Pista bá azt mutatja, hány lábon álljon a nyugdíjrendszer

Nem telt el izgalmak nélkül ez a hónap sem. A világ és kis hazánk eseményei az Angyal büfé örökös törzsvendégének vizenyős tekintetén keresztül.

 

HírCsárda: Január végéig kellett dönteni, hogy magánnyugdíjpénztárban maradunk-e és szankciókkal sújtanak minket, vagy átlépünk az állami rendszerbe és elvesztjük eddigi megtakarításainkat. Ez több mint 3 millió magyart érintett. Ön milyen megoldást választott volna?

Lakatus Endre István: Sejj, fiam, az én nyugdíjamra aztán senki se teheti rá a kezét. Mindenki lopja, amit csak tud, de ha valaki hozzányúl a Pista bá borítékjához, már repül is a levélnehezék (ami egy féltégla – a szerk.). Amúgy is jó nagy szarban lennék, ha a nyugdíjból kéne megélnem, még a napindító feles se jönne ki belőle. Azt is mondják, hogy ha nem hagyom, amit csinálni akarnak, kiiratkozom a szociálisból, vagy miből – hát üzenem a parasztoknak, hogy nem kaptam papírt arról, hogy be vagyok iratkozva, és ez jól is van így.

A kormány ezzel a pénzzel pótolja ki a költségvetési hiányt. Ön szerint lehetne ezt máshogy is intézni?

Dolgozzanak, basszák szájba, dolgozzanak. Ülnek az irodában ezek a ficsúrok, és pókereznek a pénzünkön? Rohadjak meg, menjenek el platós IFÁt pakolni, aztán azzal erőltessék a girhedt öltönyös testüket, amíg valaki be nem veri nekik egy gerendával! Vagy nyaljanak be valami kommunista milliárdosnak, aztán az majd megveszi a dolgokat itthon, a tejből meg lehet Pista bának gurítani a zsebpénzt, érted, hogy megy ez, fiam.

Tunézia után Egyiptom is forrong, úgy tűnik, sorra borulnak az arab világ meggyengült diktatúrái. Ön szerint ki lesz a következő? És hova vezet mindez?

Hát a múltkor az albán határnál már nagyon mozgolódtak a füstösképűek, szerintem ott lesz valami. A szlovákok is mocorognak, és már az se segít, ha arra biciklizek, diktatúra van ott, én mondom. Ezek az egyiptomiak meg inkább ahelyett, hogy gyújtogatnak, tanuljanak meg takarítani – a múltkor a Puchner unokaöccse olyan fertőzést szedett ott össze egy giroszos buditól, hogy két hétig gumikesztyűben törölte a valagát! Ha ezek idejönnének, biztos megdrágulna a kebab, szóval maradjanak csak az iglujaikban, meg hastáncoljanak.

Elemzők szerint az olaj árának ez adja meg a lökést, és bebetonozza a hordónkénti árat 100 dollár fölött. Mi várható ezek után?

Amíg a kevert féldeci ára szép alacsony, az elemzők kussolhatnak. Kurváznának inkább, az jobbat tesz az egészségüknek. Az olajat meg leszarom, főzni nem főzök, biciklivel járok, hát most húgyozzam össze magam attól hogy nem tudnak tankolni az emberek? Úgyse férne el a lakásomban a hordó, nem veszek én olyant.

Múlt hét végén földrengés volt Magyarországon. Ilyen erejű 1985-ben volt utojára a Dunántúlon. Úgy tudjuk, akkor töltötte utolsó nyarát Zánkán az úttörőtáborban. Milyen érzés újra átélni egy ilyen természeti csapást?

Sejj,akkor a Marika is rengett, de nem a földrengéstől, ha érted, mire gondolok, fiam… Most meg már meg se érzem, erősebbet fingok, mint ez a rengés. Itt az Angyalban semmi se volt, csak a poharak rezegtek kicsit, de azt már megszoktuk, amikor azzal a görény Bélával célbadobáltunk a múltkor. Persze a sok belvárosi ficsúr egyből nekiállt nyivákolni, dehát ezek már attól is összeszarják magukat, ha elmegy alattuk a kettes metró.

Sokak szerint ezek mind egy közelgő világvége előjelei, ráadásul madarak is hullanak az égből a világ egyre több pontján. Ön hisz a 2012-es világvégében?

Én nem hiszek az ilyen jóslatokban, a madarak meg csak a légpuskám miatt hullanak, hogy rohadjanak meg. A múltkor is leszarta az egyik a kabátomat, de megtanulta, hogy nem szabad szarozni azzal, aki hazafelé biciklizik az Angyalból. Nem lesz itt világvége, ha meg mégis, röhögni fogok, mert még mindig jövök egy üveg jégerrel a Puchnernek.

Köszönjük az interjút!

Anyádnak köszönd, hogy a világra szült, fiam, kifelé meg szóljál már, hogy mégegy dupla Hubertus lesz az úrnak.

2 KOMMENT

  1. ennyi.
    “Dolgozzanak, basszák szájba, dolgozzanak.” ez mintha bibliai idézet lenne, nem vagyok jó bioszból, leszarom, de igaz. Ha minden politikus olyan igaz hazafi, tisztességes alkímista lenne mint P.bá’ akkor nem érne fülünkig a fekália. Pistabát a parlamentbe izibe!!!

  2. Pista ba’ (Lakatus Endre István ?!?!?!) szavait rogton marvanyba is lehetne vesni, annyira bolcs az oreg. A Puchnernek egyebkent szerintem mar nem tartozik a jagerrel, mert a szerkesztoseg tagjai rendeztek ezt a tartozast bizonyos tanacsok fejeben.

    Koszonjuk mindenkepp a Pista ba’-s intejukat, nagyon tanulsagosak, bar eleg ritkak. Igaz, Pista ba’ nem mindig van abban az allapotban, de talan surubben kellene beugrani az Angyalba, hatha epp interjukepes.

    Innen is sok egeszseget, liter paleszt kivanok neki!