A miniszterelnök rekordot is döntött: ennyi ország kórházait még egy kormányfő sem tekintette meg világjárvány idején – áll a hivatalos szóvivői közleményben.

Az országnak humanitárius segélyként Magyarországról küldött több millió maszk és védőfelszerelés közé bújva érkezett a Szent Júdás Kórházba meglepetésszerűen Orbán Viktor.

A látogatás során a magyar miniszterelnök örömmel konstatálta, hogy a közép-afrikai ország megfelelően felkészült a október-november táján érkező második koronavírus-hullámra, majd beleszotyizott egy használaton kívüli lélegeztetőgépbe.

A hivatalos program végén a magyar miniszterelnök felavatta a Puskás Akadémia FC helyi utánpótlásképző egyesületét, majd helybéli gyerekek elénekelték neki a Barackfát tört magyarsággal.

A látogatás végén pedig kiderült, hogy a magyar miniszterelnökkel tartott a Guinness World Records hitelesítője is aki kijelentette: hivatalosan is új rekord született, ugyanis korábban egy miniszterelnök sem járt még ennyi kórházban világjárvány idején.

Érdekesség, de Orbán Viktornak nem ez az első hitelesített rekordja: ő az egyetlen politikus, aki 1989-ben egyszerre egy időben, de több helyszínen is elkezdte lebontani a vasfüggönyt.