Schmitt Pál eredetileg egy legalább félméteres kitüntetést akart

A köztársasági elnök úgy döntött, hogy a róla elnevezett emlékérmet inkább mégse róla nevezik el. Tanácsadói a „Betyártallér” nevet javasolják.

Az utóbbi hetekben sokan támadták Schmitt Pált a róla elnevezett emlékérem miatt, ezért tanácsadóinak véleményére alapozva az államfő az elismerésnek várhatóan a Betyártallér nevet fogja adni.

Ötvösök, kézművesek és designerek közreműködésével el is készült az új elismerés prototípusa. A Betyártallér kicsit kisebb, könnyebb és szabálytalanabb alakú lesz, mint elődje. Színében a bronzbarnát tartják esélyesnek. A Betyártallért a köztársasági elnök elismerése jeléül eztán a kitüntetett személy mellére fogja tűzni, aki egy hétig nem veheti le onnan. Az elismerések átadásának ceremóniaszövege eztán a következő lesz:

A Magyar Köztársaság nevében, a magyar nép legbelülről jövő elismerése jeleként, fogadja ezt az elismerést, melyben azon vágyunk tükröződik, hogy valamit adhassunk magunkból. Vegye át kérem, és úgy szorítsa melegen a szívére, hogy vele mindazt a kezében tartja, amit a Magyar Nemzet kíván önnek.

Az első átadó-ünnepséget várhatóan 2011 február 12-én, a bronzöntés világnapján tartják a Sándor Palota előtt.

20 KOMMENT

  1. Ki írja Paja szövegeit? “…elismerése jeleként, fogadja ezt az elismerést,…” Kirúgni! Felakasztani! Kerékbe törni! Karóba húzni! Felnégyelni! Kiszel Tündéhez láncolni!

  2. gumipöcsű Sith (shit) Pál.
    mindig zavart érzek az erőben ha felbukkan valahol ez a fénykardmágus.
    isten bizony soha sem ártott nekem (leszámítva hogy nem szakadt az anyába a feje születésekor), de azért lelkiismeretfurdalás nélkül halálra szurkálnám egy tompa rajzszöggel.

    a kókadtjancsi meg a szájjártató óta nem éreztem ekkora kavarodást a midiclorianokban. talán csak névadóm képez kivételt, őt szó nélkül rúgnám szájba vasalt bakanccsal.

    politikailag inkorrekt lennék?

  3. Félretájékoztatás!!!
    A kép kamu!!! Ez azon a sajtótájékoztatón készült, amikor újságírói kérdesre (Hogyan sikerült elérnie, h OV önt nevezze ki közt. elnöknek?) válaszolt, imígyen:
    “Hát nem volt egyszerű. De tulajdonképpen -sportolói múltamnak köszönhetően- könnyen ment, féltérdre ereszkedve a farpofáit erősen tartva…” (lásd a képen -a szerk.)

    idézőjelekért sorry. 🙂

  4. Hú. mit fog a Hírcsárda az idézőjeleidért kapni! Mert a végén még valami hírekre szomjas betyár asziszi, hogy tényleg idézet, és a végén még semmiféle tekintélye nem lesz a jelenlegi köztársasági elnökünknek. Mert most van neki, bizony.

  5. megaman: mi nem vagyunk antiszemiták. A zsidókat, cigányokat, magyarokat, arabokat, németeket, stb… mindenkit vallásra, származásra való tekintet nélkül utálunk. …és szanaszéjjelszedjük, atomjaira.

    Sith Pál valóban nem ZS, ő Sci, legalábbis nagy komájuk, ennél már csak akkor lenne gázosabb, ha mesztic lenne és tórával a hóna alatt sétálna a mekkai körmenetben…
    🙂
    🙂
    🙂

  6. sith pali csak szeretne zsidó lenni. de nem vették be a brancsba mert össze-vissza párbajtőrözött a menórával. a semjénzsolti viszont simán átment a vizsgán, igaz önkörülmetélésből csak hármast kapott (belevágott a zacsijába is egy kicsit).

  7. Nem mondta el neki senki, hogy nem szecskázni kell azzal a pengével, hanem csak szépen, finoman, úgymond érzéssel? Mert akkor nem az ő hibája, szerintem, és igazságtalan a közepes osztályzat.