Sosem láttak még ilyet

Továbbra is dübörög a Pécs 2010-es kulturális évad: a szervezők legújabb bejelentése alapján hatalmas népszerűségnek örvendenek a kocsmákban kihelyezett kivetítők.

“Elhoztuk az embereknek a foci vb-t” – nyilatkozott szerényen Szalay Tamás, a program kulturális igazgatója. Elmondása szerint eleinte a U2 koncertjét szerették volna, ha zászlóshajója lesz az évadnak, ám találtak valami sokkal jobbat. Az információk szerint a kocsmákba kihelyezett kivetítőkön ezrek követik a foci vb meccseit, amivel az az EKF leglátogatottabb programjává nőtte ki magát.

“Bár az építkezések miatt hang egyelőre nincs, a közönség a képnek is örül” – lelkendezett az egyik kocsma tulajdonosa, majd megjegyezte: nem gondolta volna, hogy ilyen minőségi programelemet is sikerül becsempészni a kulturális programok közé.

A pécsi újítások egyébként itt nem értek véget: a meccseket a szervezők videókazettára rögzítik, majd azokat odaadják a magyar válogatottnak. “Régen akartam már igazi focit látni, a pécsiek szerencsére megadják ezt nekünk” – nyilatkozta Vanczák Vilmos, a válogatott védője.