Év végén szinte minden blogger készít top 5-ös listákat. A legjobb játékokról értekező posztok böngészése közben szakértőnk érdekes dologra lett figyelmes: szinte az összes valamire való 2010-es játék főszereplőjét Orbán Viktorról mintázták!

Call Of Duty: Black Ops — Frank Woods karaktere rögtön ismerős volt. Most már tudjuk, miért.

Bár a HírCsárda riporterei mind fanatikus gamerek, év közben elkerülte a figyelmünket a dolog, most viszont villámcsapásként hasított belénk a felismerés: az év végi Top 5 Games 2010 listák böngészése közben arra lettünk figyelmesek, hogy a legjobb játékok főszereplői valamiért nagyon hasonlítanak egymásra. Ez után már csak órákba tellett rájönni, hogy valójában minden borítóról és screenshotról Orbán Viktor miniszterelnök képe mered ránk:

Mass Effect 2 — Shepard parancsnok arcának megváltozását egy balesettel indokolták a játékban. Ügyes.

A játékok fejlesztői megkeresésünkre ugyanazzal a történettel álltak elő, mégpedig hogy Magyarországról kínáltak számukra igen jelentős pénzösszegeket, hogy ezt az arcot használják a játékban. A HírCsárda által megkérdezett elemzők valószínűsítik, hogy a Fidesz próbált meg ezzel a rejtett promócióval hatást gyakorolni a jövő választópolgáraira. Szakértői teamünk oszlopos tagja, Belénessy-Későnffőy Bertold arra is emlékeztetett, hogy ez a módszer ráadásul nem is egyedi a magyar kampánygyakorlatban. Egyes politológusok szerint Antall Józsefet azért választották meg annak idején miniszterelnöknek, mert ő került az éppen akkor megújuló csomagolású BonBon Meggy címkéjére.

Star Wars: The Force Unleashed 2 — Kijelenthetjük: Orbán Viktor fenekét néztük végig a játékban, ő játszotta Starkillert…

Megkeresésünkre a miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter cáfolta, hogy ilyen módszerekkel próbálták volna meg javítani Orbán népszerűségét. Állítása szerint a miniszterelnök nem tud magától az erő segítségével ellökni tárgyakat, és soha nem lőtt le vállról indítható rakéta segítségével Szojuz hordozórakétát Bajkonurban. Az Xbox-konzol említésére pedig úgy reagált, hogy nem szeret olyan helyen vacsorázni, ahol van zenegép.

5 KOMMENT