A Dörmögő Dömötör tervezett tiltakozó címlapja

Teli címlappal tiltakozik a HírCsárda az új Médiatörvény miatt, ezzel csatlakozik az ÉS, a Magyar Narancs és számos más újság megmozdulásához.

Egyre többen kapcsolódnak be a szólásszabadság védelmében indult tiltakozássorozatba. A Playboy retusálatlanul Cinit teszi a címlapra, a Magyar Horgász elején pedig snecik lesznek. “Nem tudtunk mást tenni, mint hogy megfejtve jelenünk meg” – erősítette meg lapunknak a Füles főszerkesztője a piacon terjedő híreket. “Éreztük, hogy az Ozzy Osbourne-os Kismama címlap után nekünk is lépnünk kell“.

A Tuttifrutti Magazin szerkesztősége is egy emberként ítélte el a törvénytervezetet, és decemberi számuk fekete nejlon csomagolásban kerül a hírlapárusokhoz, a Haditechnika címlapját a világosi fegyverletételről szóló rézkarc, míg a Dörmögő Dömötörét egy hátat fordító plüssmackó foglalja el.

Bulvár magazinként annyit tudunk tenni, hogy rosszabb lesz a horoszkóp január elsejétől és direkt követünk el helyesírási hibákat. Egyeztettünk a Blikk-kel is, ők a nap lánya rovat helyén Montesquieu idézeteket fognak közölni, amíg hatályban van a törvény” – mondta el lapunknak a neve mellőzését kérő Ómolnár Miklós.

A Cementipar, a Kiskegyed és a Süni magazin illetékeseit nem értük el, de a Népszabadságnál megerősítették, hogy két számuk átveszi a komplett Magyar Nemzet címlapot, hogy rámutasson a helyzet visszásságára, a Népszava pedig egyszerűen nem jelenik meg kilenc évig.

4 KOMMENT

  1. Várhatóan a Playboy, az FHM és a CKM is csatlakozik az akcióhoz, így a következő címlapon egységesen, nyakig felöltözött lányok lesznek.
    Mivel a januári celeb-különkiadásban a Geronazzo Mária-Karda Bea páros fog szerepelni, többen üdvözölték a döntést.

  2. légyszi adjatok még tippeket!

    Alulírott, az Új Nemzeti Rádiótanács (ÚNeR) Ellenőrző Hatóságának elnöke valamint az ÚNeR Ellenőrző Hatóság Felügyeleti Bizottságának elnöke Köztársasági Elnökünk pécsi látogatása alkalmával az alábbi levelet fogalmazzuk meg.

    Tisztelt Elnök Úr!

    Kormányunk a nemzeti média ügyének rendezése érdekében jelentős előrelépést tett az új médiatörvény-tervezet megfogalmazásával. Mivel a tervezet számos helyen mégis túlzottan nagy sajtó- és szólásszabadságot enged alanyainak, ezúton kérjük, hogy ne fogadja el azt, hanem az alábbi módosításokkal kiegészítve küldje vissza Kormányunknak átgondolásra, megvitatásra.

    Javasoljuk, hogy

    1. A Médiatanács léphessen fel a világ bármely rádiójával, újságjával vagy online sajtótermékével szemben, ha azt Magyarországon is terjesztik!
    2. A zenei tematikájú lineáris rádiós médiaszolgáltatásban a zenei művek közzétételére szánt műsoridő legalább 66,66 százalékra (vagyis ⅔ részre) növeljék a magyar zenei művek arányát, a külföldi gyártású felvételek esetén pedig tegyék kötelezővé a szövegfordítások RDS-en keresztül történő feliratozását vagy hang-alámondás alkalmazását!
    3. A kiemelkedően nagy hallgatottságú lineáris rádiós médiaszolgáltatók a fent jelzett arányon belül vallási műsorokkal és nemzeti ünnepek közvetítésével is mérhetően csökkenthessék hallgatottságukat!
    4. Az interneten megjelenő lineáris médiaszolgáltatás üzemeltetője köteles maga gondoskodni a meghatározott vételkörzet megőrzéséről, a vételkörzeten kívüli internetes csatlakozások tiltásáról!
    5. A felsőoktatásban média szakirányon végzett hallgatók, továbbá a médiaszolgáltató munkavállalói munkába állás előtt tegyenek esküt a Médiatanács előtt!
    6. A műsorszolgáltató negyedéves önbírságbecslési bevallást legyen köteles tenni az éves bírságáltalány megállapításához!
    7. A Facebook felhasználói az elsődlegesen Magyarország számára kijelölt elektronikus hírközlési azonosító igénybevételével közzétett tartalmak évi mennyiségének több, mint felét európai művek, több, mint harmadát magyar művek bemutatására legyenek kötelesek fordítani!
    8. A nemzet fogyatkozásának megállítását segítendő, hétfői napokon médiaszolgáltatás nem nyújtható! Ugyanezen célból, különleges demográfiai helyzetekben a hatóság előírhatja erotikus tartalmak közzétételét is, kizárólag korhatárvédő csomagolással ellátva.
    9. A médiaszolgáltató tevékenységének megkezdését megelőzően legyen köteles a Média- és Hírközlési Biztos számára átadni telephelyeinek kulcsait, belépő- és riasztókódjait! Mindezek változásáról köteles folyamatosan tájékoztatást adni.
    10. A szöveges műsorrészekről a rádiók jegyzőkönyvet kötelesek készíteni és továbbítani a hatósághoz!
    11. A gyermek- és fiatalkorúak által elkövetett törvénysértő médiaszolgáltatás tényéről a Média- és Hírközlési Biztos köteles legyen beszámolni azon intézmény vezetőjének, ahol az elkövető alap- vagy középfokú oktatásban vesz részt. Az elkövető számára az adott évben magatartásból nem adható elégségesnél jobb osztályzat. Ezzel együtt legalább fél évre meg kell vonni a családi pótlékot. Ennek ügyében az illetékes jegyző köteles intézkedni.
    12. Az audiovizuális médiaszolgáltató főműsoridőben köteles méltó minőségben elhelyezni a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát a médiaszolgáltatásban úgy, hogy az a hasznos képtartalom legalább kétharmad részében, jól olvashatóan legyen látható.
    13. Közszolgálati médiaszolgáltató munkatársa nem lehet a kormány ellensége és nem kérdőjelezheti meg a szabadon választott kabinet hatalmát. A munkavállaló a tisztség elfogadását követően nem szegülhet szembe a megbízóval. Egyik média se mondjon mást, mint a másik!
    14. Javasoljuk, hogy Szalai Annamária ne 9 évig, hanem haláláig legyen a Médiatanács elnöke!
    15. Javasoljuk az audiovizuális médiaszolgáltatók számára a 6-os mellett a 3-as és az 1-es karika bevezetését is, a korhatáros műsorokat pedig – lévén az érintettek még nem tudnak számolni – szimbólumok, pl. cinke, sas és turul képében jelöljék!

    Jelszavaink: Még Nagyobb Átláthatóság, Működőképesség, Takarékosság!