A kormányszóvivő, Szíjártó Péter külön sajtótájékoztatót tartott, ahol részletesen beszámolt azokról a rettenetes csontvázakról, amik váratlanul borultak ki Orbán Viktor miniszterelnöki irodájának egyik szekrényéből.

„A miniszterelnök úr az iratok átolvasása után olyan súlyú sokkos állapotba került, hogy 12 órája egy díványon fekve dr. Ranschburg Jenővel beszélget.” – mondta Szíjártó, majd bemutatott néhányat az előző kormány eddig rejtegetett, kétes hátterű ügyleteiből. 

 15 millió Ft-nál magasabb költségű tanulmányok és oktatások:

Word és Excel alapfokú oktatás az oktatási államtitkárnak és Szekeres Imrének

Warcraft és Imperial Glory stratégia játék különórák Szekeres Imrének

„Tóból kaszinót hip-hop, azt mehet” – játékos-terepasztalos továbbképzés megvalósíthatósági tanulmánnyal

Az időeltolódás sajátosságai és kezelése – kétszer 45 perces külön kurzus a Külügyminisztériumban dolgozó, nyugdíj előtt álló bérszámfejtőknek.

Vakvezető kutya megtévesztő stratégiák – kétszer 60 perces oktatás az NBH japánul beszélő tisztjeinek

 30 millió Ft-nál magasabb költségvetésű külföldi tanulmányutak:

4-es metró építéséhez „Best Practice” terepbejárás” a Maldiv-szigeteken

Pécs Európa Kulturális Fővárosa rendezvény előkészítése és tapasztalatok gyűjtése:  Polinéziai folklórrendezvények megfigyelése, amerikai turistavágás, utána jenkitor (20 fő részére).

Az Olimpia Projekt 2027. Botka László 2027-ben Szegeden szeretne olimpiát rendezni, így 2005-ben Zuschlag János és másik 40 fiatal baloldali utazott el a Dominikai Köztársaságba tapasztalatgyűjtésre, mivel ott egyszer már volt junior atlétikai verseny.

 Egyedi, 20 és 30 millió Ft közötti innovációs támogatások.

G vitamin juttatás minisztériumi gyakornokoknak

Cafétéria program

 Államtitkári „geműtlih pakét a limuzinokba, szivargyújtóról működő – alpesi fejőgépből átalakított – szopatórium a hátsó ülésre.

 Egyházi juttatások

200 milliós támogatás a Diakónusok Evidenciája Intergalaktikus Lovagrend centúriójának, Ráspoly Elemérnek, aki ’89-ig a Cubák-Impex külkereskedelmi vállalat szakmai párttitkára volt, ma pedig egyházi vezetőként támogatja a thaiföldi gyermeklány árvák Kárpát-medencei beilleszkedését.

 500 milliós segítség a Bibionei Szivárványfoltos Fráterek Eklektikus Egyháza Lovagrendnek, akik olyan projektet karoltak fel, mint a Csillebérci TJV; a rózsadombi tömbház-rehabilitáció, vagy Balkezes Vadászoknak Balkezes Puskát esélyegyenlőségi mozgalom.

 „A kormányt és személy szerint engem is az az eset háborít fel legjobban, amikor az egyik képviselőasszony botoxolását összekeverték a pénisznagyobbítással, így belőle miniszter úr lett. Ráadásul a férjének 20 milliós kártérítést és egy 25 éves bemondónőt kellet adni..”