A képviselők kapnak szemléltető brossúrát, nehogy rosszul csinálják

“A gombnyomogatásnak vége, nem vagyunk kötött pulóveres rendszergazdák.” – mondta el Orbán Viktor a kormányprogram vitájában. Elképzelése szerint a jövőben tapssal és helyeslő füttyögéssel szavaznának a képviselők, amit a házelnök egy tapsmérővel tesztelne. Szijjártó Péter egy délutáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy Orbán Viktor nem akarta megbántani a rendszergazdákat, sem a pulóvereseket, hiszen maga is hord.

Számos módosítást terjesztett elő az MSZP is, így esetlegesen börtönbe kerülő képviselői zárt láncú videókapcsolaton vehetnének részt a Parlament ülésein, a javaslatot a Jobbik is támogatta. Az LMP ezzel szemben szeretné, ha a Parlamentet passzív házzá alakítanák, és csökkentenék az energiafelhasználást, ennek első lépéseként páros napokon a hölgyeknek, páratlan napokon pedig az uraknak kellene bejárniuk az ülésekre.

A Jobbiktól is több javaslat érkezett, többek között a jövőben kő, papír, ollóval döntenének a bizottsági elnöki posztokról és az MSZP-t az egykori felsőházi teremben helyeznék el, mintegy karanténban, hogy ne tudjanak lopni.

Sólyom László megfontolásra érdemesnek tartja a képviselői ellenőrző bevezetését, amiben a dicséreteket és az intőket vezethetné, és indokolt okban behívathatná az adott képviselő frakcióvezetőjét szülői értekezletre.

1 KOMMENT

  1. de azt hogy döntik el, hogy pl. a fütty a tetszésnyilvánítást vagy az udort jelenti-e?
    vagy ezt meg utólag újra megszavazzák?
    ráadásul az egy kezű képviselők így diszkriminélva lennének. hol az ombuccmann ilyenkor?