Hull a drága magyar vér

Az elmúlt hetek agresszív szúnyogtámadásai csak egy előttünk álló rettenetes, az egész országra kiterjedő vérszívó-invázió előkészületei – állítják szakértők. Számos – horrorfilmekbe illő – estről olvasni már most a bulvármédiában.

A salgótarjáni Bábodi Noémi (11) Hannah Montana-babáját egy dühös raj – a balassagyarmati sátortábor éjszakai nyugalmát kihasználva – puhára marta, ráadásul a kislány hálózsákból kilógó jobb kisujját is megcsípte egy támadó. Egyes teóriák szerint a szúnyogokat ismeretlen erők biológiai fegyverként vetik be hazánk ellen. Fürti András, népszerű hadtudományi blogger vázolta, kik is állhatnak a támadások hátterében.

„Jobboldali feltételezések egy izraeli szúnyogfajról szólnak, amelynek a szaporító petéit a légterünket korábban megsértő kémrepülők szórták szét. Ez a szúnyog, miután egy adott terület lakosságát megcsapolva jóllakott, társaival óriási rajt alkotva távozik. Extrém esetben ahhoz, hogy a szúnyogfelhő elérje a megfelelő repülési magasságot, a raj tagjai könnyítve magukon megszabadulnak a felszívott testanyag egy részétől. Ezt a jelenséget hívja magyar szakzsargon vérzivatarnak.”

Erről a jelenségről szerettük volna Jenky Szilvia meteorológust megkérdezni, de a szakember nyár végéig a szüleinél tartózkodik az Egyesült Államokban.

Fürti további feltételezéseket is vázolt: „A szomáliai kalózszúnyog támadása sem kizárható, amit megerősít egy korábbi, Budapest ellen intézett kalóztámadás is. Ez a faj viszont könnyen beazonosítható vuvuzela-szerű zümmögéséről. De sajnos az sem kizárt, hogy egy korábbi szlovák terv keretében kitenyésztett, magyarnyelv-zsibbasztó, szlovakizáló moszkítók keveredtek át a határon. Ami biztos, nagyon kell vigyáznunk!” – figyelmeztetett a szakértő.

Kérdésünkre, vajon nem az elmúlt hetek csapadékos időjárása-e a felelős a nagy számú szúnyogpopulációért, a ”de, akár ez is elképzelhető” választ kaptuk.

5 KOMMENT

  1. hajdupetit megmarta egy tripperszúnyog!
    azóta már megdöglött prosztatarákban (a szúnyog).

    a négymancs rovarvédelmi tagozata a hatláb már vizsgálja, hogy szándékos állatkínzás történt-e.

    “nem. nem szüzen vettem el a katát. igen, most már kellemesen tág” – válaszolta a fel sem tett kérdésre a médiamongol két sünszarás között.