Miért nem tartott évértékelő beszédet Bajnai Gordon? Mi lett volna ebben a beszédben? Ezt találgatja hetek óta a magyar közvélemény, de egyedül a Hírcsárdának sikerült megtudnia.

Íme a teljes beszéd a miniszterelnök és beszédírója által eszközölt javításokkal:

Évértékelő nagybeszéd

2009. 02. 15
2009. 02. 16
2009. 02. 17

Tisztelt Házelnök Úr! Tisztelt Ország-Gyűlés! Hölgyeim és Uraim! Barátaim!

Az elmúlt 1, 4, 8 20 évben sok minden történt országunkban. Történtek jó és rossz mégjobb dolgok. Többször álltunk útelágazás válaszút előtt, amin egyes Fidesz kormányok a rosszabbik, mások a jobbik másik irányba indultak el. S hogy hova jutottunk, tisztelt Hölgyeim és Uraim, Barátaim ?

Szeretnék mondani erről pár őszinte szót

Az elmúlt évvel kapcsolatban egy vicc jutott az eszembe.

A Beatlestől egyszer megkérdezi Kodály Zoltán:
– Mondja már meg nekem, hogy mit jelent a dalaikban a je-je-je.
– Az körülbelül nálunk annyit jelent, mint önnél az ingyom-bingyom tálibe.

Azt hiszem érthető a párhuzam.

Egy gazdasági válság fellendületlenség időszakában vettem át az ország irányítását, s próbáltuk együtt a polgárokkal, emberekkel, választókkal, emberekkel az állampolgárokkal megoldani Magyarország nehéz helyzetét, amit az elmúlt kormányok a Fidesz kormány működése is okozott. És őszintén mondhatom: sikerült. Igen, megcsináltuk megcsinálódott.

De mit is tettünk tevődött megfele, tisztelt Hölgyeim és Uram, tisztelt Ház!

Eltöröltük például a 300 forintos vizitdíjat, jelentősen megnöveltük a minimálbérből és minimálfizetésből élők számát, szavazati jogot kapott minden határon túl turistáskodó magyar állampolgár, a bűnözési statisztikákat sikerült jelentősen visszaszorítanunk, a benzin árának 70%-a a jövedéki adó 80%-nak 120%-a lett, és ettől az évtől fogva a távhő áfájával is fűhetők a lakások.

Nem tudom Önök voltak-e már úgy, hogy eszükbe jutott egy dal, ami hirtelen egészen más értelmet nyert egy új helyen, egy más időben. Így vagyok én most az évet értékelendő egy régi Tom Jones számmal, aminek szövege nyers fordításban így hangzik:

Szexbomba, szexbomba, te egy szexbomba vagy
Nekem tudod adni, mikor el kell jönnöm,
Szexbomba, szexbomba, te egy szexbomba vagy,
És a baba akkor viszont velem.

Hajrá magyarok és minden tartózkodási engedéllyel legálisan az országhatáron belül tartózkodó és szavazójoggal rendelkező, de az állampolgári jogok gyakorlásától nem eltiltott, hajrá Magyarország!

4 KOMMENT

  1. Remek!

    Csak kár, hogy az ú.n. korrektor sem a “kulturális” szót nem tudja helyesen leírni, sem pedig a “hagyjad” szót!
    Szerintem korrektorkodás helyett menjen inkább zabot hegyezni!