Egy korai werkfotó az Este stábjától

Hibás csavar akasztotta meg a kormány kommunikációs gépezetét: Szijjártó Péter egy szoftverhiba miatt lemondásra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt.

„A miniszterelnök őszödi beszédében bevallotta, hogy hazudott. A közmondás szerint aki hazudik, az lop is, ezért felszólítom az emberek nevében, hogy azonnal mondjon le” – nyilatkozta Szijjártó a Kossuth rádió reggeli műsorában.  Még ebben az órában a nyilatkozatot leadta a köztévé mindkét csatornáján, a Duna TV-n, az Echo TV-n, HírTv-n és a Lánchíd rádióban.

A valószínű tévedésre az Este szerkesztői hívták fel a figyelmet, ahová Szijjártó a szokásos, Lázár Jánost követő negyedórás fellépésére érkezett. Gyors nyomozás után kiderült, hogy előző este hibás adatokat töltöttek fel a szóvivő memóriájába, így a nyilatkozatokat vezérlő program az alapbeállításokra állt vissza. Miután a szóvivő bármilyen kérdésre válaszolva Gyurcsányt hibáztatta, a szerkesztők a teljes reboot mellett döntöttek.

Sajnos az adást megelőző percekben csak a memóriatartalmat sikerült kiüríteni, a frissítés már nem volt lehetséges. Ennek ellenére a szóvivő a kínos helyzetből frappánsan kivágva magát Nika György, az Este műsorvezetője  nyugdíjrendszert érintő kérdésére válaszként elszavalta Weöres Sándor Bóbita bóbita című versét, melyre még óvodáskorából emlékezett.

A különös esetről Wieszt Jánost is megkérdeztük, de állítása szerint egyáltalán nem ért a számítógépekhez.

7 KOMMENT

  1. Na ez a baj a nemzeti együttműködés operációs rendszerével, túl nagy helyet foglal a memóriában, aztán a Szijjártó állandóan lefagy. Amúgy egy vírusirtás is indokolt lenne már, mert még az előző rendszerből is maradtak fertőzött fájlok.

  2. Mindig is sejtettem, hogy ez a Peti gyerek, valami biorobot féle.
    Szerintem, bele kellene nyomni valami jó kis hangkártyát, és beletölteni valami programot, hogy mindent, amit közölni akar, énekelve adjon elő.
    Így talán hallgatható lenne, mert a mai formájában fél perc a rekordom, amíg bírtam.
    Szívesebben meghallgatnám, amint magyarázza, hogy valami miért jó nekem, vagy miért nem, ha például a Seek and Destroy dallamára nyomná, de a gyereket is oda tudnám ültetni a tévé elé, ha épp a Csovi Csovi Jasper van soron.
    Ha volna hozzá távkapcsoló, az lenne a csúcs.

  3. ha ez a pöcs kutya vagy macska lenne, már régen elaltatták volna a humanitás nevében.
    így meg folyton odaszarik midenhova.
    vajh mit szól majd viktor amikor összepiszkítja néki a trónusát is, mert pottyantósvécének nézi? vagy merő figyelmetlenségből belevizel a koronába?

  4. Fidesz kozeli rendszergazdak velemenye szerint az eset komoly aggodalomra ad okot, mivel a szoftver “fidesz-berenc 1.0” verzioja a ROM-ba van egetve, es minden hekkelesi kiserletre a kozelben allok pusztakezu legyilkolasaval reagal – beszivargo robotnak terveztek.

    A mostani eset ravilagitott arra, hogy a fidesz normal kommunikacio sokretu onellentmondasa, es az allitasok sorozatos negalasa mar olyan kozel all a normal uzemi szintu hekkelesi diagnozishoz, hogy peter lassan kozveszelyesse valhat. Ezert latni manapsag inkabb ellenezi- es sajto korokben inkabb, mint fideszesek kozott vagy kormanyparti patkoban.