Magyar sikerektől volt hangos az idei kisállattartó világverseny, ám több versenyző bundára panaszkodott, ezeket még jelenleg is vizsgálják.

Az általános, 8 kiló alatti kisállatok klasszikus tartásának kategóriájában a magyar Kis Zalán diadalmaskodott, aki 3,23 órán keresztül tartotta saját nevelésű tengerimalacát egy kézzel. Az abszolút első helyet az ukrán Dieter von Eberhurst szerezte meg, aki az eberfurti vadaspark egyik páviánját tudta tarkóján tartani, miközben annak hasmenése volt: 22 métert szaladtak, és csak utána volt szükségük bármilyen számlainformáció lekérdezésére. Bámulatos!

A versenyszámok között egyébként több újdonság is volt. Nem kis meglepetést okozott az emlősébresztő versenyszám, de általános közönségsikert okozott az extrém körülmények között kazuárral szaltózás eddigi Guinness-rekordere, aki most lízingelt tatuját vittet tarkóján a Nelson Mandela által is elismert célvonalig.

Az izgalmas versenynapot gála zárta. Ezen fellépett az extrém kategória nyertese, az argentin Ricardo Durant, aki örökbefogadott gnúját tudta két könyökén egyensúlyozni miközben zongorákat hangoltak hozzá nem értő emberek.