Az űrállomás dolgozóinak egyelőre nem esett bántódásuk.

Megdöbbentő videóüzenetet kaptak a Nemzetközi Űrállomás földi irányítóközpontjában. Vélhetőleg szomáliai kalózok az ott dolgozó kutatók fejéhez fegyvert tartva váltságdíjat követelnek.

Egyelőre nem tudni, hogy kerültek az űrállomásra a kalózok, de azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy egy teherszállító egység rakterébe jutottak be, magukat mezőgazdasági idénymunkásnak kiadva, érvényesnek tűnő munkavállalói engedéllyel. Az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA) segítségével most egy űrrepülőt indítanak fedélzetén a váltságdíjjal, ugyanis a túszejtők nem hajlandók a Földre lejönni az összegyűjtött 10 millió euróért.

Túsztárgyalóink jelenleg is dolgoznak, próbálják meggyőzni a kalózokat, hogy több száz kilométeres magasságban képtelenség elkölteni a váltságdíjat, valamint azt a helikoptert sem tudjuk nekik felküldeni, amit a pénz mellé követeltek, mint menekülési eszközt.” – mesélt az ügy részleteiről Karl-Heinz van der Wandt főmérnök.

2 KOMMENT

  1. Legutóbb egy ufot is túszul ejtettek ezek a gazemberek, el is küldték a követeléseiket a kis zöd emberkék kormányának, de még nincs fejlemény, mert a rádióhullámoknak eltart egy darabig, mire visszaérnek az anyabolygóra.