Legtöbben elfelejtik odaírni az igazolványszámot

Idáig azt hittük, a tagelés és firkálás csupán éretlen kölykök időtöltése. Lapunk ma tudta meg, hogy a graffitisek valójában már hét éve próbálnak aláírást gyűjteni egy, a graffitit legalizáló népi kezdeményezéshez.

A graffitisek az aláírásokat belvárosi épületeken és szobrokon, valamint országszerte a pályaudvarokon veszteglő vagonok oldalán gyűjtik. Mivel épületek mindenhol vannak, és a vonatok is Magyarország-szerte közlekednek, így a graffiti-gyártók és tag-művészek bármelyik településen csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Ahhoz, hogy a graffitit legalizáló törvényjavaslat az országgyűlés elé kerülhessen, 50.000 aláírásnak kell összegyűlnie. Ha ez a mennyiség meglesz, a hitelesítéshez a vagonokat a 2-es villamos vonalán a Parlament elé húzzák, a levert vakolat-darabokat pedig lezárt borítékban juttatják el.

Szakértők azonban aggályukat fejezték ki a kezdeményezés ellenőrizhetőségével kapcsolatban, ugyanis az aláírások között egyrészt szerepelhetnek olyanok is, amelyeket már korábban, kedvtelésből helyeztek el az épületeken és a vagonokon; másrészt az önkormányzatok és a MÁV állandóan lemossa a felgyűlő aláírásokat, így a graffitisek munkája sziszifuszi küzdelem egy szebb, színesebb jövőért.

4 KOMMENT

  1. @nevem köt.
    egy ilyen graffitis még három aláírást is megér, rajta!
    második kérdésed: kicsit bonyolult, mióta néhány idióta forradalmat csinált valamilyen fülkében, már van királyunk, az aláírásgyűjtés a császárrá koronázáshoz kell, minden aláírással vállalod, hogy befizeted a rád /egy főre/ eső államadósságot, ami a béredből “egyéb levonás” címén, automatikus utalásra kerül az IMF megfelelő számlaszámára.

  2. Ajaj, igy akkor nem biztos, hogy teszek az ugy erdekeben.
    Amugy az is forradalomnak tekintheto, ha en a fulkeben akkorat szartam, hogy revulocionista kovetelesek jutottak eszembe? Ha a valasz igen, akkor ez a nyenyi ize szerintem kicsit tulzas, vegulis nem lehet egy egesz orszag szorulasos, hogy az en teljesitmenyem diszpolgarra emeljen…