodott a valóságtól. Ez a barom semjén legközelebb az inkvizíciót akarja majd visszahozni. Úgy látszik Orbán királynak mindenképpen kell egy udvaribolond, az előző ciklusában ott volt Torgyán doktor, most meg ez az izé. A különbség az, hogy egyrészt Torgyán legalább szórakoztató volt, másrészt rá tényleg szükség volt a többséghez, míg ezt a mostani majomparádét le lehetne pattintani seperc alatt, csak egy élősködő társaság a Fideszen. Amíg ilyeneket melengetnek a keblükön, addig nem kéne csodálkozni, hogy “szélsőségesezik” őket, mert semjén tényleg az.

  43. @hallari: akkor ne fogyasszá’, ne legyél pénztáros, aztán problem solved, mit foglalkozol más dolgával.

    az, hogy a németek megengedhetik maguknak a szocialistálkodást, ahhoz kellett a Willy Brandt nevű fószer, meg a német echtekapitalista gazdasági peenemünde, izé csoda, amit mi igyekszünk kihagyni, de a szocialistálkodáshoz meg aztán fene nagy eszünk van, hát a lófaszt. a fogyasztás végső soron munkának számít(ható), lévén a combos belső fogyasztás rendelkezik a gdp-hajtás áldásos előnyeivel (ráadásul a fogyasztást eleve munkával kell kielégíteni), szóval előbb munka, aztán láblógi, nem fordítva.

  44. @mózes-kóser: pedig teljesen egyértelmű, hogy a cunamongólok elől menekülő ukrán kiroprakterek nemzették a kárpátokba szakadt sintoista ujgurok leányainak ezen nemzetséget, majd pedig az evillord Xenu hoppanált velük együtt a sunny szoláriumba, ráckevére, ha van ott olyan, bár szerintem nincs.

  45. @soproni1: Pontatlanul fogalmaztam: az amerikaiak a fogyasztói társadalom KÖLTSÉGEIT unják, a végtelen számú hitelkártyák használatának a kamatait, és hogy emiatt úgy eladósodtak a népi Kínának, hogy lassan már nem is ők az egyes számú szuperhatalom… De ezenkívül ott vannak még a kövér társadalmat, a túlzott liberalizmust (erkölcsi és gazdasági értelemben is), a fegyvertartást stb.ellenzők jelentős csoportjai is. Jó dolog a demokrácia, csak már kezd nagyon parttalanná válni, lassan a jogok mellől eltűnik a kötelesség.

  46. Ha már Ószövetség, akkor viszont nem ártana tisztázni, hogy a 7. nap bizony a szombat!

    “Hat nap dolgozz és végezd minden munkádat,
    a hetedik nap azonban az Örökkévaló, a te Istened szombatja.
    Ne végezz semmilyen munkát
    te, se a fiad, se a lányod, szolgád és szolgálólányod,
    se barmod, se a jövevény, aki a kapuidon belül van,
    mert hat nap alkotta az Örökkévaló az egeket és a földet,
    a tengert és mindazt, ami azokban van, de megnyugodott a 7. napon,
    ezért megáldotta az Örökkévaló a szombat napját és megszentelte azt.”

    Viszont kérem a kommentelőket, hogy senki ne izgassa fel nagyon magát miattam, mert ez nálam csak az általános műveltség része…!

  47. @DICKtator: Miért rúgnának ki bárkit a vasárnapi zárvatartás miatt? Ki mondta (rajtad kívül), hogy a zemberek kevesebbet fognak fogyasztani? NEM FOGNAK, ez 1000 %. Max. nem vasárnap zarándokolnak érte a Tesco-ba. A fogyasztásfüggő ember ha törik-ha szakad megveszi MER’ AZ KELL NEKI, ANÉLKÜL Ő NEM BOLDOG.
    De lehet, hogyha egy napig elzárják a forrástól, akkor kénytelen lesz GONDOLKODNI, hogy “jé, most a családi körben mennyivel jobban érzem magam”.

  48. @torró: Nem kell elmenned vasarnap vasarolni ha nem akarsz.
    De ha valaki akar, es az eladonak is okes, akkor megtiltanad?
    Akarmilyen meglepo is nem mindenki hithu katolikus.
    De meg a hithuek is elmennek vasarnap vasarolni.
    Az egesz egy kepmutato hulyeseg, ez a baj vele.
    Az hogy a tortenelemben mashogy volt, az meg miota jo indok? Regen az urasagnak egyes helyeken joga volt a naszejszakahoz. Ezt nem akarnad visszahozni esetleg?

  49. @fedkvas: Vasárnap igyekszem is nemfogyasztani, nem vagyok pénztáros (bár néha van ilyen jellegű kötelezettségem), de ettől még nem a más dolga, mivel pl engem is berángattak múlt hét vasárnap egy totál felesleges munkára, amit hétköznap nyugodtan meg lehetett volna csinálni!!!!!!!!! És ez borzasztóan zavar, hogy egy főnököt se látni hétvégén, csak a kisembert ráncigálják! A munkát be lehet osztani úgy, hogy 6 nap alatt kész legyen! Sőt, mondok cifrábbat! Apámmal ~ 10 évet húztunk le együtt az építőiparban, és hétfőtől péntekig dolgoztunk! És megéltünk belőle!!! Nem tudom, miért véded ennyire vehemensen a főnököket, talán te is az vagy, de én csak azt látom, hogy a munkavállalóknak elég a hat nap.

  50. Nem lehetne a szerdát is kihagyni? Mindig akkor van a benzináremelés!:(
    Senjénnek mondja már meg valaki, hiába zár be mindent vasárnap, a templom lenne az utolsó hely,ahova a népek /vevők,pénztárosok/ mennének!

    Még ha lenne jó focink…! De így marad a matyizás…..

  51. @ebedli: Ember!!! Fogyasztásfüggőségről beszéltem, mint pszichológiailag kóros állapotról, nem ételfüggőségről! Persze, hogy eszek én is, de azt az ételt pénteken is meg tudom venni, mint pl. a 80-as években! Ma meg elég egy egynapos ünnep, és utána olyan sorok állnak a plázákban, mintha háború után kéne a készleteket feltölteni. Ez szerintem abnormális.

  52. @csoko20: Ez bizony így van! Aki vasárnap szeret bevásárolni, és ezt a kedvtelését elveszik tőle, az max. depressziós lesz és nem a templomba fog járni helyette! Bár végül is a kettő nem zárja ki egymást!?

  53. @Jofiu: “az eladónak is okés” Ahol én dolgozom, ott még a szombati munkát is úgy hiányolja mindenki, mint púpot a hátára… És a legtöbb ismerősőmnél is ez a helyzet, úgyhogy szerintem ma nem ez a jellemző a munkavállalókra. Arról nem beszélve, hogy alfőnöki rangtól felfelé senkit nem látni nemhogy az osztályon, hanem két teljes szinten. A felügyelt üzemekben úgyszintén, úgyhogy elég egyoldalú ez a munkavégzés.

  54. @hallari: “Ma meg elég egy egynapos ünnep, és utána olyan sorok állnak a plázákban, mintha háború után kéne a készleteket feltölteni.”

    Gondolom a ’80-as években nem próbáltál banánt venni :))
    1kg banánért 50 méteres sor, na az nem abnormális?
    Pult alól kikönyörögni ezt-azt.
    8 évet várni egy kocsira.
    Kávét csempészni a határon.

  55. @hallari: miért nem dolgozol olyan helyen, ahol nem kell bejárni hétvégén, ha nem akarsz?

    Ja, merthogy tanulatlan ‘kisember’ vagy, értéktelen fogaskerék, aki képtelen nem csak saját vállalkozást létrehozni, de még másik munkahelyet keresni is lusta.
    Marad a nagy száj, meg a handabandázás. Remélem téged fognak elsőként kirúgni, amikor létszámleépítés lesz a kevesebb munkanap miatt.

    Hihetetlen, hogy mekkora szája van azoknak, akik képtelenek alkalmazkodni a kapitalizmushoz. Örüljél inkább, hogy igényt tartanak rád, mint robotra. De csak addig lesz ez így, amíg olcsóbb vagy mint egy hasonló kvalitású gép.

    Utána majd minden napod szünnap lesz, aztán örülhetsz.

  56. @hallari: az még nem tűnt fel, hogy a legtöbb ember a mindennapi élethez való dolgokat vásárolja a plázákban, mert ott hatalmas a választék, olcsóbb mint máshol, és nem kell bazseválni a kedvetlen eladókkal?

    És hogy mersz te a kenyéradó gazdáid ellen lázadni? Mi közöd hozzá, hogy a főnökeid, akik tanultabb és értelmesebb emberek nálad mikor járnak be?

    Te egy söpredék vagy.

  57. @ebedli: Ezek szerint tényleg főnök vagy. Mivel pedig nem szidtalak, ezért kiderült a hangvételedből, hogy TE VAGY A SÖPREDÉK. Aki arra kényszeríti a beosztottjait, hogy azt a munkát, amihez egy ujjal sem nyúlna hozzá, helyette végezzék el. A főnökeim pedig egy se okosabb nálam, mivel gyakran tőlem és több évtizedes gyakorlattal rendelkező kollégáimtól kérnek információkat, amiket nem oktattak az egyetemen, ők pedig nem tudhatnak, hiszen egyből főnöki pozícióba csöppentek.

  58. Nem esnék kétségbe ha vasárnap nem lenne tesco de nem tartom túl szerencsés ötletnek hogy heccből gdp csökkentő intézkedéseket vezessünk be csak azért mert egy nem létező pártnak ez a rögeszméje ami mellett egy 2000 éves könyv tartalmával érvelnek.

  59. @ebedli: Robot pedig nem vagyok, hanem EMBER, ISTEN MÉLTÓSÁGRA ALKOTOTT TEREMTMÉNYE, még ha a te szemedben ez a szó nem is jelent semmit. Majd akkor fogsz csodálkozni, amikor Isten előtt meg kell állnod és számot adnod a GONOSZ, SZÍVTELEN magatartásodról. Ajánlom olvasásra a GAZDAG EMBER ÉS LÁZÁR történetét.

  60. @hallari: hát öregem, belőled is jó munkásőr lett volna, ha nem voltál tényleg az.

    Egy se okosabb nálad, csak valahogy elvégezték azt a hülye egyetemet, utána meg téged faggatnak, hogyan kell felmosni a folyosót, bravó – taps.

    Idekívánkozna, hogy az ilyen sok senkiházi löttyösindulatú tahó miatt tart itt ez az ország, de inkább nem mondom.

  61. @hallari: Akkor én is kérnék 1-2 információt:
    Kb. 15%-os üzemidő csökkentés mekkora létszám leépítést von maga után? Ez mekkora adó és járulék kiesést eredményez, hogyan hat a munkanélküliségi rátára, a szociális ellátórendszerre?

    Mert a multik kifogják számolni, hogy kevesebb munkához kevesebb ember kell. És ebben nem fog hozzád fordulni a főnököd, mert ezt kibaszott keményen megtanították nekik az egyetemen. A spórolást mindig, mindenhol létszámlépítéssel kezdik. Ja,és persze alulról!

    És hogy szar a munkavállalónak a vasárnapi meló?! Ember!!! Magyarországon élsz, hallottál már olyat, hogy valaki ne tudna panaszkodni, ha megkérdezik?!

  62. Na jól figyeljen minden vallásos hitű ! !

    MINDENHOL MEGTALÁLNAK EZEK A JÉZUS IMÁDÓ FANATIKUS BÉKE ÉS SZERETET ERŐSZAKOSKODÓK ÉS A KEZEMBE NYOMNAK EGY PAPÍRT ÉS EZ TERMÉSZETES ÉS ELFOGADOTT!! HÁT BASSZKI!

    ÉN ESKÜSZÖM BEMEGYEK EGY TEMPLOMBA ÉS ELKEZDEK PAPÍRT OSZTOGATNI A HÍVŐKNEK, HOGY MIÉRT IS LÉPJENEK KI ÉS NE HIGYJENEK MONDVACSINÁLT HÜLYESÉGEKBEN!

    megnézném mi lenne! picsába! igazságtalan nyomakodó gusztustalan áááááááááááááááááááááááááááá

  63. @ebedli: Nem voltam munkásőr, jelenleg diszpécser vagyok. Családom egy tagja sem volt benne a kommunista pártban. Egy öt éves akadémiát végeztem el, de nem diplomáztam le (nem a tanulmányi eredményeim miatt, négyes fölötti volt az átlagom). Államilag akkreditált iskoláról beszélek. Nem vagyok se tahó, se löttyösindulatú, de mint az előbb jeleztem, a szóhasználatodból kiderül, HOGY TE BIZONY AZ VAGY. És amiatt tart itt az ország (jelentős részben), hogy a politikusok ilyen mentalitással viszonyulnak az emberekhez, mint amit voltál szíves megjeleníteni a kommentjeidben: agresszív, az egyszerű embert lenéző, robotnak tartó magatartással, kevélyen elnyomják. Ők sok pénzt keresnek, hétvégén nem dolgoznak, röhögnek a prolikon, amíg ők a wellness szállodákban a titkárnőkkel hetyegnek “meeting” címszó alatt. A munkájuk jó részét a beosztottjaikkal végeztetik el, és még büszkék is erre. Gratulálhatsz magadnak.

  64. @hallari: bizony ilyen a világ, ha nem tetszik el lehet menni.

    Egyetlen dolgot hagsz ki a számításból: azok az emberek akiket épp mocskolsz, rengeteg energiát, pénzt és időt fektettek abba, hogy le is diplomázzanak, veled ellentétben.

    Megérdemlik, hogy jobban éljenek, mint te.

    Te egy irígykedő senkiházi vagy, bármit is gondolj különben magadról.

    És nem sajnállak, undorodom tőled.

  65. Furcsa, én vasárnap pl. kirándulni szoktam a családommal. És ha megállnánk valahol megenni egy fagyit séta közben? Megszomjaznánk, és beugranánk a Tescóba, mert ott olcsóbb az üdítő, mint egy büfében? Ez is tilos lesz, mert minden zárva lesz? Mitől lesz ez jobb nekem?
    Zárva lesznek a múzeumok, az állatkert és a vidámpark is? Mitől lesz ez jobb nekem vagy a családomnak?
    Miért hiszi mindenki azt, hogy aki vasárnap “fogyaszt”, az biztos kenyeret meg sört akar, nem pedig a családjával/barátaival időt eltölteni? Én ezt az egész ötletet inkább negatívan látom, ez ugyan nem hozza össze az embereket. És igen, ateista vagyok, és ezentúl se fogok templomba járni, had döntsem már el, mihez kezdek a szabadidőmben.

  66. @ebedli: Nem vagyok senkiházi. És abba akartam hagyni, de úgy látszik nem bírsz leállni. Nem mocskoltam senkit sem, csak kifogásoltam a felesleges munkavégzést, amit hétközben is el lehet végezni. Az akadémiába pedig pont öt évet fektettem és nem lustaságból nem végeztem el, hanem más okból. Úgyhogy éppenhogy nem irígykedek, hanem látva a sok tehetségtelen főnököt pont az szúr szemet, mennyire semmit nem tesznek a jólétükért, sőt a beosztottaik végzik a tényleges munkát. Nem érdemli meg egy se a többszörös fizetést. ÚGYHOGY MAGADTÓL UNDORODJ, A POLITIKUSOK PONT ILYENEK, MINT TE.

  67. @hallari: Munkaerőgazdálkodás.
    Kisebb nyitvatrtás—->kevesebb munkaidő—>kevesebb munkaerő.

    A te elgondolásod ott hibádzik, hogy így is úgy is megkapja a tesco a bevételét. Eddig helyes. Csak amit eddig 1000 munkaórával zsebelt be, azt ezután 850 munkaórával fogja. Ami meg kimaradt az egy ember állása.

    Egy multi se fog puszira kevesebb munkáért több pénzt és szabadidőt is adni. Összevonják, átszervezik, kirugják.

  68. Még annyit, hogy sokan a butaság ködén át nem is látják, hogy hány csavart kell becsavarni, hány falat kell felhúzni, hány számítógépet kell megvásárolni, hány embert kell alkalmazni, megszervezni ahhoz, hogy ők betehessék a büdös seggüket egy karosszékbe diszpécserként passziánszozni egész nap.

    Némi tisztelet és hála illetné azokat is, akik felépítették a koszos, putri rendszerváltáskori Magyar Népköztársaságból ezt a szép kis plázás, benzinkutas, autópályás, Internetes XXI. századot.

    Azokat, akik nem is látszanak, mert csak részvényesként, hosszú távra gondolkozva a pénzüket adták a volt ellenségeiknek a szarból való kilábaláshoz.

    KGST, Varsói Szerződés, most meg óbégatunk, hogy kizsákmányolnak minket, ójaj. Vasárnap a családdal, és akinek nincs, mert még nem gyűjtött rá elég pénzt? Ja, az menjen kirándulni. Bocs.

  69. @csoko20: Én azt vettem észre, hogy a 2008-ban kitört válság hatására vagy 20%-kal kevesebb pénztáros dolgozott a hozzánk legközelebbi Tesco-ban, Auchan-ban (2008 év vége). Ha az nem eredményezett drasztikus válsághelyzetet az országos foglalkoztatás-politikában, akkor ez sem fog. A szerkezet átalakulhat, de emberek többfelé kellhetnek, pl. pénztáros kevesebb, de a megnövekedett hétközi forgalom miatt több áruátvevő, -mozgató, logisztikus.

  70. @hallari: Hat. Ha az eladok tobbsege ugy iteli meg, jobb ha kiesik az az egy nap a munkavegzesbol, akkor felolem bezarhatnak vasarnap mindenki, kotelezoen. Kezelheto. Csak alaposan kerdezzenek utana. A kisvallalkozasokat is, ok akarnak e hetvegen zarva tartani. Reszemrol mint vevo nem tamogatom, jobb ha tobb lehetoseg van vasarolni, konnyebb beosztani az idot, nem csak munkaido utan lehet. De ha az eladok tobbsege egyetert, eppenseggel kezelheto.
    Igazabol a soforoket es vonatvezetoket is kerdezzek meg. Emlekszem, apamnak neha meg karacsonykor is dolgozni kellett. Nem beszelve az ejszakakrol, ilyen volt a munkaja, ezzel jart, tudta mikor jelentkezett. Ilyenek meg a folyamatos munkat igenylo gyarak, kohok, nem beszelve az orvosokrol, rendorokrol. De talan az ettermeseket, vendeglatokat se hagyjuk ki, nekik miert kellene dolgozni ha az eladoknak nem. Az az igazi, ha senki nincs kenyszeritve.
    Es amugy ne a keresztenyseget hozzak fel indoknak lehetoleg, de ez mar persze nem neked szol.

  71. @This_is_Sparta:

    Nem kell itt ófelnémetezni, kérem! Vasárnap = vásár napja, ennyi.
    Az Örökkévaló meg a Sabbath-ot jelölte meg. 🙂
    Aztán ki tudja, hány napot csúszott ez azóta a történelem folyamán…

    De végülis mindegy.
    Az egésznek az a lényege, hogy az ember gyereke ne dögöljön bele a munkába. És foglalkozzon egy kicsit a lelkével is, nemde?

  72. @Jofiu: A kereszténységet, mint indokot, szerintem se kéne erőltetni, mert a 6 millió katolikus inkább az állami támogatás kisajtolására való adat, semmint valódi tény (nem vagyok katolikus egyébként). A családi vállalkozásokat pedig úgy tudom meg akarják hagyni, hogy saját hatáskörben döntsenek a kérdésről. A vendéglátás, szórakoztatás kényes ügy, én nem ragaszkodnék hozzá, de szerintem nekik a hétvége a nagyobb bevétel, így valószínűleg ők nem mondanának le erről (a dolgozók sem). A folyamatos munkát igénylő helyeket (erőművek, rendfenntartó szervek, mentők) én nem bolygatnám, talán még a benzinkutakat lehetne csökkenteni (főleg itt, Bpesten). A Sibrik Miklós-Gyömrői sarkon 3 is van, szerintem 1 bőven elég lenne, aztán minden hétvégén válthatnának.

  73. @ebedli:

    Diplomás ember vagyok, de kikérem magamnak, hogy bárki is leszólja a “kisembereket”. (Mitől kisebb vki???)
    Semmivel sem jobb az egyik a másiknál, mindenkinek megvan a helye és a feladata, úgy működöképes a társadalom.
    Tessék tisztelni azokat, akik ugyanúgy keményen gürcölnek. Csak legfeljebb nem a padban. Akibecsülettel dolgozik, lehet akár nyolc általánosa csupán, az tiszteletre méltó.

    Úgy vélem, itt mindenkinek akad anak a felmenői között alacsonyabb sorsúak. (Nézzünk körül apáink, nagyapáink, dédapáink között.) Ha azokat vetjük meg, saját magunkat köpjük arcon. Jó gondolkodást!

  74. @mózes-kóser: Tökéletesen egyetértek veled, tisztelek, becsülök és szeretek mindenkit, aki jókedvvel teszi a dolgát, és szeret dolgozni.
    Minden munka értékes, ha odaadással, becsülettel végzik.

    De egy nyafogó, a főnökeit ekéző, a gazdáit meg nem becsülő, dolgozni nem szerető, irígykedő diszpécsert, aki alanyi jogon akar úgy élni mint mindenki más (lásd kommunizmus), azt megvetem és lenézem.

    Ez van, lehet rajta gondolkodni.

  75. @mózes-kóser: “Semmivel sem jobb az egyik a másiknál”, ez persze nem igaz, van értékesebb dolgozó akinek a munkája is értékesebb, és van értéktelenebb, akinek a munkájáért sem fizetnek annyit.

    Emberként persze egyformán értékesek, de dolgozóként semmiképpen sem. A kommunistákon kívül ebben mindenki egyetért.

  76. @hallari: Vasárnap a kiskereskedelmi forgalom kb. 10%-a bonyolódott. Tehát a forgalom szempontjából nem sok. Ha ez megoszlik hétközben vagy egy kicsit több esik szombatra az még nem sokat jelent. Bizonyos szint alatt olcsóbb megfizetni egy-két túlórát, mint állományban tartani egy embert.
    A pénztáros meg valszeg többet is kap mint egy árufeltöltő, takarító. Tehát megérte “áthelyezni”.
    Egy teljes nap kivonása pedig magaslabda lenne a munkáltatóknak. És nem valószínű, hogy összeterelik a “kollektívát”, hogy húzzanak sorsot, vagy beérik-e az eddigi fizetésük 80%-val.
    Kiszámolják, hogy ami ment eddig 47 emberrel, az most 41-el is fog. És én sajnálom azt a 6 embert. Nyilván olyan sokat nem ronthat a munkanélküli statisztikánkon, csak pár ezer egységet érinthet…
    Egész konkértan ilyesmiket számolok naponta. És speciel szombatonként is sokszor dolgozom, kurva szar lenne este zárás előtt összerakni a másnapi menümet egy lerabolt húspultból, vagy zöldséges részlegről.
    Egy akarnok politikai vezetés “elvi” kérdése miatt kibasznak sok-sok emberrel.

  77. @ebedli: Ezt kikérem magamnak. Szeretek dolgozni, többször olyan kollégák helyett is elvállaltam a hétvégét, akiknek több dolguk volt hétvégén. Többször volt, hogy több mint 100 óra túlórám volt egy hónapban. ÉN AZ ÉRTELMETLEN, HÉTKÖZBEN IS ELVÉGEZHETŐ munka hétvégére tolása ellen tiltakoztam! A főnökeimet pedig ha ismernéd, hogy csődközelbe vitték a céget, hárman ~250 milliót tettek el egy év alatt (amire még ~200 millió az adóteher!), miközben a cég 500 milliós deficittel küszködött, akkor szerintem te is elgondolkodnál.

  78. @csoko20: Az a helyzet, hogy mélységében nem néztem bele a kérdésbe, mivel nem ez a szakmám. Társadalmi szempontból tűnik ez jó ötletnek. Persze az agrasszív Orbán-kormányzat eddig már sok fekete pontot gyűjtött, nekem sem tetszik a nyomulás, de úgy gondoltam, ez most kivételesen egy jó ötlet. A 6 embert én is sajnálnám, nálunk is rendszeresen hallani kitett emberekről, és ha nem javul a helyzet, akkor még szélesedhet a lapát EBEDLI legnagyobb örömére (“Ja, merthogy tanulatlan ‘kisember’ vagy, értéktelen fogaskerék”). Ilyen konkrét kérdésekre nem tudok adekvát választ adni, úgyhogy csak várom a döntést.

  79. @ebedli:
    A kommunizmus sem volt olyan emberbarát és egyenlőségpárti, amennyire annak szeretett volna látszani. Elvtársak, persze, elvileg társak, de nem volt ott egyenlőség, még az elvek szintjén sem. 😀

  80. @ebedli: Végigolvasva a több, mint 140 kommentet, ahol többségében normális emberek fogalmaztak meg általában visszafogott véleményt kiderült, hogy egyedül TE vagy a senkiházi gazember, aki nem érdemli meg a pozícióját és A SZEMÉTDOMBRA VALÓ, mert ez az attitűd mind a beosztottjainak, mind a munkatársainak a kárára van. Én becsülöm a munkahelyemet és azokat a főnökeimet, akik megérdemlik, és nem vagyok senkiházi veled szemben, és győztesen kerülök az Isten országába, míg a bűnösök a gyehennába (Ge-Hinnom, eredetileg szemétdomb).

  81. @hallari: Dobtak egy gumicsontot az embereknek, legyen min rágódni. A kisker. dolgozók szabadnapjainak a száma ettől nem lesz több, havi egy szabad vasárnapot pedig a Munka Törvénykönyve is garantál. /Ettől persze több is juthat/ Tényleg nem sok, de pl.: a 52 éves Mancika néni örül, ha a másik három vasárnap dolgozik, pénzért. Havi egy hétvége az unokákkal a Ligetben és így is ugrik egy heti fizuja. Ha meg ezen múlik a megélhetése, akkor nekem sem esik nehezemre vasárnap délelőtt bevásárolni. Ő így lesz hasznos tagja a társadalomnak, én meg úgy, hogy nem péntek-szombat este állok be sor végére, ingerülten.

  82. @csoko20: Innen nézve biztosan igazad van, így leírok egy konkrét esetet, miben gondolkodom én: betonszakmában dolgozom, készbetont szállítunk mixerbe “csomagolva”. Hétvégén 70 köbi rendelés alatt nem nyitunk ki, mert gazdaságtalan. Mit csinál a szemét művezető? Megrendel 70 köbi betont vasárnapra, telefonos indítással. Bent ül reggel 7-től a diszpécser-keverős-rakodógépes+10 sofőr. A művezető kb. 2 óránként betelefonál, hogy jaj most ezért, most azért csúsznak, majd délután 3-kor megrendel 5,5 köbméter betont és beszól, hogy akkor ennyi lesz mára. És mivel a szerződéskötő magasról tesz az ilyen esetekre (a “jó” főnök ugye, akit meg kell becsülni, miközben ő a titkárnővel wellness-ezik), ezért még nem is szankcionálják! És utólag kiderül, hogy egy kis átszervezéssel ezt hétfő reggel is meg lehetett volna csinálni. A mixeresek elől ezért némelyik művezető már bujkál, mert szívlapáttal keresik. És 13 ember hétvégéjének lőttek egy ilyen ember miatt.

  83. @Okosmikulás: Na, itt a megoldás! A három nagy világvallás ünnepét figyelembe véve, péntek 0 órától vasárnap 24 óráig, senki sem dolgozhat! Mindenki mindent oldjon meg 4 nap alatt.

    Egye fene, a legfontosabb szolgáltatók (áram, víz, gáz) működhetnek, de arra szigorúan ügyelni kell, hogy péntekenként csak keresztények és izraeliták, szombatonként csak muzulmánok és keresztények, vasárnap pedig muzulmánok és izraeliták lehetnek szolgálatban!

    Csütörtökön jól be kell lakni kenyérrel, mert legközelebb csak hétfőn ehetsz.

  84. @mózes-kóser: “Úgy vélem, itt mindenkinek akad anak a felmenői között alacsonyabb sorsúak. (Nézzünk körül apáink, nagyapáink, dédapáink között.) Ha azokat vetjük meg, saját magunkat köpjük arcon. Jó gondolkodást!”

    Nagyon korrekt gondolat!

  85. @ebedli: Ha Csoko20 számításai helytállók (és miért ne lennének azok), akkor a kormányzatnak is komolyan el kell gondolkodnia a végső tervezeten. Egyébként én sem mondtam, hogy mindenki zárjon be, több kommenttel feljebb olvashatsz ezekről. Biztos lesznek kivételek, részleges nyitvatartás stb. Január-február tájékán pedig már feszegették ezt a témát, de akkor azzal hárították el az érdeklődést, hogy a ciklus 2. fele előtt nem foglalkoznak érdemben a kérdéssel. Márpedig amit az Orbán-kormány ennyire húz-halaszt, azt igazából nem is akarja, lévén ami fontos volt nekik, azt már megtették (kettős állampolgárság, médiatörvény, “nyugdíjvédelem”), vagy elkezdték megvalósítani (új alkotmány). Úgyhogy 2014-ig szerintem nem fog érdemi döntés születni erről (ők is a gazdasági érdekekre hivatkoztak alapvetően, márpedig manapság ez 1. szempont).

  86. @hallari: ok, köszönöm hogy befejeztük a személyeskedést, semmi bajom veled személy szerint.
    Én nem tudok mit kezdeni ezzel az egésszel különben sem, beleszólásom is csak egy fórumon hülyeségeket kommentelve, úgyhogy végülis nekem mindegy.
    Minden jót neked, és ne húzd magad a meló miatt, legalább amikor nem kell ott lenned. Minden cégnek van hibája, de ők adják a pénzed, amíg ott vagy illik lojálisnak lenni szerintem. Tényleg nem akartam ennél többet mondani.

  87. @hallari: a te istenednek a szájára fogok ülni és a szottyadt golyóimat fogom vele nyalatni. az egy kis mocsok. mit gondolsz miért kellett neki vezetgetni a népét más istenek hívei között? mert egy szarfaszú törtető kis senki volt. most sincs 10 milliónál több hívője csak a reloded változatnak, ahol becsücsült két másik isten és egy istennő közé fityegő fitymának

  88. Hinnye má, sikerült még egyet rúgni a hiperekbe ezzel a zseniális ötlettel…
    No persze csak szelektíven. Hajrá magyarok!
    Ugye tavaly lehúzták róluk a sápot, különadó és társai, idén meg jön a feketeleves, hogy az különadóra valót már csak 6 nap alatt lehet összehozni a 7-ből (vagy 5?). (alkotmányba foglalva természetesen!)
    Nomármost én azé’ azt mondom, hogy a kettő együtt az már gyilkos kombináció. No de pont ez a cél! Csak aztán nehogy sírjunk az elmaradt adóforintok után!
    No de hogy is gondolkozhatott az egyszeri honatya, mikor e zsenniális javaslattal előjött? Igaz ami igaz, manapság hétköznap csak a nyugdíjasok, meg a Gyeses anyukák és más munkabeosztásúak járnak hiperbevásárolni, úgy kell lasszóval fogni a vásárlókat (hétvégéhez képest), de sebaj! Majd elözönlik azokat a 4 órában foglalkoztatott közmunkások, hiszen azok úgyse tudnak mit kezdeni a fennmaradó 4 órájukkal. Hétvégén meg mehetnek helyette a templomba. Már csak a pénz (azafrányapénz) hiányzik.
    Ezittenkéremegynonortodox (vagy hogy is mondta Orbán atyánk?) egyeditőkefelhalmozásoskommunizmus. Ezt tessenek jól megnézni. Ezt a zemberek akarták. Ezzel növünk nagyra! (Csak ki ne pukkadjunk).

  89. Ami a cikk címét illeti, hozzáteszem, hogy Izraelben vannak boltok, melyek nem tartanak nyitva szombaton, de nagyon sok meg nyitva van ilyenkor. Attól is függ, hogy hol van az illető bolt. Míg Jeruzsálemben inkább a zárva tartás a jellemző, addig Tel-Avivban inkább a nyitva tartás.

  90. @dbeata: Direkt a multikra szabták. Van Magyarországon 6-7 komolyabb hipermarket lánc. Húztak egy 280-300 nm-es határt. Többnyire felette van a TESCO, CORA, SPAR és pont a magyar CBA-nak, COOP-oknak vannak leginkább kisebb alapterületű üzleteik.
    Csak míg a CBA-nak Kelet-Európában kb. 30.000 alkalmazottja van, addig egyedül a tesconak csak Magyarországon majdnem 25 ezer.

    Nem csoda, hogy egyedül a CBA támogatta az ötletet. :)) Nekik versenyelőny, a többi meg köcsög multi lesz, aki kirúg….
    Kicsit finomabb, árnyaltabb mint a lex Járai és a CIG, de akkor is előbb megnézték kire szabják!

    Aki eladónak, kereskedőnbek tanult, tudhatta, hogy benne van a pakliban, mint orvosnak az éjszakai ügyelet. Ilyen alapon az összes éttermet, bárt, szórakozóhelyet este 8 után be kellene zárni. Mert hívő ember ne ténferegnjen az éjszakában…

  91. Vasárnapi szünnapot az alkotmányba!

    Ja, és “ne a zemberekkel fizettessék meg”! Emiatt kirúgni senkit nem szabad, mert nyakukon lesz a “Vasárnapi kommandó”! És emiatt nehogy drágítani merjenek bármit is, mert akkor meg jön az árkommandó!

  92. Na, szerintem az a megoldás, hogy 0%-os SZJA (vagy -10%, hogy ránk kacsintson az Úr), hogy mindenki éljen jól, sőt kurvajól, mert megérdemli végre! Persze csak azoknak szól ez, akiknek van munkájuk, a többiek nem számítanak, azok a csőcselék.

    Na de a kiesett pénzt viszont hajtsák csak be a vállalkozásokon, mert ők meg csak keresnek a zembereken, csúnyán kihasználják őket! Ugye-ugye?

    Ja, és kirúgni senkit nem szabad, mert jön az odabasz-kommandó!

  93. A vita kemény volt és személyeskedő, Csoko20 pedig bizony megmondta a frankót. Ott a pont. Ebedlinek is sok mindenben igaza van, de nem volt szép ennyire csúnyán nekiesni Hallarinak. A nap trollja díját (két aranyozott szottyadt heregolyó a csillagokkal) Mhjm….. érdemelte ki. Üdv mindenkinek. (Ja, a poszt zseniális, mint a Csárdában mindig minden ;))