A líbiai cég jó referenciákkal rendelkezett

Demszky Gábor külön sajtótájékoztatón számolt be a különleges kontraktusról. A főpolgármester elmondta, hogy kivételesen jó minőségű homokkal töltött zsákok fogják védeni Budapestet a Borsodban már katasztrófát okozó árvíztől: a főváros ugyanis 500 ezer zsák homokot rendelt Líbiától.

„Nagyon büszke vagyok a mai napon aláírt megállapodásra, hiszen a 40 milliárd forint elenyésző tétel ahhoz a kockázathoz képest, amit az árvíz jelenthet a Budapesten élők számára!” – nyilatkozott Demszky.

Később, egy kételkedő újságírónak válaszolva kifejtette, hogy a nagy mennyiségű homokot óriási kedvezménnyel bocsátotta Kadhafi elnök a város rendelkezésére, ami diplomáciai szempontból is különösen nagy gesztus, figyelembe véve, hogy Líbia nem dúskál ebben a természeti kincsben.

A Hír TV riporterének kérdésére, hogy „miért a Fővárosnak, és miért ilyen értékben kellett homokzsákokat rendelni, amikor az ár már levonulóban van?” a következő választ adta:

„Már többször megmondtam, hogy a Hír Tv-nek nem nyilatkozom! Egyébként is kikérem magamnak azt a jobboldali vádat, amit önök terjesztenek, hogy azért szállíttatom az Emirates légitársasággal business class-on a homokot, mert bárkinek is pontgyűjtő kártyája lenne a családomban! Értsék meg, ennél gyorsabb megoldást jelenleg nem találtunk! Képzeljék el, ha egy tiranai átszállással hozatnánk, mikorra érne ide, és mennyibe kerülne?” – érvelt Demszky.

A főpolgármester ezt követően feldúltan távozott „Made in Germany” feliratú, kínai gyártmányú Mercedesével.

3 KOMMENT

  1. A business classos pontgyűjtés a mi cégünknél is működik: a boss a dolgozók üzleti utazásai során gyűjtött pontjaiból megy nyaralni. (persze nem magáncégről van szó) Egyébként meg leszarom, mer milliomos vagyok. És igen, a banán is megdrágult, de szerencsére semmi esély arra, hogy a bikicsunáj újra vicces legyen.

  2. hááát attól tartottam, de mégsem.
    Demszkáj nem-e a hagyó ánuszában kellene-e matasson a sötét cellában benne-e?
    szerintem pedig DE.
    Azért a dúró dóra bejön.
    Árvízvédelem: a rakpart legyen mozgássérült parkoló, és a hajdupeti mejd elálja a víz útját arcal.