Megkomolyodott

Rákay Philip a médiából való visszavonulása után Kálmánra módosítja nevét, ezzel is lezárva életének korábbi, bohém korszakát. “Volt egy időszak, amikor operába jártam, irodalomról beszélgettem és érdekelt a borkultúra. Ennek a mai nappal vége.” -mondta el Philip a HírCsárdának, aki közös megegyezéssel szakított a Hír TV-vel.

A népszerű műsorvezető sokat gondolkodott rajta, hogy művész(bece)nevét mire cserélje, felmerült például tükörfordításként a Fülöp és a fonetikusan átírt Ex-Filip is, ám végül eredeti keresztneve mellett döntött.

A szimfonikus zenekarokkal átmulatott éjszakák, hajnalba nyúló Wass Albert-estek és a csembalóba hányás a régi, bohém énem része volt. Ez volt Philip. Kálmán megfontoltabb, józanabb és felelősségteljesebb lesz. A mai fejemmel nem szavalnék Ady Endrét egy borgőzös népfőiskolai estén, nem nevezném disznófejű nagyúrnak a Turul és kard borbár pultosát, amiért rossz évjáratú Gere-bort tölt nekem, és nem szeletelnék tojást cimbalmon, miközben a zenekar arra hivatott tagja játszani szeretne rajta. Megváltoztam.” – zárta lírai sajtóközleményét az újdonsült Kálmán.

A Hír Televízió illetékeseit is megkerestük, de egyelőre csak Lilut értük el, aki megérti Philip döntését és maga is fontolgatja, hogy Margitra magyarosítja nevét.

8 KOMMENT